Stil shabby chic în interior: 110 idei de fotografii

Stil shabby chic în interior: 110 idei de fotografii

Îmbrăcămintea, accesoriile sau decorul în stilul shabby chic se aud astăzi, dar inițial această tendință își are originea în domeniul designului interior. Camera, care combină elemente de retro, vintage, precum și Provence, arată puțin șocantă, dar întotdeauna interesantă. Datorită granițelor neclare, nu este ușor să creăm un stil shabby-chic în interior, precum și să echilibrăm între „antichitate” și „lux”, dar vom încerca să arătăm clar opțiunile posibile pentru implementarea sa în diferite spații..

Caracteristicile stilului shabby chic

Strămoșul shabby chic-ului a fost Rachel Ashwell, un iubitor de antichități și o gospodină care face accesorii de casă confortabile în timpul liber. După divorț, femeia a preluat producția unei game largi de mărfuri sub marca Shabby Chic, al cărei nume se traduce prin „lux șubred”. Așa s-a născut o întreagă direcție în design – eclectică, blândă, șocantă, dar în același timp reținută, datorită împletirii clasicilor stricți englezi.

Stilul este uneori confundat cu Provence, în principal datorită vechilor pete pe obiecte și schemei de culori pastelate. Dar shabby chic, spre deosebire de vecinul francez, în loc de grosolănie provincială se îndreaptă spre estetica barocului, poetul din interioare poți găsi deseori antichități cu adevărat.

„Shabby chic” se caracterizează prin culori deschise, delicate, care pot include nuanțe de alb, bej, albastru, roz. Paleta standard este uneori diluată cu liliac sau verde deschis, dar culorile întunecate sau prea strălucitoare sunt extrem de rare – încalcă atmosfera de lumină naturală.

Desigur, interiorul va fi completat în mod ideal de obiecte antice cu farmec aristocratic, dar în realitățile moderne este permis să se apeleze la o stilizare de înaltă calitate, în special într-un spațiu cu decor moderat. Forma mobilierului ar trebui să fie asociată cu clasicul palatului: acest lucru este sugerat de contururi curbate, linii netede și elemente decorative bogate..

Într-o casă shabby chic, întotdeauna domnește o dispoziție romantică. Este ajutat la crearea de ornamente florale, dantele, mulaje grațioase din stuc, lumânări sau figurine cu îngeri. Și va trebui, de asemenea, să arătați abilitatea de a lucra cu ace și să adăugați cel puțin câteva detalii realizate manual – această regulă a fost stabilită de strămoșul stilului, care a început cu fabricarea unor astfel de accesorii..

Shabby chic nu poate fi atribuit opțiunilor bugetare pentru interior, deși, dacă doriți, vă puteți încadra într-un cadru financiar destul de restrâns dacă vă gândiți cu atenție la fiecare componentă. În plus, o abundență de lumină naturală și spațiu formează un fel de lux aici, așa că ar trebui să vă gândiți la designul spațiilor cu o suprafață medie sau mare. În ciuda dificultăților de implementare, rezultatul va încânta naturi romantice și sofisticate care caută să creeze o atmosferă relaxantă care să le reflecte gusturile..

Stil shabby chic în interior - Caracteristici Stil shabby chic în interior - Caracteristici

Finisaje și materiale

Baza oricărui interior, nu numai în stilul shabby chic, este decorarea. Acesta va servi ca fundal organic și va uni toate componentele camerei..

Podea

Parchetul este ideal ca pardoseală – o bază naturală, practică, care este folosită mai des în camere de zi. Mici abraziuni care nu au legătură cu calitatea materialului, textura lemnului sau pictura neglijentă, parcă estompate în timp, vor ajuta la sublinierea stilului. Un covor mic va ajuta la decorarea unei astfel de pardoseli..

În bucătărie sau în baie, este potrivit să „acoperiți” plăcile ceramice cu ornamente decolorate. În acest caz, merită să acordați preferință nuanțelor deschise care extind vizual spațiul..

Stil shabby chic în interior - finisaje de podea Stil shabby chic în interior - finisaje de podea

Pereți

În funcție de compoziția generală, vă puteți opri la pictura obișnuită, mai ales în camere cu decor bogat. Astfel de pereți sunt de obicei decorați cu stuc, subliniind latura clasică a shabby chic-ului..

Este recomandat să selectați tapet cu un model monocromatic care să nu accentueze prea multă atenție. Acestea pot fi soiuri de hârtie, amintiți-vă doar despre durata lor scurtă de viață sau țesături textile de lux.

Pereții căptușiți cu tencuială decorativă vor arăta interesante – imită calitativ efectul antichității. Lemnul sau piatra decorativă se vor potrivi, de asemenea, perfect în cadrul shabby chic..

Stil shabby chic în interior - Decorațiuni de perete Stil shabby chic în interior - Decorațiuni de perete

Tavan

Tavanul plat alb arată canonic. Suprafețele întinse lucioase cu lămpi încorporate sunt inadecvate aici, dar dacă trebuie să ascundeți defectele vizibile, ar trebui să acordați preferință unei pânze cu o textură mată. Rețineți că grinzile de lemn aduse în prim-plan într-un astfel de interior pot deveni un avantaj dacă sunt rafinate. Turnarea stucului în jurul perimetrului va conferi designului șicul dorit.

Stil shabby chic în interior - Decor de tavan Stil shabby chic în interior - Decor de tavan

Mobilier shabby chic

Setul de mobilier va varia în funcție de cameră, dar în oricare dintre ele spațiu suplimentar pentru depozitare și relaxare va ajuta la amenajarea decorului dorit: sifoniere, dulapuri, otomane, mese de toaletă și fotolii confortabile. Shabby chic este departe de practicitatea rațională a tendințelor moderne, cu orice compoziție ar trebui să existe spațiu pentru libera circulație.

Setul ar trebui să aibă eleganță clasică, turnare stuc, sculpturi sau fațade din sticlă. Nu trebuie să economisiți material, deoarece niciun analog artificial nu poate înlocui textura estetică a lemnului natural. Poate fi lăsat în forma sa originală sau pictat într-o nuanță deschisă, care să fie în armonie cu paleta generală. Aspectul mobilierului antic este creat de scuffs la suprafață, parcă lăsat de timp.

Nu vă lăsați intimidați de cuvântul „lux” din numele stilului. Oferă un domeniu vast pentru implementarea ideilor neobișnuite. De exemplu, sufrageria poate fi decorată cu o măsuță de cafea dintr-o valiză sau cu paleți vechi, precum și cu un șemineu fals compact.

Mobilier shabby chic Mobilier shabby chic Mobilier shabby chic Mobilier shabby chic

Textile, decor și iluminat

Este imposibil să realizezi un interior frumos în stilul shabby chic fără textile – acționează ca un fel de bază decorativă. Bineînțeles, se intenționează doar țesăturile naturale – de la mătase fină pentru decorarea pernelor până la lenjerie grosieră sub forma unei fețe de masă lucrate manual.

În acest caz, țesătura poate fi simplă sau bogat decorată – alegerea depinde de design. Este important să rămâneți în intervalul pastel ușor, ale cărui variații pot arăta deja ca accente strălucitoare..

Pe lângă textile, puteți decora camera cu ajutorul unor accesorii vechi dintr-un magazin de antichități sau din cămara bunicii: figurine de îngeri, păstorițe, vaze și panouri, pe care alții le-ar fi aruncat din cauza aspectului lor depășit, vor găsi un nou viața în interiorul ponosit.

Corpurile de iluminat vor deveni o componentă decorativă separată: candelabre de cristal rafinate, veioze și veioze. Câteva lumânări vor spori doar atmosfera romantică..

Stil shabby chic în interior - Textile, decor și iluminat Stil shabby chic în interior - Textile, decor și iluminat Stil shabby chic în interior - Textile, decor și iluminat Stil shabby chic în interior - Textile, decor și iluminat Stil shabby chic în interior - Textile, decor și iluminat

Interioare shabby chic – fotografie

Pentru a obține o înțelegere mai profundă a caracteristicilor stilului, să luăm în considerare cum să-l implementăm în fiecare spațiu separat..

Design de bucătărie shabby chic

O astfel de bucătărie necesită îngrijire și atenție constantă, deoarece serviciul, tacâmurile și alte obiecte de uz casnic, care sunt de obicei ascunse în spatele fațadelor dulapurilor din motive raționale, sunt adesea prezentate aici pentru ca toată lumea să le vadă, făcând parte dintr-o compoziție decorativă. Se recomandă însă ca tehnica să fie ascunsă, deoarece se remarcă de conceptul de shabby chic..

Pentru decor, se folosesc plăci ceramice, care vor face față bine temperaturilor ridicate, umidității și stropilor de alimente, iar mobilierul poate fi protejat de efectele negative prin acoperirea cu lac..

Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie Design interior bucătărie shabby chic - fotografie

Living shabby chic

Shabby chic într-o cameră în care este obișnuit să aduni cei dragi pentru o vacanță comună este o soluție ideală. Pernele moi, tapițeria naturală, combinațiile delicate de culori și abundența de lumină vor ajuta doar la crearea atmosferei potrivite.

Adesea, puteți găsi următorul set de articole aici: o canapea, mai multe fotolii pe laterale și o măsuță de cafea care dau spre șemineu, iar de-a lungul perimetrului camerei de zi există un dulap, comoda sau alte locuri de depozitare. Camera de zi este, de asemenea, uneori combinată cu sala de mese, dacă puteți aloca o zonă pentru masa de luat masa..

Design interior al camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Design interior al camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Design interior al camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Design interior al camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Design interior al camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Design interior al camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Design interior al camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Design interior al camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie Design interior al camerei de zi în stilul shabby chic - fotografie

Interior dormitor shabby chic

Ca în orice alt stil, obiectul central al dormitorului shabby chic este patul – mare, înalt, cu o tăblie și picioare din fier forjat. Este acoperit cu lenjerie pastelată frumoasă, de obicei în două versiuni: textile albe sau țesături cu modele florale. Pânzele cu modele geometrice și culori reci reținute vor ajuta la adăugarea unui caracter mai „masculin”.

Dacă zona dormitorului permite, este recomandat să îl împărțiți în două zone – pentru relaxare și lucruri de zi cu zi. A doua parte va găzdui o măsuță de toaletă, un loc de muncă, o comodă sau o bibliotecă. Sursele de lumină locale creează un mediu confortabil.

Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie Design interior dormitor shabby chic - fotografie

Baie shabby chic

În cele mai bune tradiții ale stilului clasic, baia ponosită seamănă cu un living separat – cu o canapea mică pentru relaxare, o fereastră cu draperii grațioase și mobilier cu sculpturi sofisticate..

Plăcile ceramice sau tapetul rezistent la umiditate vor face față perfect microclimatului dificil al camerei, iar o oglindă într-un cadru bogat decorat, împreună cu o baie clasică, vor sublinia luxul stilului. Dușurile sunt mult mai puțin frecvente, dar pentru ele este suficient să selectați un colț și să instalați echipamentul necesar.

Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie Design interior baie shabby chic - fotografie

Design de hol shabby chic

Holul ar trebui să fie mare și spațios, astfel încât oamenii din el să fie confortabili pregătindu-se pentru călătorie sau schimbându-și hainele. În plus, ar trebui acordată atenție designului spațiului, deoarece acesta întâlnește mai întâi oaspeții, formând o impresie a întregii case..

Se recomandă să rămâneți la o scară ușoară, evidențiind, poate, doar pardoseala cu finisaje cu gresie sau parchet. În loc de dulapuri voluminoase și funcționale, dulapurile, dulapurile pentru depozitarea hainelor, otomanele sau chiar canapele mari sunt mai frecvente aici..

Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie Design interior hol shabby chic - fotografie

Cameră pentru copii shabby chic

Shabby chic este o adevărată bucurie pentru o fată, dar băieților nu le place luxul excesiv și caracterul blând al stilului. Dacă aveți nevoie pentru a păstra unitatea stilului, ar trebui să acordați preferință unei palete reci reținute, suprafețelor monocromatice sau modele geometrice. Chiar și un astfel de set este permis în cadrul stilului..

În funcție de vârsta copilului, este necesar să se regleze numărul de elemente decorative. Patul tinerei amante poate fi decorat cu un baldachin, iar rafturile cu diverse figurine.

Design interior al unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Design interior al unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Design interior al unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Design interior al unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Design interior al unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Design interior al unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie Amenajarea interioară a unei camere pentru copii în stilul shabby chic - fotografie

Video: Stilul Shabby Chic în interior – Idei de design

Published
Categorized as Idei