Masuta de cafea din sticla (75 fotografii)

Masuta de cafea din sticla (75 fotografii)

Chiar și o măsuță mică poate fi o piesă de mobilier funcțională. Dotat cu calități decorative ridicate, acesta va acționa, de asemenea, ca un accent original, care va completa în mod adecvat conceptul general al stilului camerei. Așa puteți descrie o măsuță de cafea din sticlă care nu va trece niciodată neobservată. Are o mare varietate de modele, despre care vom vorbi în acest articol. De asemenea, vă vom oferi sfaturi cu privire la ce să luați în considerare atunci când cumpărați..

Avantaje și dezavantaje

În primul rând, aș dori să descriu pe scurt principalele avantaje ale unei măsuțe de sticlă. Acestea includ:

– Rezistență și siguranță ridicate ale produsului. Mobilierul transparent modern este fabricat din sticlă temperată specială, care este greu de rupt. Chiar dacă da, cioburile vor avea margini sigure;

– Rezistență la condiții de umiditate ridicată, temperaturi extreme, care asigură durabilitatea produsului;

– Simplitatea îngrijirii;

– Capacitatea de a îndeplini o serie de funcții în interior – o măsuță de cafea din sticlă poate servi ca minibar, noptieră, masă de servit, spațiu de depozitare pentru reviste, ziare și diverse fleacuri;

– Performanță decorativă ridicată, obținută nu numai prin originalitatea formelor, ci și prin diferite metode de pictură, desen etc.;

– Compatibilitate excelentă cu alte materiale (lemn, metal, piatră), din care sunt realizate adesea baza și cadrul. Produsele finisate sau din lemn arată solid și masiv. Coastele forjate de sub blaturi sunt capabile să adauge ușurință și grație atmosferei. Suporturile din rattan sau ramuri groase țesute arată frumos și original, care sunt clar vizibile sub blatul transparent;

– Masa nu încordează vizual spațiul datorită transparenței sale, ușurinței construcției;

– Mobilierul din sticlă este potrivit pentru interioare de orice stil.

Pe lângă multe avantaje, mesele din sticlă au și dezavantaje. Murdăria este destul de clar vizibilă pe sticlă – amprente, pete, așa că blatul trebuie spălat frecvent folosind produse speciale. Mobilierul din sticlă, în special articolele exclusive de designer, este destul de scump. Dacă oportunitățile financiare sunt limitate, puteți acorda atenție opțiunilor mai ieftine pentru producția internă sau chineză. Merită luat în considerare faptul că nu este recomandat să instalați obiecte grele pe o masă de sticlă și, în plus, să le mutați pe suprafață – acest lucru poate duce la formarea de zgârieturi și așchii.

Masuta de cafea din sticla - Avantaje si dezavantaje Masuta de cafea din sticla - Avantaje si dezavantaje Masuta de cafea din sticla - Avantaje si dezavantaje

Tipuri de mese de cafea din sticlă

Astăzi există o gamă largă de modele de mese elegante din sticlă. În continuare, vom revizui principalele soiuri, împărțindu-le condiționat în grupuri în funcție de anumite caracteristici..

În funcție de design

Măsuțele de sticlă sunt capabile să îndeplinească multe funcții datorită mecanismelor suplimentare. Există modele precum:

1. Monolitic – cea mai simplă opțiune în ceea ce privește designul, ceea ce implică prezența unui cadru solid cu un blat de masă. Nu se poate schimba, dar are date decorative excelente;

2. Glisare – un design îmbunătățit care conține un mecanism sincron care extinde zona mesei. Acesta este un model foarte convenabil, deoarece atunci când este pliat ocupă puțin spațiu în cameră, dar când oaspeții se întâlnesc se transformă într-o masă spațioasă pentru o petrecere prietenoasă a ceaiului;

3. Pliere – similar cu modelul anterior, transformator. Diferența sa constă în faptul că suprafața crește datorită apariției unor elemente suplimentare. Acest tip de mese are o gamă largă, unde puteți alege atât opțiuni simetrice standard, cât și soluții unice de design elegant, cu asimetrie..

Tipuri de mese de cafea din sticlă - În funcție de design Tipuri de mese de cafea din sticlă - În funcție de design

În funcție de numărul și tipul de picioare

Spre deosebire de tabelele convenționale, tabelele actuale pot avea un număr diferit de picioare. În același timp, însuși aspectul suporturilor poate fi destul de original. Blaturile de pe un picior sau un suport rotund din lemn sau metal sunt la mare căutare..

O opțiune elegantă este blatul de cafea pe marginile laterale din sticlă, care par aproape invizibile în interior. Mese pe roți sunt, de asemenea, destul de convenabile, care pot fi mutate cu ușurință, dacă este necesar..

Atunci când alegeți unul sau altul, trebuie să vă concentrați asupra stilului general al interiorului. Suporturile metalice încrucișate sau din sticlă sunt ideale pentru tendințele moderne, picioarele din lemn pentru stilurile etnice, rustice. Mesele pe patru picioare sunt o opțiune clasică care va fi potrivită în orice interior.

Tipuri de mese de cafea din sticlă - În funcție de numărul și tipul de picioare Tipuri de mese de cafea din sticlă - În funcție de numărul și tipul de picioare

În funcție de dimensiune și formă

Astăzi nu este dificil să achiziționați sau să faceți la comandă o măsuță de cafea din sticlă de orice dimensiune. Alegerea depinde de dimensiunea camerei și de dorințele personale ale proprietarilor. O masă transformatoare ar fi o opțiune bună pentru un living mic. Dacă a avut soarta de a juca rolul unei noptiere, puteți rămâne pe un mic model care nu va ocupa mult spațiu în dormitor..

Formele sunt, de asemenea, complet variate: de la cele obișnuite rotunde, pătrate, dreptunghiulare până la cele mai curbate. Pentru camere mici și înghesuite, este de preferat o masă rotundă, a cărei formă simplificată este mai sigură (mai ales dacă există copii în casă). Într-un living spațios, este relevantă o masă pătrată sau dreptunghiulară..

Și dacă doriți cu adevărat să vă surprindeți oaspeții, mergeți mai departe și căutați produse individuale la comandă. Acestea pot fi opțiuni buclate sau tabele de abstractizare, care adesea nu poartă o sarcină funcțională specială. Designul original are tabele sub formă de cub sau modele ovale cu două niveluri.

Tipuri de mese de cafea din sticlă - În funcție de dimensiuni și forme Tipuri de mese de cafea din sticlă - În funcție de dimensiuni și forme Tipuri de mese de cafea din sticlă - În funcție de dimensiuni și forme

Design de masute de sticla

Principalul avantaj al mobilierului din sticlă este numărul infinit de opțiuni de decorare. Blaturile înghețate sunt la mare căutare, completând perfect minimalismul modern al interioarelor. Această opțiune este, de asemenea, destul de practică, deoarece amprentele digitale și praful sunt mai puțin vizibile pe sticla mată, iar suprafața însăși este capabilă să difuzeze ușor lumina..

La fabricarea meselor se folosește adesea sticlă colorată (lacobel), care are o culoare uniformă. Acestea pot fi blaturi simple sau cu o imprimare sub formă de modele florale, schițe geometrice, ornamente sculptate sau pur și simplu linii stricte..

Maroul translucid și negru sunt considerate nuanțe la modă ale măsuțelor de sticlă. Aceste blaturi pot fi echipate cu rame cromate sau din lemn. În orice caz, sunt capabili să creeze o atmosferă specială de prezentabilitate și chic..

Mesele colorate – albastru, gri, verde – pot fi asortate cu culoarea interiorului sau, dimpotrivă, pot fi folosite pentru a crea o zonă de accent. Structurile de sticlă cu organizarea spațiului intern pentru un acvariu sau florariu arată foarte neobișnuit.

Design de masute de sticla Design de masute de sticla

Lucruri de luat în considerare la cumpărare

Am spus deja că mobilierul din sticlă rezistentă se remarcă prin costul ridicat, prin urmare, alegerea unui model trebuie abordată destul de scrupulos. În primul rând, trebuie să decideți ce responsabilități funcționale vor fi atribuite mesei de cafea. O familie mică poate fi limitată la un design compact cu un raft sau nișă suplimentară. Acest lucru va fi suficient pentru a găzdui câteva căni de ceai și revista dvs. preferată..

Dacă în familie este obișnuit să întâlnești oaspeți sau să organizezi întâlniri de familie, poți opta pentru opțiuni de transformare. De asemenea, trebuie să vă gândiți dacă va fi necesar să mutați masa – poate cea mai bună opțiune ar fi un model pe roți. Pentru o familie numeroasă, o masă cu mai multe rafturi pe care puteți așeza o mulțime de lucruri ar fi o opțiune bună..

Unul dintre punctele importante care merită o atenție specială este selecția unui model care se potrivește cu stilul interiorului. Modelele clasice au configurații simple. Blaturile sunt de obicei ovale sau dreptunghiulare. Suportul este format din patru picioare, care pot fi din lemn, sculptate sau forjate.

Partea superioară a unei măsuțe de cafea în stil Art Nouveau este adesea realizată din sticlă colorată, iar pentru bază sunt utilizate materiale scumpe – lemn rar, piatră, precum și piese forjate. Acest stil este destul de apropiat de natură, prin urmare, ornamente florale, modele florale ornate pot fi urmărite în decorul mobilierului..

Stilul ultramodern de înaltă tehnologie oferă forme geometrice simple sau simplificate. Liniile drepte și oblice prevalează în designul mobilierului. O măsuță de cafea cu un cadru din oțel inoxidabil va arăta adecvat, iar lemnul în structuri este extrem de rar.

Minimalismul modern, care promovează simplitatea și funcționalitatea, va completa o masă transformantă sau un design pe roți fără modele, ornamente și alte elemente pretențioase inutile..

O caracteristică a zonelor rurale, cum ar fi țara, Provence, este confortul și confortul. Aici se utilizează materiale naturale, în principal nuanțe deschise, iar sticla pune în evidență în cel mai bun mod luminozitatea și deschiderea interiorului. Masa poate avea o bază solidă din lemn natural cu elemente de sculptură sau abraziune. Acasă, astfel de mese sunt decorate cu tehnica decoupage. Structurile cu elemente forjate sau echipate cu roți nu arată mai puțin atractive..

Masuta de cafea din sticla - Lucruri de luat in calcul la cumparare Masuta de cafea din sticla - Lucruri de luat in calcul la cumparare Masuta de cafea din sticla - Lucruri de luat in considerare atunci cand cumparati Masuta de cafea din sticla - Lucruri de luat in calcul la cumparare

Mese de cafea din sticlă – foto

O măsuță de cafea din sticlă poate adăuga originalitate oricărei camere, transformându-se într-un decor interior elegant. Mobilierul din sticlă este întotdeauna frumos și elegant. În galeria noastră foto, am colectat cele mai bune imagini care demonstrează capacitatea unei măsuțe de cafea de a face un design de cameră elegant și funcțional. Vizualizare fericită!

Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto Mese de cafea din sticlă - foto

Published
Categorized as Idei