Tapet de bambus în interior: 50 de idei de fotografii

Tapet de bambus în interior: 50 de idei de fotografii

Printre marea varietate de materiale de finisare, tapetul din bambus ocupă un loc special. Un strat neobișnuit de tulpini lemnoase ale unei plante exotice aduce motive naturale calde în interior, făcându-l acasă. Acesta este un plus minunat pentru stilul etnic (japonez, chinezesc, african, tropical) sau rustic, iar ca accent, astfel de imagini de fundal se vor potrivi bine chiar și într-un design ultramodern laconic. Respectarea mediului a lenjeriei de bambus este comparabilă cu o clapetă din lemn, în timp ce frumusețea și durabilitatea acesteia sunt ultimele care concurează cu succes.

Tapet de bambus: argumente pro și contra

Datorită originii sale naturale, tapetul cu tulpină de bambus are o textură frumoasă. Poate fi lamele orizontale sau verticale de diferite grosimi, sau tot felul de țesături. Culoarea naturală a pânzei este paiul, dar în funcție de metoda de prelucrare a materiilor prime, aceasta variază de la verde pal la maro roșiatic (wenge). Adesea există mici inele de îngroșare de o culoare mai închisă caracteristică bambusului..

Pe lângă calitățile estetice ridicate, atuul principal al tapetelor din bambus este practicitatea lor incredibilă. Acest finisaj poate dura cel puțin 5-7 ani, rămânând la fel de perfect ca după renovare. În ciuda costului destul de ridicat și a complexității fixării, este în multe privințe superioară opțiunilor alternative.

Tulpinile de iarbă de bambus uscate au o rezistență mecanică mare și rezistență la umiditate. Zgârieturile de pe ghearele animalelor de companie nu rămân pe ele, nu apar fisuri și așchii, iar orice murdărie poate fi îndepărtată cu ușurință cu un burete cu ojă de mobilier. În caz de umiditate ridicată, se recomandă utilizarea unei cârpe de bambus tratată cu o impregnare a mucegaiului și lăcuită.

Versatilitatea tapetului din bambus vă permite să le utilizați pentru finisarea oricăror suprafețe: pereți, podele, tavane, pervazuri, pante ale ușilor, fațade de mobilier, blaturi și alte elemente interioare..

Tapet de bambus în interior - Pro și contra Tapet de bambus în interior - Pro și contra

Cum să lipiți tapetul de bambus

Datorită greutății și densității sale ridicate, tapetele din bambus necesită reguli speciale pentru lipire. Încălcarea tehnologiei poate duce la faptul că pânza se va îndepărta sau va forma bombe.

Pentru ca tapetul de bambus să adere ferm la perete, suprafața trebuie să fie plană, netedă, să nu se sfărâme. Ca bază, sunt adecvate tencuieli de ciment sau gips cu grund profund, foi de gips-carton, beton și alte acoperiri cu capacitate portantă bună..

Pentru a evita greșelile, peretele este marcat mai întâi cu un creion orizontal și vertical. Acest lucru poate necesita un nivel, frânghie sau riglă laser..

Înainte de lipire, este recomandabil să îndreptați tapetul de bambus, păstrându-l pentru o vreme nu într-o rolă, ci pe podea în poziție orizontală. Puteți tăia lama de-a lungul lamelor cu un cuțit ascuțit sau foarfece, peste – cu un ferăstrău sau unelte manuale pentru metal (ferăstrău mic, foarfece).

Este foarte important să găsiți adezivul adecvat, suficient de dur pentru a susține greutatea tapetului. Cel mai potrivit pentru un produs special, marcat „pentru bambus”, care este un cauciuc sintetic cu fixare rapidă. Uneori, unghiile lichide sunt, de asemenea, utilizate în acest scop, iar o prindere mai fiabilă este asigurată de capse metalice sau cuie mici fără capete, care sunt înțepate cu o capsator de construcție sau cu un pistol pneumatic între benzile de bambus..

Adezivul selectat se întinde pe perete și pe partea interioară a tapetului cu o rolă de velur cu părul scurt sau o spatulă (în funcție de grosime). Apoi, pânza este apăsată pe bază cu palmele sau orice alt dispozitiv convenabil. Timp mediu de uscare – 10-30 minute.

Temperatura optimă pentru lucrul cu adeziv pentru tapetul de bambus este de la 17 la 40 de grade Celsius: la rate mai mici, amestecul va fi prea gros și, în condiții de căldură, s-ar putea să nu se usuce. În general, acest material nu trebuie utilizat în încăperile sudice și pe balcoanele deschise, deoarece sub influența soarelui, bambusul în sine se întunecă oarecum și se poate usca, iar adezivul se topește..

Colțuri speciale de finisare, muluri și plinte din bambus sau lemn de o nuanță adecvată vor ajuta la ascunderea diferitelor nereguli și îmbinări..

Cum să lipiți tapetul de bambus Cum să lipiți tapetul de bambus

Tapet de bambus pe hol

Atunci când alegeți designul unui coridor sau hol, doriți întotdeauna să găsiți un echilibru între frumusețe, preț și durabilitatea renovării. În acest caz, tapetul din bambus poate deveni o soluție cu adevărat optimă: arată modern și elegant, nu necesită întreținere, se curăță ușor de murdărie și își păstrează atractivitatea timp de mulți ani..

Un dulap din lemn, accesorii din răchită (de exemplu, un coș înalt pentru umbrele sau o vază mare), un dulap cu ramuri de sakura pe uși, picturi cu hieroglife japoneze vor arăta avantajoase pe un fundal atât de discret. În plus, culorile naturale ale tapetului din bambus vor sublinia frumos textura ușilor din lemn natural, parchet sau gresie porțelanată pe podea..

Tapet de bambus pe hol - Design interior Tapet de bambus pe hol - Design interior Tapet de bambus pe hol - Design interior Tapet de bambus pe hol - Design interior Tapet de bambus pe hol - Design interior Tapet de bambus pe hol - Design interior

Tapet de bambus în bucătărie

O bucătărie caldă în culori naturale, în care totul amintește de confortul vieții suburbane, va fi și mai confortabilă dacă folosiți tapet de bambus în designul său. Nu sunt foarte potrivite pentru un șorț, deoarece sunt expuse la temperaturi ridicate și pot absorbi grăsimea, dar acest material va decora doar peretele din apropierea zonei de luat masa.

În plus față de decorul cu paie aurie din bucătărie, puteți agăța mai multe picturi în tonuri verzi bogate, puteți alege mobilier laconic și vase în stil japonez sau rustic, puteți repeta motive de bambus în decor.

Tapet de bambus în bucătărie - Design interior Tapet de bambus în bucătărie - Design interior Tapet de bambus în bucătărie - Design interior Tapet de bambus în bucătărie - Design interior Tapet de bambus în bucătărie - Design interior Tapet de bambus în bucătărie - Design interior

Tapet din bambus în sufragerie

Atmosfera unei insule tropicale se potrivește perfect camerei de zi, oferindu-vă dispoziția de relaxare și gânduri plăcute despre țările fierbinți. Pentru a crea un astfel de interior, tapetul din bambus poate fi considerat o adevărată descoperire, deoarece acest material exotic pare să radieze căldura acumulată a soarelui din sud-est..

Cu toate acestea, nu ar trebui să lipiți pe toți pereții sufrageriei cu o singură textură – combinațiile de nuanțe diferite sau un panou separat de bambus care ies în evidență pe un fundal simplu al peretelui va arăta mult mai elegant.

Într-o astfel de cameră de zi, vor fi adecvate mobilierul tapițat cu tapițerie „răchită” sau „piele de căprioară” în nuanțe de maro nisipos, un scaun balansoar din ratan sau viță de vie, țesături aspre, perdele de bambus texturate pe ferestre sau perdele-panouri japoneze. Plantele de interior veșnic verzi – dracaena, palmele, orhideele, citricele vor ajuta, de asemenea, la adăugarea de culoare.

Tapet de bambus în sufragerie - Design interior Tapet de bambus în sufragerie - Design interior Tapet de bambus în sufragerie - Design interior Tapet de bambus în sufragerie - Design interior Tapet de bambus în sufragerie - Design interior Tapet de bambus în sufragerie - Design interior Tapet de bambus în sufragerie - Design interior Tapet de bambus în sufragerie - Design interior Tapet de bambus în sufragerie - Design interior Tapet de bambus în sufragerie - Design interior

Tapet din bambus în dormitor

Un dormitor decorat în nuanțe și texturi naturale este perceput subconștient ca un loc confortabil, sigur, unde nimic nu va interfera cu un somn sănătos și sănătos. În plus, tapetul din bambus asigură o izolare suplimentară a zgomotului și a căldurii camerei, care nu este niciodată superfluă..

În decorul unui dormitor cu finisaj de bambus, ar trebui să predomine aceleași materiale naturale: parchet neted lustruit, covor simplu pufos de culoare naturală, mobilier minimalist din lemn, elemente de decor din răchită, textile nevopsite (lenjerie cenușie, țesături de cânepă și bumbac, pânză de pânză).

În combinație cu o pânză de bambus, tapetul tematic (frunze verzi, zone tropicale, o cascadă, flori de cireș, o plantație de bambus udată la soare) poate arăta foarte frumos, aceleași imagini în cadre elegante. Adâncimea realistă a imaginii nu numai că va diversifica interiorul dormitorului, ci va extinde vizual spațiul, îl va umple de lumină.

Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior Tapet de bambus în dormitor - Design interior

Tapet din bambus pe loggia / balcon

Ca alternativă la clapă, bambusul este foarte potrivit pentru finisarea logiilor și verandelor închise, dar nu se recomandă utilizarea acestuia pe partea de sud, care este foarte fierbinte de soare în sezonul cald. Din diferențele de temperatură, acest material natural se poate estompa pe alocuri sau, dimpotrivă, se poate întuneca și, de asemenea, se poate desprinde de la bază. Jaluzelele groase, perdelele din bambus sau perdelele japoneze-panouri vă vor ajuta să salvați ziua..

Pe balcon, logie sau verandă acoperită cu bambus, puteți pune o masă frumoasă și scaune din răchită din rattan pentru ceai de seară, iar orice plante verzi vor face acest colț să arate ca o mică grădină tropicală.

Tapet de bambus pe logie și balcon - Design interior Tapet de bambus pe logie și balcon - Design interior Tapet de bambus pe logie și balcon - Design interior Tapet de bambus pe logie și balcon - Design interior Tapet de bambus pe logie și balcon - Design interior

Video: Tapet de bambus – Idei de interior

Published
Categorized as Idei