Mese de mese (75 de fotografii): tipuri, cum să alegeți

Mese de mese (75 de fotografii): tipuri, cum să alegeți

O masă strictă s-a transformat de mult în cine de familie, întruniri prietenoase și seri romantice. Pentru a vă bucura de masă, trebuie să alegeți masa potrivită. Ar trebui să fie confortabil, durabil, funcțional și, de asemenea, să aibă o estetică optimă (să se încadreze armonios în designul interior general). Astăzi, producătorii oferă multe modele, diferite ca formă, dimensiune și compoziție. Vă vom ajuta să aflați principalele caracteristici, caracteristici și alegerea acestui mobilier necesar..

Caracteristici cheie

Alegerea mobilierului funcțional nu este o sarcină ușoară. Masa de luat masa joacă un rol special în interiorul bucătăriei, sufrageriei sau sufrageriei. Nu numai că își îndeplinește scopul practic, dar este, de asemenea, capabil să devină elementul principal al unei camere sau chiar să zoneze o cameră în zone separate..

Caracteristica principală este soluția de proiectare. Acest criteriu împarte mesele în două tipuri – staționare și pliabile. Prima opțiune este o formă standard ovală, dreptunghiulară sau de altă formă clasică, precum și un mecanism de asamblare care nu implică existența mobilierului în stare de pliere. A doua opțiune este o soluție practică pentru sălile de mese mici. Masa de transformare este proiectată în așa fel încât să includă o masă suplimentară care poate fi extrasă și utilizată exclusiv la nevoie. Această adăugare ajută foarte mult la primirea unui număr mare de invitați, altfel masa arată minimalistă și mobilă.

Un alt factor important în proiectarea unei mese de luat masa este dimensiunea sa. Atunci când alegeți, merită să luați în considerare faptul că pentru fiecare oaspete (așezat la masă) trebuie să alocați cel puțin 60 cm lungime. Scaunele, pufurile sau alte scaune trebuie așezate astfel încât să nu se atingă și să aibă suficient spațiu liber. Lățimea optimă pentru o masă este considerată a fi de aproximativ 80-110 cm.

Mese de mese - Caracteristici cheie Mese de mese - Caracteristici cheie Mese de mese - Caracteristici cheie

Formele mesei

Mobilierul de bucătărie este clasificat nu numai în aspect, ci și în formă, de care depinde stilul și dimensiunea mesei de luat masa. Vă invităm să vă familiarizați cu opțiunile actuale.

Masă dreptunghiulară

Aceasta este una dintre cele mai populare forme de masă care arată la fel de bine în orice cameră pe care o alegeți. În sufragerie, pentru o structură dreptunghiulară, spațiul este cel mai adesea alocat în colț sau lângă marginea peretelui, într-o bucătărie mare sau în interiorul unui living spațios – în centru. Pentru un stil interior clasic, este potrivită o masă dreptunghiulară din lemn cu picioare masive, pentru un Art Nouveau modern – un model cu elemente metalice.

Masă dreptunghiulară Masă dreptunghiulară

Masa de masa patrata

Cel mai bun pentru o bucătărie în care nu iau masa mai mult de patru persoane. Dimensiunea unei mese pătrate este rareori mare. Cel mai adesea, designul este un produs de dimensiuni medii. Aspectul poate fi un produs monocromatic realizat dintr-un material selectat (lemn, plastic, metal) sau poate include elemente decorative. O masă pătrată de mese va completa bine atmosfera unei săli de mese retro sau mansardă.

Masa de masa patrata Masa de masa patrata

Masă rotundă

O alegere bună pentru o bucătărie spațioasă. Acolo, o masă rotundă nu va arăta voluminoasă (cum este cazul camerelor mici), ci armonioasă. Absența colțurilor ascuțite face ca mobilierul să fie confortabil și confortabil. Punctul culminant al unui astfel de produs pot fi tăvi speciale rotative pentru fructe sau deserturi, care pot fi construite în interior. Mese rotunde de luat masa arată cel mai frumos în direcția stilului romantic din Provence.

Masă rotundă Masă rotundă

Picioare de masă

Numărul de picioare joacă, de asemenea, un rol important în alegere. Acestea afectează rezistența, utilizabilitatea și estetica produsului de bucătărie..

Masă de luat masa cu un picior

Structura constă dintr-un blat de masă și un picior de sprijin în centru. O astfel de masă are cel mai adesea o formă ovală sau rotundă. Această opțiune este foarte convenabilă din punct de vedere al confortului și stilului, dar o companie mare (mai mult de patru persoane) nu se poate așeza în spatele ei..

Masă de luat masa cu un picior Masă de luat masa cu un picior

Masă de luat masa cu două picioare

Acest tip de mobilier are un aspect nu prea voluminos și o lățime mică. Amplasarea mesei cu două picioare poate fi diferită, dar puteți sta la ea doar din două părți.

Masă de luat masa cu două picioare Masă de luat masa cu două picioare

Masă de luat masa cu trei picioare

Alegerea optimă pentru cei care apreciază concizia simplă și confortul. Trei picioare la masă îl fac confortabil, original și spațios pentru prânzuri și cine plăcute cu familia.

Masă de luat masa cu trei picioare

Masă de luat masa cu patru picioare

Acesta este un tip clasic de mobilier de sufragerie care poate fi găsit în bucătăria multor prieteni și cunoscuți. Modelul este justificat de varietatea materialelor, durabilitate bună și confort atunci când stai la o astfel de masă..

Masă cu patru picioare Masă cu patru picioare

Material de masă

Compoziția mobilierului de bucătărie joacă un rol la fel de important ca și structura în sine. Aspectul, rezistența și condițiile sale de funcționare depind de materialul mesei..

Cea mai ieftină opțiune este materialul din PAL, care are un aspect simplu. Același buget, dar mai rezistent la murdărie, temperaturi extreme și solicitări mecanice va fi un tabel din MDF. Structurile din lemn sunt o alegere durabilă, durabilă, fiabilă și atractivă, singurul dezavantaj fiind costul mai scump. Sticla și piatra au, de asemenea, rezistență ridicată, ușurință în îngrijire și durabilitate, dar această opțiune neobișnuită nu este potrivită pentru toate stilurile de design..

Înainte de a cumpăra, ar trebui să decideți asupra criteriilor dvs. individuale, care sunt importante pentru dvs. atunci când alegeți. Din această funcționalitate vă puteți construi în viitor..

Mese de mese - Material de masă Mese de mese - Material de masă Mese de mese - Material de masă Mese de mese - Material de masă

Cum să alegi o masă

Am colectat sfaturi utile și simple pentru a vă ajuta să simplificați sarcina de a alege o masă. Iată câteva puncte de care trebuie să țineți cont:

1. Dimensiune. Atunci când alegeți parametrii mesei, este necesar să luați în considerare dimensiunile camerei, precum și în ce poziție va fi așezată masa de luat masa. Acest lucru va ajuta la abordarea rațională a utilizării fiecărui metru pătrat al camerei..

2. Forma. Ar trebui să depindă nu numai de preferințele dvs. personale, ci și de câte persoane vor mânca la masa de luat masa, precum și de dacă această formă specială se potrivește stilului general al camerei..

3. Construcție. Pentru camere mici, o masă transformatoare sau o masă de carte este ideală, pentru camere spațioase – produse staționare antiderapante.

4. Masa de luat masa ar trebui să fie în armonie cu scaunele. Tonul și tapițeria decorativă nu ar trebui să fie mult diferite. Diferență maximă – semiton (gamă de culori).

5. Într-o cameră îngustă, cel mai bine este să plasați o masă ovală, într-o cameră largă – dreptunghiulară.

6. Culorile deschise ale mesei pot face vizual spațiul mai larg, mai ușor și mai confortabil, mai ales dacă este combinat armonios cu aceleași nuanțe pastelate de decor.

Mese de mese - Cum să alegi Mese de mese - Cum să alegi Mese de mese - Cum să alegi

Mese de mese – foto

Fotografiile noastre vă vor duce într-o călătorie virtuală prin bucătării elegante, fiecare decorată cu o masă originală și bine aleasă. Vizualizare fericită!

Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto Mese de mese - foto

Published
Categorized as Idei