Klassisk sovrumsdesign (70 bilder)

Klassisk sovrumsdesign (70 bilder)

Trots många andra alternativ förblir klassikerna alltid på toppen av sin popularitet. Dess harmoniska atmosfär bidrar till fullständig vila, ger en känsla av lugn och ro. Detta är verkligen ett kungligt val för dem som värdesätter komfort och stabilitet. Vi inbjuder dig att se hur lyxig den klassiska stilen ser ut inuti sovrummet genom att titta på fotot!

Funktioner i den klassiska stilen

Översatt från latin betyder “classicus” exemplariskt. Detta är exakt vad den klassiska interiören är – symmetrin i det gyllene snittet, idealiska proportioner och antik prakt präglar i det. Det oklanderligt inredda rummet liknar palatslägenheter med sin utsökta dekoration, där varje detalj är en integrerad del av en enda ensemble.

Inspiration för klassisk sovrumsdesign finns i kulturarvet i antikens Grekland och Rom, europeisk renässansarkitektur, ädla bostäder, teatrar och gallerier. Alla dessa platser behöver inte ens besökas – det finns bilder och videor från vilka det är lätt att låna intressanta idéer..

Klassisk sovrumsdesign - funktioner

Färgschema

Ett karakteristiskt drag hos klassikerna är aristokratisk återhållsamhet. Allt domineras av mjuka naturliga färger, skuggade av ädelmetallers glitter, och kontraster används nästan aldrig. Det enda undantaget från denna regel 4 kan vara mörkbrun eller svart, som förekommer i möblering, men det är snarare inflytandet från modernt mode..

Vitt sovrum i klassisk stil

Ren vit färg, även om den är grundläggande, finns inte ofta i designen av ett klassiskt sovrum. Ljusa pastelltoner i det varma spektrumet är vanligare: vanilj, grädde, delikat persika, rosa. Taket är målat vitt utan föroreningar, socklarna som ramar in det, gipsstuckgjutning, ibland – läderklädsel på sänggavel och puffar.

Klassiskt vitt sovrum - inredning Klassiskt vitt sovrum - inredning

Beige sovrum i klassisk stil

Ett klassiskt sovrum i beige toner har en speciell charm: rosa-beige väggar, ljusa möbler och textilier skapar en dämpad, hemtrevlig atmosfär som bidrar till avskildhet och avkoppling på natten. Jämfört med ljusvitt absorberar beige mer ljus än det reflekterar, undviker hårda skuggor och solbländning..

Klassiskt beige sovrum - inredning Klassiskt beige sovrum - inredning

Klassiskt brunt sovrum

Dyra trädslag har ensamrätt att inreda ett sovrum i klassisk stil. Vanligtvis lackeras de i rödbruna, choklad- och kastanjnyanser samtidigt som de behåller sina unika snittmönster. De mest fördelaktiga mörkbruna trästrukturerna ser ut omgivna av turkos, beige, grädde och guld..

Klassiskt brunt sovrum - inredning

Klassiskt sovrum i guldfärg

Den ädla glansen av guld är ett väsentligt attribut för klassisk stil. Det är det perfekta komplementet till skarpa vita ytor och möbler. Guldpläterade beslag, tavelramar, alla typer av monogram och gyllene tapeter ger sovrummet ett riktigt lyxigt utseende..

Klassiskt sovrum i guld - inredning Klassiskt sovrum i guld - inredning

Material och dekoration av sovrummet

Grunden för den klassiska designen är dekorationen av väggar, tak och golv. Allt detta ska vara felfritt jämnt och smidigt, för bara mot en snygg bakgrund kan du utrusta ett riktigt kungligt sovrum. Det är lämpligt att välja material av högsta kvalitet – deras pris kommer att motivera sig med en lång livslängd och höga estetiska egenskaper.

Väggar

För att skapa en mysig atmosfär är väggarna i ett klassiskt sovrum inredda med stor nåd: det kan vara venetiansk gips, dyra tyger, lyxiga tapeter med silketryck. En kombination av texturer som liknar material och färg används ofta. Samtidigt görs ett mer dekorativt lager i form av en panel, av vilken det kan vara ganska mycket (beroende på filmens bilder).

Den nödvändiga vertikalen för sovrummet ges av kolumner eller utskjutningar stiliserade för dem, tack vare vilket taket verkar högre, och interiören får en snygg twist. Horisontella linjer kan bilda tunna gips- eller träkantar. Välvda nischer ser väldigt vackra ut ovanför sängens huvud..

Klassisk sovrumsdesign - Väggdekorationer Klassisk sovrumsdesign - Väggdekorationer

Golv

För klassiska golv används vanligtvis trä. Utan konkurrens – naturlig monokromatisk parkett, även om den i vissa fall kan ersättas med laminat. Persiska mattor i siden med ett diskret mönster är mycket lämpliga i sovrummet. Golvets färg ska vara i harmoni med resten av designen, utan att skapa kontrast. Mörka nyanser måste upprepas i möbler och tillbehör, medan ljusa nyanser är mer mångsidiga. Det enda du bör undvika är skog med en varm underton (al, gran, tall).

Klassisk sovrumsdesign - golvfinish Klassisk sovrumsdesign - golvfinish

Tak

Minsta takhöjd för ett sovrum i klassisk stil är 2,8 m. I ett litet rum är det tillräckligt att jämna ut det och måla det vitt, dekorera det med snygga golvlister runt omkretsen. Men i en rymlig – som regel gör de en tvånivåstruktur med lockiga kanter. Inuti kan en lätt stretchduk med en monokromatisk matt textur eller fototryck i form av fresker användas, de yttre delarna är ofta dekorerade med gips eller gyllene målning.

Klassisk sovrumsdesign - takfinish

Sovrumsmöbler i klassisk stil

I ett klassiskt sovrum är det att föredra att välja möbler som kännetecknas av soliditet och tillförlitlighet. Ett exempel på denna trend kan vara elitsamlingar av italienska fabriker. Till skillnad från andra, mer demokratiska former av design, tillåter klassikerna inte fragmentering av föremål – här bör alla möbler levereras med en genomtänkt uppsättning med identisk inredning.

Den centrala platsen är naturligtvis upptagen av en säng med en massiv ristad sänggavel, ljus läder eller sammet klädsel. Ibland kan den dekoreras med smidda delar, förgyllning.

Ibland hjälper en baldakin till att skapa en romantisk atmosfär och separera sovutrymmet från resten av utrymmet – ett tunt genomskinligt tyg av ljusa färger eller lyxiga gardiner fästa på en speciell taklist. Kapellet ser bäst ut i stora, ljusa rum..

Förutom sängen kan sovrummet behöva nattduksbord, en byrå, ett toalettbord, en spegel, ottomaner med sammet eller läderbeklädnad. Om ett skåp installeras måste det passa in i det övergripande konceptet. Vanligtvis i sådana fall väljs gammaldags gungdesigner. Skjutdörrar kan bara passa från ogenomskinligt “frostigt” glas med ett invecklat mönster.

Antikviteter är välkomna i ett sovrum i klassisk stil, men ska se nya ut och lysa som ett museistycke.

Klassisk sovrumsdesign - möbler Klassisk sovrumsdesign - möbler

Belysning

Det mjuka, dämpade ljuset i klassikerna är perfekt för sovrummet. Skarp bländning från lysrör, lysrör eller neonelement, punktdioder är oacceptabla här. Energibesparande lampor med ett varmt vitt spektrum är idealiska. Men lamporna där de ska placeras är en hel konst..

För det första kommer en stor ljuskrona i form av en ljusstake i smidesjärn, symmetriska lampskärmar eller många droppar kristall att sticka ut i mitten av rummet. Du kan hänga lampor på väggarna i samma stil, eller använda sänglampor, en golvlampa.

Det är mycket bra om det svaga sidoljuset markerar de dekorativa elementen: vackra målningar, paneler, nischer, figurer.

Klassisk sovrumsdesign - belysning

Textilier och inredning

För ett sovrum i klassisk stil måste textilier väljas särskilt noggrant, för i slutändan är det han som ger rummet ett komplett och beboeligt utseende. Gardiner spelar stor roll i en sådan inredning – lätt tyll för hela fönstret och täta skjutbara gardiner gjorda av dyra tyger på sidorna. Den optimala längden är från tak till golv, om inte rummen är för höga. Dekorationer, frodiga draperier, fransar, lockiga lambrequins, vackra slipsar med tofsar är välkomna.

Sängkläder är lika viktiga. För överkastet är jacquard med förgyllda eller silvermönster lämplig, annars är det bättre att hålla sig till naturliga tyger som är behagliga för kroppen med en mjuk konsistens, ljusa nyanser och utan tryck.

Om sovrummets övergripande inredning är monokromatisk kan textilier väljas med karakteristiska mönster. Dessa inkluderar monogram och lockar, heraldiska liljor, klätterrosor, diamanter, grekiska mönster, druvor, kronor och liknande..

Klassisk sovrumsdesign - Textilier och inredning

Design av ett litet sovrum i klassisk stil

Även om den klassiska stilen innebär ett ganska stort rum, är det ingen som förbjuder att använda dina favorittekniker i ett litet rum. Du behöver bara följa minimireglerna, samt upprätthålla harmoni i interiören..

Ljusa färger

Diskreta vita och guld- eller krämiga beige nyanser i ett litet sovrum i klassisk stil kommer att se mycket ljusare ut än mörka. Dessutom, mot bakgrund av en känslig finish, kommer alla fläckar av bruna, svarta och andra mättade färger att locka mycket uppmärksamhet, skapa onödig kontrast och visuellt minska utrymmet..

Liten sovrumsdesign i klassisk stil - Ljusa färger Liten sovrumsdesign i klassisk stil - Ljusa färger

Minimimönster

Stora monogram på tapeten, lockarna, inredningen och stuckaturen är utformade för att fylla tomrummet i de kungliga kamrarna, men i ett litet sovrum kommer de att vara helt överflödiga. I det här fallet räcker det med en lätt antydan till klassikerna – graciösa hörn, tunna förgyllda baguetter, nästan omärkliga sidenmönster.

Design av ett litet sovrum i klassisk stil - Minimimönster Design av ett litet sovrum i klassisk stil - Minimimönster

Effektiv användning av utrymme

För att spara plats i ett litet sovrum och samtidigt bekvämt ordna alla saker är det värt att ta med sig andra människors kreativa upplevelse. En mycket praktisk lösning är en säng på ett podium (dais), under vilken det finns rymliga lådor med kläder. Höga skjutbara garderober med lämplig dörrdesign (istället för skrymmande svängdörrar) hjälper till att behärska hörnen.

Klassisk design för små sovrum - effektiv användning av utrymme

Klassisk sovrumsdesign – foto

För alla som är intresserade av de redan genomförda sovrumsprojekten i klassisk stil innehåller denna sida ett stort fotogalleri. Med uppmärksamhet på detaljerna kan du enkelt förstå vilken finish, möbler och inredning du ska välja för ditt sovrum, så att det senare kommer att glädja dig med exemplarisk skönhet och bekvämlighet i många år. Glad titt!

Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto Sovrum inredning i klassisk stil - foto

Video: Sovrum i klassisk stil – inredningstips

Published
Categorized as Sovrum