Cuvertură de pat pe pat (80 de fotografii): tipuri, materiale

Cuvertură de pat pe pat (80 de fotografii): tipuri, materiale

Dormitorul, mai mult decât alte camere, evocă dorința de a crea cea mai confortabilă atmosferă. Printre principalele elemente care vor ajuta la rezolvarea acestei sarcini, putem identifica textile. Deoarece patul dintr-o astfel de cameră ocupă partea centrală a compoziției, o cuvertură de pat drăguță va ajuta la crearea unei atmosfere confortabile..

Criterii de selecție a cuverturii de pat

De regulă, o husă de pat ne servește câțiva ani. Devine o continuare logică a întregului design al dormitorului, uneori – un accent în interior, deci alegerea acestuia ar trebui făcută în mod conștient. Am pregătit mai multe poziții pe care ar trebui să le acordați atenție:

1. Înainte de a merge la punctul de vânzare, decideți dimensiunea patului sau a saltelei, măsurați lungimea și lățimea și, de asemenea, decideți cât de mult ați dori să atârne cuvertura de pat;

2. Selectarea unei nuanțe depinde direct de designul camerei, țesătura poate avea o paletă de culori neutre sau poate atrage atenția asupra sa. În plus, dacă o cantitate insuficientă de lumină intră în dormitor, atunci această deficiență poate fi ușor neutralizată cu o gamă caldă și invers;

3. Acordați preferință textilelor naturale – servește mult timp, arată frumos, nu provoacă alergii și nu electrizează;

4. Dacă sunteți un fericit proprietar al unui animal de companie activ sau un părinte al unui copil căruia îi place să mănânce și să sară pe pat, atunci țineți cont de acești factori și cumpărați o pătură pe care o puteți spăla cu ușurință acasă fără a cere ajutor de la curatatorie;

5. Pentru un pat cu o formă neobișnuită, precum și pentru a obține cea mai armonioasă combinație cu alte materiale textile din cameră, este logic să comanzi o cuvertură de pat sau să o faci singur.

Cuvertură de pat pe pat - Criterii de selecție Cuvertură de pat pe pat - Criterii de selecție

Caracteristici de proiectare

La începutul anilor 2000, gospodinele au încercat, din toate punctele de vedere, să îmbrace întregul dormitor în aceleași materiale textile. Această abordare nu este în niciun caz depășită complet și irevocabil, dar acum nu mai este atât de importantă și necesară. Cu toate acestea, toate țesăturile trebuie să fie compatibile între ele și cu stilul interiorului în ansamblu..

În cazul unui design tradițional, este adecvat să folosiți o țesătură de același format, chiar și cu același ornament. De exemplu, puteți ridica textile dense – velur, tapiserie. Poate fi cu o singură culoare sau cu un model, să se concentreze pe restul obiectelor din cameră.

Alegerea țesăturii depinde și de mărimea patului. Pe versiunile mari, o pânză densă și grea, care își va păstra forma, va arăta foarte frumos. Un loc de dormit pentru o persoană va decora perfect materialul, ușor, dantelat uniform, cu diverse pliuri și fluturi în cazul unei tinere fete.

Este foarte convenabil să schimbați aspectul dormitorului folosind huse duble. Acest lucru va funcționa în mod eficient într-o cameră albă, o pânză excelentă pentru experimente – cumpărați sau coaseți textile în culori liniștitoare, pe de o parte, și contraste, active, pe de altă parte. Astfel, vă puteți juca cu starea de spirit într-un mod interesant..

Cuvertură de pat pe pat - caracteristici de design Cuvertură de pat pe pat - caracteristici de design

Cuvertură de pat sub formă de capac

Multe paturi sunt modelate într-un mod care va arăta cel mai bine într-o husă. Este selectat în funcție de dimensiunea patului, cu o distanță suplimentară pentru pătură și pat (5-10 cm).

Acest tip de cuvertură de pat se va potrivi organic în designul unghiular modern, care este dominat de linii drepte. O cameră minimalistă poate fi decorată atât cu o husă monotonă, cât și cu un produs cu un model discret..

În același timp, textilele vor încadra frumos patul cu baldachin, tapițerie moale, elemente de țesut și sculptură. În acest caz, va echilibra abundența decorului și va face decorul puțin mai strict, arătând în același timp detalii frumoase..

Cuvertură de pat sub formă de capac Cuvertură de pat sub formă de capac Cuvertură de pat sub formă de capac Cuvertură de pat sub formă de capac

Cuvertură de pat cu o mantă

În dormitor, în stil colonial, clasic, rustic și în alte direcții, care sunt unite de dorința de confort, modelele de cuverturi de pat cu șireturi se vor potrivi foarte armonios. Ele formează un draperiu destul de ușor, voluminos și luxuriant, discret sau dens – alegerea dvs..

În mod obișnuit, o mantă creează o atmosferă romantică și solemnă. Acest efect este vizibil atunci când se utilizează articole drapate și plisate de culoare deschisă. Dacă decideți să decorați dormitorul în stilul clasicilor stricți, de exemplu, engleza, atunci consultați opțiunile stricte.

Cuvertură de pat cu o mantă Cuvertură de pat cu o mantă Cuvertură de pat cu o mantă Cuvertură de pat cu o mantă

Cuvertură de pat cu dantelă și tricot

Doriți să introduceți elemente din stilul shabby chic sau stilul Provence în interior? Atunci veți fi, fără îndoială, interesați de cuverturi de pat tricotate sau din răchită care se vor armoniza perfect cu draperia patului..

Elemente de franjuri, broderii sau dantelă albă ca zăpada – accente care vor conferi camerei o atmosferă și un confort familiar.

Dantela arată grozav pe o bază care contrastează în nuanță. Pentru a face ca elementele decorative să iasă în evidență pe fundalul așternutului, folosiți seturi simple sau aceeași căptușeală pe cuvertura de pat. Astfel, veți sublinia eleganța acestui element decorativ..

Cuvertură de pat cu dantelă și tricot Cuvertură de pat cu dantelă și tricot Cuvertură de pat cu dantelă și tricot Cuvertură de pat cu dantelă și tricot

Cuvertură de pat cu decor volumetric

O cuvertură de pat ajurată cu volane va crește vizual spațiul de dormit. Încercați să țineți cont de această nuanță în procesul de selecție. Dacă dormitorul dvs. nu are dimensiuni abundente, dar patul este suficient de mare, atunci acest design îl va face din punct de vedere vizual și mai greoi. Dacă camera vă permite să vă subliniați locul de dormit, materialele textile vor oferi spațiului o notă de romantism..

O cuvertură de pat cu volane este o modalitate excelentă de a decora dormitorul unei doamne. Draperiile de pe pat vor adăuga gingășie și confort spațiului.

Dacă nu aveți nicio dorință să vă gândiți la combinarea culorilor, nuanțelor și modelelor, treceți la cea mai versatilă opțiune – o cuvertură de pat albă ca zăpada. Această culoare conferă întotdeauna prospețime, lumină și spațiu suplimentar. Această soluție este utilă în special pentru paturile de mari dimensiuni. Decorarea unei astfel de țesături cu pliuri sau draperii îi va permite să se joace cu fețe noi..

Cuvertură de pat cu decor volumetric Cuvertură de pat cu decor volumetric Cuvertură de pat cu decor volumetric Cuvertură de pat cu decor volumetric

Schema de culori a cuverturilor de pat din dormitor

Unul dintre cele mai importante elemente ale decorării dormitorului este alegerea culorilor pentru textile. Decizia asupra paletei de textile ar trebui să ia în considerare conceptul general al camerei. Să luăm un exemplu: dacă ferestrele dormitorului se confruntă cu partea rece nordică, atunci va fi corect să alegeți culori bej calde care să ofere confortului camerei. Încercați să alegeți o nuanță similară culorii principale a camerei, dar este de dorit ca materialele textile să fie vopsite într-un ton diferit – puțin mai deschis sau mai întunecat, mai luminos sau mai palid.

Un dormitor neutru cu finisaje ușoare și același mobilier este cel mai bine completat cu culori accentuate de cuverturi de pat. În plus, un astfel de aspect facilitează schimbarea dispoziției dormitorului – schimbați doar cuvertura de pat.

Un design armonios și echilibrat poate fi realizat printr-o combinație de textile și culori de tapet. Utilizați nuanța principală a tapetului și pentru textile. Acest lucru va salva camera de diversitatea excesivă..

Dacă tăblia ta are tapițerie din țesături, încearcă să asortezi țesături pentru cuvertură de pat. O astfel de pereche va arăta ca un singur întreg și, în plus, așează perne decorative. Tabelul și cuvertura de pat au un model – pernele ar trebui să fie solide și invers. Textile alb-negru se vor potrivi organic în aproape orice interior, totul depinde de model și ornament. De asemenea, această soluție este potrivită pentru persoanele care doresc să obțină o imprimare interesantă pe cuvertură de pat, în timp ce nu folosesc culori strălucitoare..

Pentru a menține stilul întregii camere, alegeți o pătură care se va suprapune cu alte modele din decor. De exemplu, într-o cameră pentru un băiat, unde există personaje din filmele tale animate preferate, folosește aceeași „pelerină”. Dacă dormitorul dvs. este nautic, încercați cuverturi de pat cu dungi..

Cuvertură de pat pe pat - Culori Cuvertură de pat pe pat - Culori Cuvertură de pat pe pat - Culori Cuvertură de pat pe pat - Culori

Cuvertură de pat – fotografie

Rețineți că toate regulile pentru decorarea textilelor într-o cameră astăzi sunt destul de condiționate. Experimentați, încercați și combinați – acesta este singurul mod în care vă puteți găsi propriul stil și puteți crea ceva cu adevărat special. Pentru inspirație, am selectat o colecție de fotografii care vă vor ajuta să vă familiarizați cu variațiile cuverturilor de pat din diferite interioare. Vizualizare fericită!

Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie Cuvertură de pat - fotografie

Published
Categorized as Idei