Porți și portițe din carton ondulat: 70 de fotografii și idei

Porți și portițe din carton ondulat: 70 de fotografii și idei

Conducând prin teritoriile clădirilor private, puteți vedea adesea garduri, porți și portițe din carton ondulat, realizate în diferite culori. Arată destul de atractiv, mai ales atunci când sunt combinate cu alte materiale. Dar nu numai estetica exterioară este avantajul lor. Astfel de modele sunt dotate cu o serie de caracteristici tehnice pozitive. Care? Vom vorbi despre acest lucru în articolul nostru și vom lua în considerare și cele mai bune idei pentru decorarea gardurilor frumoase din carton ondulat.

De ce să alegeți carton ondulat

Pentru a înțelege de ce porțile și porțile din carton ondulat au câștigat o mare popularitate, merită luate în considerare proprietățile acestui material, din care decurg toate avantajele produselor. În primul rând, să clarificăm care sunt materiile prime. Plăcile profilate sunt realizate din foi de oțel, care sunt rulate prin moară și capătă forma adecvată. Cu toate acestea, în această formă, tabla de oțel nu este potrivită pentru amplasarea în spații deschise, prin urmare este acoperită suplimentar cu diverși polimeri, care îi asigură rezistența și proprietățile anticorozive..

Materialul prelucrat nu se teme de precipitațiile umede, de razele ultraviolete – nu se vor coroda sau estompa. De aici, putem trage concluzii despre principalele avantaje ale porților și porților din carton ondulat, și anume:

– Durată lungă de viață – deoarece materialul nu este supus influențelor naturale externe, porțile și porțile vor servi o perioadă destul de lungă (cel puțin 50 de ani);

– Rezistenta la ardere;

– Ușor de instalat;

– Cost scăzut.

Separat, merită remarcat funcțiile estetice ale plăcii ondulate. Materialul poate fi prezentat în diverse interpretări de culoare. Se potrivește bine cu piatră, lemn, cărămidă, ceea ce face posibilă construirea unor compoziții frumoase de intrare.

Porți și portițe din carton ondulat - De ce să alegeți carton ondulat Porți și portițe din carton ondulat - De ce să alegeți carton ondulat

Care sunt porțile: caracteristici de proiectare

Tipul viitoarei clădiri, precum și ușurința de utilizare, depind de caracteristicile de proiectare. Porțile pot fi articulate, glisante, culisante sau de tip garaj. Proiectele moderne sunt deseori dotate cu mecanisme de acționare automată, mecanisme de ridicare. Cel mai adesea, porțile sunt realizate cu o lățime de 3-4 m pentru a oferi trecere atât pentru un autoturism, cât și pentru un camion. Fiecare dintre specii are propriile sale avantaje, iar alegerea designului depinde de preferințele personale ale proprietarilor și de disponibilitatea spațiului liber..

Leagăn

Această opțiune cu uși care se deschid ca ușile este cunoscută de toată lumea de mult timp și nu și-a pierdut fanii. Sunt ușor de instalat și de operat ulterior. Proiectele moderne sunt echipate cu automatizare, care asigură deschiderea și închiderea independentă a porții. Dezavantajul acestor structuri este necesitatea unei zone libere suficient de mari, care să permită deschiderea liberă a clapetelor. Cel mai adesea, astfel de porți sunt realizate cu două foi, deoarece o sarcină mare va cădea pe un panou și este incomod să le deschideți..

Caracteristici de proiectare ale porților și portițelor din carton ondulat - leagăn Caracteristici de proiectare ale porților și portițelor din carton ondulat - leagăn

Recul

Acest tip seamănă cu ușile glisante ale camerei. Poarta este un singur panou cu o bază cu role care se deplasează de-a lungul gardului. Acest tip de deschidere este avantajos prin faptul că nu necesită spațiu suplimentar. Deoarece canatul se mișcă fără a atinge solul, nu necesită deszăpezire iarna. Poarta este echipată cu un sistem automat care poate rezista la îngheț de 30 de grade.

Caracteristici de proiectare ale porților și portițelor din carton ondulat - Glisare Caracteristici de proiectare ale porților și portițelor din carton ondulat - Glisare

Ridicarea

Aceasta este una dintre opțiunile moderne atunci când poarta are o singură canelură, care nu se mișcă în lateral, ci se ridică. Mecanismul de deschidere poate fi manual sau automat. În poziția deschisă, structura nu ocupă spațiu suplimentar, deși 20 de centimetri vor „fura” înălțimea deschiderii.

Caracteristici de proiectare ale porților și portițelor din carton ondulat - Ridicare Caracteristici de proiectare ale porților și portițelor din carton ondulat - Ridicare

Porți de acordeon pliante

Acest tip este mult mai puțin frecvent. Cel mai adesea, astfel de structuri sunt realizate de meșteri casnici pentru zone mici în care există o restricție semnificativă în spațiu. Poarta este formată din mai multe panouri din carton ondulat, interconectate prin balamale. Un strat de cauciuc este așezat între clape, care va asigura etanșare, protecție împotriva vântului.

Caracteristici de proiectare ale porților și portițelor din carton ondulat - Porți pliante de acordeon Caracteristici de proiectare ale porților și portițelor din carton ondulat - Porți pliante de acordeon

Care sunt ghișeele

Dacă poarta servește în principal pentru trecerea unei mașini, atunci este necesar un ghișeu pentru a organiza pasajul. Uneori o refuză, dar, după cum arată practica, o astfel de decizie este irațională. Pentru a permite cuiva să intre sau să iasă din teritoriu, este necesar să deschideți și să închideți în mod constant porți mari, ceea ce este extrem de incomod.

Ghișeele pot fi de două tipuri – încorporate în poartă și independente (așezate de-a lungul gardului). Ultima opțiune este foarte populară, deși din punct de vedere economic este mai costisitoare, în plus, vă permite să salvați țesătura gardului dacă suprafața este mică.

Amplasate separat, au propriile avantaje – poate fi instalat pe orice înălțime și lățime, fără a afecta practicitatea porții. Astfel de modele sunt prevăzute cu încuietori mortase, ceea ce garantează ușurința utilizării și un nivel mai mare de securitate. Poiurile sunt instalate de dimensiuni reduse, echipate cu un clopot sau videofon, o cutie poștală, deși acesta din urmă îndeplinește în prezent o funcție decorativă..

Porți și portițe din carton ondulat - Care sunt porțile Porți și portițe din carton ondulat - Care sunt porțile

Porți și portițe decorative

Desigur, fiecare proprietar dorește să aibă porți și porți care să fie nu numai confortabile și durabile, ci și frumoase. Pe măsură ce teatrul începe cu un suport pentru haine, vederea generală a porții de intrare creează prima impresie a întregii clădiri și a proprietarilor casei, a bogăției lor materiale și a preferințelor gustative. Prin urmare, alegând cel mai potrivit design, ar trebui să luați în considerare designul acestuia, acordând atenție culorii, combinațiilor de materiale și alte detalii decorative..

Culoare

Alegând culoarea porții și a porții, merită să începeți de la designul general al casei – schema și stilul său de culori. În acest caz, o atenție specială ar trebui acordată acoperișului și finisajului fațadei, care ar trebui să formeze un ansamblu de o singură culoare cu un gard. Combinația dintre un acoperiș întunecat și o poartă cu o fațadă ușoară a casei arată frumoasă.

Stilul joacă un rol important, de exemplu, dacă casa este decorată într-o direcție rustică, ar fi mai bine să armonizați cu ea un gard cu o poartă și un ghișeu în culori maro, pastelate. Pentru o casă asemănătoare în arhitectură cu un castel, puteți alege tonuri calde de roșu etc. Gardurile cu porți ale zonelor învecinate joacă, de asemenea, un rol important..

Fiecare paletă are proprietăți individuale care pot afecta percepția vizuală într-un fel sau altul. De exemplu, acordați atenție porților albe din carton ondulat, care sunt capabile să extindă vizual spațiul cu ușurința lor, creând un sentiment de curățenie și ordine. Această culoare este combinată în mod ideal cu oricare alta: verdeața strălucitoare a zonei locale, zidăria și elementele forjate conferă o aerisire specială.

Porțile maro sunt versatile. Ele sunt combinate în mod ideal cu orice fațadă, spații verzi și clădiri adiacente.

Culoarea verde este foarte populară – este plăcută pentru ochi și aduce o anumită confortabilitate mediului. O astfel de paletă se îmbină complet cu spațiile verzi înconjurătoare, cu excepția cazului în care vă concentrați asupra opțiunii atunci când poarta acționează ca un accent, cum ar fi, de exemplu, o minunată structură verde glisantă realizată din placă ondulată cu stâlpi galbeni strălucitori. Acest design pare neașteptat și original în felul său..

Mai puțin frecvent, puteți găsi o poartă galbenă. Deși este asociată cu razele calde ale soarelui, paleta este destul de contrastantă și poate fi iritantă în timp. Cu toate acestea, culoarea are ventilatoarele sale și, dacă utilizați o combinație cu elemente forjate în negru, puteți obține un design destul de elegant..

Albastrul declanșează perfect paleta verde a zonei locale. Astfel de porți sunt adesea îmbrăcate într-o coajă forjată albă, gri sau neagră, cu elemente ornamentate, care arată foarte frumoasă și elegantă..

Paleta roșie vibrantă și bogată vine în mai multe nuanțe, fiecare dintre ele îmbinându-se perfect cu fațadele casei din cărămidă sau piatră. Această opțiune poate fi numită una dintre cele mai luxoase.

Porți și portițe decorative din carton ondulat - Culoare Porți și portițe decorative din carton ondulat - Culoare Porți și portițe decorative din carton ondulat - Culoare

Combinații de materiale

La începutul articolului, am spus deja că placa ondulată este perfect combinată cu alte materiale, permițându-vă să creați cele mai elegante compoziții. Elementele forjate, care erau folosite în timpuri străvechi pentru a decora intrările în casă, conferă porții o grație deosebită și o estetică unică. Acestea pot fi inserții individuale sau suprapuneri compoziționale întregi care poartă o bucată din sufletul maeștrilor timpului nostru. În plus, combinația de forjare cu tablă de oțel profilată este destul de practică, deoarece aceste materiale nu se tem de capriciile climatice și sunt structuri durabile..

Porțile forjate sunt împărțite în mod convențional în cele clasice, cu un design restrâns, și cele decorative, completate de multe întoarceri grațioase, modele cu ornamente florale luxuriante. Adesea, structurile forjate sunt realizate conform schițelor individuale pentru a alege modele care sunt cele mai potrivite pentru stilul de construcție și designul peisajului.

Poate că nu atât de elegantă, dar nu mai puțin atractivă este combinația unei foi ondulate cu zidărie, din care sunt formate stâlpii de susținere. Cărămida asigură fiabilitatea structurii, iar varietatea sa de culori vă permite să experimentați cu designul general al intrării.

Structurile de susținere ale porții din piatră merită o atenție specială. Există multe opțiuni aici, deoarece materialul în sine este plin de varietate, iar metodele de coafare pot fi cele mai neobișnuite. Aici sunt utilizate pe scară largă materiale precum dolomita asemănătoare cu marmura, calcarul, pietrișul, stânca etc., în același timp, zidăria din pietre de formă neregulată, deși mai laborioasă, arată mult mai atractivă și originală. În ceea ce privește durabilitatea, piatra nu are analogi.

O altă idee de design interesantă este alegerea plăcii ondulate cu o suprafață care imită piatra sau lemnul pentru porți și porți. Un astfel de design va arăta bogat, atractiv și va costa mult mai ieftin decât pare.

Porți și portițe decorative din carton ondulat - Combinații de materiale Porți și portițe decorative din carton ondulat - Combinații de materiale

Porți și portițe din carton ondulat – foto

Vă sugerăm să continuați o revizuire suplimentară a diferitelor moduri de decorare a porților și a porților din carton ondulat din galeria noastră, unde am încercat să colectăm cele mai bune exemple foto. Vizualizare fericită!

Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto Porți și portițe din carton ondulat - foto

Published
Categorized as Idei