Fototapeter i sovrummet: 60 foton och idéer

Fototapeter i sovrummet: 60 foton och idéer

Idag har väggmålningar vunnit stor popularitet inom inredning. De öppnar upp många möjligheter för att skapa originalinredning, som många erfarna designers använder med framgång. När det gäller sovrummet behövs ett speciellt tillvägagångssätt här, eftersom rummet ska vara så bra för vila och god sömn som möjligt. I vår artikel kommer vi att överväga funktionerna i fototapeter för sovrummet, liksom deras moderna sorter..

Fördelar och funktioner med fototapeter

Fototapeter är naturligtvis ett utmärkt dekorativt element som kan dekorera interiören avsevärt, betona stilen och värdigheten i sovrummet. Fördelarna med denna typ av finish är dock inte begränsade till dekoration. Fototapeter kan utföra ett antal funktioner i interiören, till exempel:

– Spela en viktig roll i zonindelningen av rymden. Olika kombinationer av fotopappersmönster med andra typer av ytbehandlingar (målning, gips, etc.) kan markera vissa zoner i ett rymligt rum. Ofta placeras de vid sängens huvud eller på motsatt vägg. De kan betona ett rekreationsområde med fåtöljer och ett soffbord (om sådant finns), nischer och andra territorier;

– Korrigera den visuella uppfattningen av rymden. Att placera fototapeter på en av väggarna kan visuellt “flytta åt sidan”, vilket gör rummet mycket rymligare. Vanligtvis används i detta fall panoramabilder, scener som imiterar fortsättningen av ett rum, objekt i perspektiv;

– Dölj befintliga brister i väggarnas eller takets ytor. Tapeter på en vinyl eller fiberduk kommer bättre att klara denna uppgift. Den ojämna ytan kommer att maskeras perfekt av ljusa bilder fyllda med färger, och alterneringen av stora och små detaljer i bilden kommer att hantera defekter i hörnen;

– Skapa accenter. Eftersom sovrummen, oftast, är inredda i pastellfärger, kommer väggmålningar att hjälpa till att återuppliva en tom inredning, lägga till variation;

– Betona stilen i den övergripande designen av rummet. Korrekt valda bilder kompletterar perfekt en snygg inredning. Blommotiv, fresker, landskap är typiska för klassiska och landsbygdsområden, och moderna stilar (högteknologi, loft, minimalism) kommer att stödja panoramabilder av städer, olika attraktioner;

– Takfotomalerier kommer framgångsrikt att ersätta dyra stretchdukar, samtidigt som de har ett lika spektakulärt utseende.

Efter att ha bestämt dig för att dekorera sovrummet med fototapeter måste du ta hand om deras korrekta placering för att få en verkligt spektakulär inredning. Om du planerar att tapetsera en hel vägg måste du vara försiktig i förväg så att delen av tomten i framtiden inte täcks av skrymmande möbler. Om tapeten limmas för att visuellt öka området är det bättre att helt överge möbler nära väggen. Bilder väljs utifrån rummets storlek, eftersom stora element i ett litet sovrum kommer att utöva tryck, och för små i ett stort kommer helt enkelt att gå vilse.

Fototapeter i sovrummet - Fördelar och funktioner Fototapeter i sovrummet - Fördelar och funktioner

Typer av tapeter för sovrummet

Dagens marknad kan skryta med ett stort urval av fototapeter, bland vilka du kan hitta både rull- och bildmodeller med en mängd olika texturer, effekter, bilder och andra särdrag..

Beroende på tillverkningsmaterial

När du väljer en tapet är det viktigt att vara uppmärksam på materialet från vilket grunden för utskriften är, eftersom beläggningens livslängd, dess miljövänlighet och lätta limning beror på detta. Det finns flera huvudtyper som är lämpliga för att dekorera väggarna i sovrummet:

1. Papper tapeter. Denna typ är ett av de enklaste budgetalternativen, eftersom den har låg kvalitet. Även om pappersbasen är ganska tät, är den rädd för hög luftfuktighet, men med tanke på att vi pratar om sovrummet kan de hålla ganska länge här. Fördelen med sådana dukar är hög färgåtergivning och en slät, nästan blank yta, vilket väl demonstrerar realism i bilder..

2. Vinyl tapet. Photowall-papper kännetecknas av en mängd olika texturer, hög hållfasthet och hållbarhet. De är inte nyckfulla för miljön och är lätta att rengöra..

3. Non-woven tapeter. Materialet är ganska hållbart, har en karakteristisk matt yta. Denna art kan “andas” och är erkänd som den mest miljövänliga bland andra. Ljusa luftiga tomter och akvarellmålning ser bra ut på fiberdukar, medan dukarna helst maskerar de befintliga bristerna i väggarna.

4. Självhäftande tapeter. Fototapeter, som namnet antyder, har en självhäftande bas, men används i de flesta fall som små målningar som är lätta att arbeta med..

Vid val av tapeter för taket används också PVC-baserade dukar som är av utmärkt kvalitet och velour, som har färgglada, ljusa färger, en ovanlig konsistens.

Typer av fotomural för sovrummet - Beroende på tillverkningsmaterial Typer av fotomural för sovrummet - Beroende på tillverkningsmaterial

Vilken beläggning man ska välja

Förutom det material som fungerar som grund för fototapeten är det värt att uppmärksamma valet av dukens yta, som uppfattningen av bilden kommer att bero på. För ett litet rum är det bättre att välja en slät tapet som skapar reflektioner. Sådana dukar kan göra interiören ljusare..

Fans av målning kommer säkert att tycka om fototapeter med en kanfastruktur eller en yta som liknar gips. Sådana material används ofta för att reproducera historiska fresker eller målningar..

För att återskapa hörnen av vilda djur används ofta dukar med en textur som verkligen imiterar lin.

Grova beläggningar har en särartig nåd och tråkighet. De är bra för små rum, och sandtapeter, som har små fraktioner i sin struktur, kan avsevärt dölja brister och defekter i väggytor..

Typer av fotomural för sovrummet - Hur man väljer ett överdrag Typer av fotomural för sovrummet - Hur man väljer ett överdrag

Rita fotomural för sovrummet

Bilden på tapeten spelar en viktig roll. Först och främst måste du komma ihåg att bildens färger ska kombineras med resten av inredningsartiklarna. Varje person, beroende på sitt temperament, uppfattar dessa eller dessa kombinationer på sitt eget sätt. Ljusa färger på tapeten fungerar bra med ljusa nyanser av inställningen, och du kan välja rika accentfärger på bilden till pastellfärgerna i den omgivande finishen. De mest populära fotomuralerna i det inre av sovrummet inkluderar följande:

– Landskap som visar skogar, vattenfall, växter, olika blommor etc. Dessa tapeter är lämpliga för alla rumsdekorationer och fyller den med friskhet;

– Marint tema, berättar om skönheten i oändliga vattenytor och vackert liv. Det kan finnas bilder av gamla fartyg och moderna havsfartyg, lyxbåtar, stränder, etc.

– Reproduktioner av konstverk som är lämpliga i stora utrymmen med lämplig stilfull inredning;

– Abstrakta bilder kan vara ganska intressanta. Sådana fotomuraler kräver lämplig utsikt över ägaren och modern inredning;

– Bilder av städer – panoramabilder av stora städer eller blygsamma gator. Valet beror på ägarnas personliga preferenser och interiörens stil. Det första alternativet är mest lämpligt för trendiga högteknologiska loftar och det andra för sovrum i Provence, medelhavsriktningar.

Typer av tapeter för sovrummet - Ritning tapeter för sovrummet Typer av tapeter för sovrummet - Ritning tapeter för sovrummet Typer av tapeter för sovrummet - Ritning tapeter för sovrummet Typer av tapeter för sovrummet - Ritning tapeter för sovrummet

Fototapeter med effekter

Moderna designidéer innebär många lösningar som gör att du kan skapa de mest oväntade interiörerna, och de första hjälparna i detta är fototapeter med specialeffekter, nämligen:

1. Volymetrisk 3D-tapet. När du skapar denna typ av fototapeter används en speciell teknik för att rita ett mönster – flera lager av ett mönster appliceras på den inre filmen med en övergång från mörka till ljusa toner. Som ett resultat uppfattar det mänskliga ögat en platt ritning som tredimensionell. Det bör noteras att 3D -tapeter bara har visuell volym på avstånd, så det är lämpligt att använda dem i rymliga sovrum..

2. Expanderande utrymme. Denna typ kan visuellt “skjuta tillbaka” väggarna, vilket gör interiören mycket rymligare. För små rum skulle en ritning som imiterar dess fortsättning vara en bra lösning, och för mer rymliga rum kan du välja vilken bild som helst, med hänsyn till stilen.

3. Självlysande tapeter. En modern originell sovrumsinredning kan skapas med hjälp av lysande tapeter för väggar och tak. De är lysande och fluorescerande. Den första typen kan ackumulera ljusströmmar på dagtid och återge dem på natten i form av mjuk, iögonfallande bakgrundsbelysning, vilket skapar en trevlig romantisk atmosfär. Fluorescerande väggmålningar skapar på natten (med hjälp av speciella lampor) magnifika designerlysande mönster på grund av närvaron av ett speciellt pulver i beläggningen, och på dagtid ser dukarna ut som tredimensionella bilder. Med sådana tapeter inomhus kan du lugnt koppla av och somna..

Typer av väggmålningar för sovrummet - Fototapeter med effekter Typer av väggmålningar för sovrummet - Fototapeter med effekter

Fototapeter i sovrummet – foto

Vi föreslår att du fortsätter en ytterligare översikt över sorterna av fototapeter för sovrummet i vårt fotogalleri. Här kan du välja en bild som gör kvällen i rummet lugn och fridfull och morgonen riktigt snäll och glad. Glad titt!

Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto Fototapeter i sovrummet - foto

Published
Categorized as Sovrum