Uși de interior din sticlă (peste 65 de fotografii)

Uși de interior din sticlă (peste 65 de fotografii)

Ușile interioare din sticlă sunt un fenomen relativ nou, dar s-au stabilit deja ferm pe partea pozitivă. Puțină lume știe, dar primele prototipuri ale unor astfel de modele au fost inventate și utilizate cu succes de francezi în secolul al XVII-lea. Desigur, acestea nu corespundeau caracteristicilor estetice și de rezistență ridicate ale modelelor moderne, dar erau încă răspândite. Ușile de interior din sticlă au o serie de avantaje în comparație cu omologii lor din lemn și placaj. Să aruncăm o privire asupra sortimentului pieței de astăzi a ușilor și să apreciem toate avantajele acestor produse minunate..

Avantaje și dezavantaje

Vorbind despre ușile de interior din sticlă, le putem evidenția principalul avantaj – versatilitatea. Datorită domeniului extins al designului, puteți instala structuri în casa dvs. care se vor „potrivi” perfect într-un anumit stil de interior. Acest lucru este valabil mai ales astăzi, deoarece proiectarea spațiilor se străduiește din ce în ce mai mult să aibă spațiu liber deschis..

Următoarea proprietate pozitivă poate fi numită în siguranță durabilitatea materialului, deoarece sticla utilizată la fabricarea ușilor este deosebit de durabilă, nu este susceptibilă la umiditate, la schimbări de temperatură, nu se teme de radiațiile ultraviolete și, spre deosebire de metal și lemn, nu rugineste si nu se usuca in timp.

Dar, așa cum se spune, nu se va descurca fără o „muscă în unguent” – închiderile de sticlă sunt destul de grele, ceea ce complică foarte mult instalarea și nu sunt în niciun caz ieftine. Dacă aceste fapte nu v-au speriat, vă sugerăm să vă familiarizați cu întreaga varietate a acestei piese de mobilier..

Uși de interior din sticlă - Avantaje și dezavantaje Uși de interior din sticlă - Avantaje și dezavantaje

Tipuri de uși de interior din sticlă

Clasificarea principală a ușilor de interior din sticlă se bazează pe metode de deschidere. Fiecare tip are propriile sale caracteristici de calitate care ar trebui luate în considerare la cumpărare. Deci, un producător modern este pregătit să ofere următoarele categorii de uși:

1. Structuri de sticlă articulate cu o cutie, care poate fi fără ramă sau poate avea o jantă care înconjoară sticla. Astfel de modele se pot deschide într-o singură direcție, au cea mai mare rată de izolare fonică, deoarece ușa se potrivește perfect cu planul cutiei. Modelele cu cadru sunt considerate mai fiabile, deoarece sticla este protejată suplimentar de deteriorarea mecanică.

2. Uși batante montate fără cadru, care se mai numesc și uși batante. Principalul avantaj al designului este că ușile pot fi deschise în orice direcție datorită atașării la mecanismele axiale. Bineînțeles, acest lucru este destul de convenabil, mai ales pentru o familie numeroasă, deoarece oferă lățime de bandă gratuită. Dar principalul dezavantaj în acest caz va fi izolarea fonică slabă și pătrunderea mirosurilor străine în cameră, de exemplu, din vasele preparate în bucătărie..

3. Uși glisante interioare din sticlă. Pot fi comparate cu ușurință în conformitate cu principiul de lucru cu structurile din lemn care au fost de mult incluse în viața noastră de zi cu zi. Perdelele transparente se deplasează, de asemenea, de-a lungul benzilor de ghidare din partea de sus și de jos a ușii. Trebuie remarcat faptul că la modelele de compartimente sunt montate ochelari mai masivi decât în ​​cazurile anterioare..

4. Sisteme de casete. De asemenea, folosește principiul mișcării pânzei de-a lungul ghidajelor, dar o caracteristică distinctivă va fi prezența unei casete în interiorul peretelui, unde ușile „intră” la deschidere. Principalul avantaj al sistemului este că proprietarii nu trebuie să-și facă griji cu privire la disponibilitatea spațiului liber în apropierea ușilor pentru a asigura deplasarea lor lină. Cu toate acestea, există și un dezavantaj destul de mare – în timpul instalării, pot fi cauzate deteriorări ale peretelui, ceea ce va necesita o reparație suplimentară.

Pe lângă metodele de deschidere, ușile interioare din sticlă pot diferi prin gradul lor de transparență, fiind împărțite în complet transparente, semimate și mate. Alegerea acestei sau a acelei opțiuni se bazează atât pe preferințele personale ale proprietarilor, cât și pe scopul funcțional al unei anumite camere, deoarece nu este întotdeauna necesar ca camera să fie complet deschisă ochilor curioși. De exemplu, ochelarii transparenți vor marca perfect marginea sufrageriei și a coridorului, sticla mată este rațională de instalat la intrarea în baie, ușile interioare din sticlă semi-mată pot fi folosite pentru orice spațiu.

Uși de interior din sticlă - Tipuri Uși de interior din sticlă - Tipuri

Caracteristici de proiectare a ușilor din sticlă

În plus față de toate cele de mai sus, nu se poate decât să admire varietatea soluțiilor de proiectare pentru decorarea ușilor de sticlă. Astăzi puteți alege orice design exclusiv pentru interiorul dvs. Este foarte posibil să găsiți sau să cumpărați structuri de ușă din sticlă pentru fiecare direcție de stil, ceea ce poate sublinia semnificativ conceptul, de exemplu:

– Interiorul mansardei va fi completat de structuri glisante mari cu sticlă mată sau sticlă ondulată încadrată de o jantă de lemn aspră;

– Stilul high-tech, ca niciun altul, se caracterizează prin prezența unui maxim de spațiu liber și suprafețe de sticlă. Atât pânzele transparente mari, care conferă ușurință spațiului, cât și ușile cu pendul modest cu modele geometrice originale sunt binevenite aici. Un accent special trebuie pus pe detalii funcționale – închizători de ușă, mânere, balamale;

– Minimalismul strict va fi accentuat de ușile glisante moderne mate, fără modele și luciu lucios;

– În stil retro, puteți improviza cu desene pe ușile batante din sticlă cu un cadru, care va afișa imprimeuri florale, modele geometrice deosebite etc. Mânerele din cupru sau alamă vor contribui la îmbunătățirea efectului antichității..

Uși franceze

Acest tip este cel mai popular – astfel de modele pot fi găsite atât în ​​interior, cât și pe stradă. Pânzele încadrate de un cadru arată destul de elegant și sofisticat. Lemnul este cel mai des folosit ca material schelet. Pentru stilul shabby chic și Provence, ușile franceze din sticlă într-o ramă albă din lemn sunt perfecte, iar tonurile întunecate sunt caracteristice tendințelor moderne..

Proiectarea ușilor interioare din sticlă - Uși franceze Proiectarea ușilor interioare din sticlă - Uși franceze

Uși din vitralii. Stil Louis Tiffany

Structurile de sticlă cu vitralii realizate prin diferite tehnici pot deveni o adevărată operă de artă. Una dintre cele mai populare este tehnologia Tiffany, a cărei utilizare asigură fixarea fiabilă a diferitelor elemente, performanțe estetice ridicate și capacitatea de a crea o mare varietate de desene și abstractizări..

Artistul-designer american a dezvoltat un sistem excelent pentru asamblarea vitraliilor din piese individuale folosind tehnologia de tăiere cu laser și topirea sticlei. Vitraliile arată deosebit de atractive în stilurile Art Nouveau, Art Deco și Est. Aici puteți vedea o abundență de culori strălucitoare combinate în subiecte naturale, geometrice, ornamentale și abstracte..

Proiectarea ușilor din sticlă interioară - Uși din vitralii Proiectarea ușilor din sticlă interioară - Uși din vitralii

Uși de sticlă decorate cu folie

Cea mai economică opțiune de decorare este decorarea ușilor din sticlă cu folii colorate, mate sau oglindite. Tehnologia este atât de simplă încât lucrarea poate fi realizată independent, fără ajutorul specialiștilor. Dar, în același timp, acest tip de design nu diferă într-o durată lungă de viață..

Proiectarea ușilor interioare din sticlă - Uși din sticlă decorate cu folie Proiectarea ușilor interioare din sticlă - Uși din sticlă decorate cu folie

Uși din sticlă sablată

Mult mai durabilă este utilizarea sablării, care se realizează exclusiv în fabrică. În acest caz, sticla și desenul se îmbină într-un singur întreg, iar complexitatea execuției depinde de dorințele proprietarilor – poate fi o compoziție simplă pentru interioare minimaliste sau una mai pompoasă..

Proiectarea ușilor interioare din sticlă - Uși din sticlă sablată

Structuri folosind sticlă triplex

Cel mai durabil material pentru ușile transparente este sticla triplex. Particularitatea sa constă în tehnologia de producție, când mai multe pahare sunt lipite împreună cu un film decorativ de orice culoare plasat între ele. Un fapt interesant este că, atunci când sunt deteriorate sau rupte (ceea ce se întâmplă extrem de rar), fragmentele nu zboară, ci rămân atașate la film. Acest fapt indică siguranța sporită a utilizării unui astfel de design..

Proiectare ușă interioară din sticlă - Construcții din sticlă Triplex Proiectarea ușilor interioare din sticlă - Construcții din sticlă Triplex

Cum să alegi ușile de interior din sticlă

Deoarece alegerea articolului interior pe care îl luăm în considerare este destul de mare, înainte de a cumpăra este important să ne gândim la toate până la cel mai mic detaliu, să cântărim toate avantajele și dezavantajele acestui sau acelui design. Este demn de remarcat faptul că costul ușilor de interior din sticlă este destul de mare, mai ales dacă sunt făcute la comandă în conformitate cu stilul. Toate subtilitățile sunt importante aici, de la metodele de deschidere, gradul de iluminare a sticlei, decorul acesteia și terminarea cu calitatea armăturilor..

Este necesar să acordați atenție calității sticlei, prețului acesteia – cu cât costul este mai mare, cu atât este mai fiabil. Cele mai durabile sisteme sunt „Triplex”, dar prețul lor este, respectiv, ridicat. De asemenea, prețul poate fi influențat de dimensiunea ușii și de greutatea acesteia, prin urmare, atunci când mergi să cumperi, trebuie să te hotărăști imediat asupra bugetului..

Când cumpărați, nu este rău să cereți vânzătorului să furnizeze un certificat de conformitate pentru ușa de sticlă achiziționată pentru a vă proteja familia și prietenii de probleme..

Cum să alegi ușile de interior din sticlă Cum să alegi ușile de interior din sticlă

Uși de interior din sticlă – fotografie

Multe idei pentru instalarea și proiectarea ușilor interioare din sticlă pot fi culese din galeria de mai jos. Aici sunt colectate cele mai bune fotografii din diferitele lor tipuri, decorate în soluții de stil modern. Vizualizare fericită!

Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie Uși de interior din sticlă - fotografie

Published
Categorized as Idei