Cuști de iepure DIY (70 de fotografii)

Cuști de iepure DIY (70 de fotografii)

A avea o iepureză echipată corespunzător este una dintre cele mai importante condiții pentru păstrarea acestor rozătoare pufoase. Atât rasele domestice, cât și cele decorative au nevoie de un spațiu separat – vă permite să asigurați îngrijirea necesară și să protejați animalele de companie de posibile probleme. Având la dispoziție materiale și abilități minime în manipularea instrumentelor, realizarea cuștilor pentru iepuri cu propriile mâini este destul de simplă. Recomandări utile, exemple foto și un mic ghid pentru construcția lor pot fi găsite pe această pagină.

Caracteristici ale fabricării celulelor

Înainte de a începe lucrul la crearea adăpostului pentru iepuri, merită să vă familiarizați cu obiceiurile și fiziologia viitorilor locuitori. Cel mai confortabil climat pentru aceste animale pe tot parcursul anului este căldura moderată (+ 12 … + 18 ° C), umiditatea medie a aerului (60-75%), lipsa vântului și a curenților de aer. O scădere a temperaturii la -25C, precum și căldura peste + 30C, uscăciunea sau umiditatea excesivă sunt critice și pot duce la boli sau chiar la moartea animalelor. Iepurii se dezvoltă cel mai bine în aer liber, iar fumurile de gunoi de grajd (amoniac) și praful, care sunt de obicei prezente în magazii, le afectează negativ sănătatea..

Când construiți cuști pentru iepuri domestici, este foarte important să asigurați o modalitate de a curăța suprafețele de contaminare. De exemplu, pardoselile din cutii sunt adesea făcute detașabile, realizate din lamele din lemn sau plasă, ceea ce permite colectarea deșeurilor în paletul situat mai jos, iar grătarele în sine pot fi ușor spălate și uscate dacă este necesar. Pereții solizi ai iepurelui protejează animalele de companie de curenți, șobolani și insecte, dar din partea alimentatoarelor merită întotdeauna să lăsați o plasă fină pentru ventilație. Pentru structurile exterioare și portabile, este necesar să aveți grijă de un acoperiș rezistent la umezeală, care, în același timp, nu se va încălzi prea mult de la soare. Ușile coliviei trebuie să se închidă strâns, fără a lăsa goluri, iar încuietorile în sine ar trebui să fie fixate astfel încât numai proprietarii să le poată deschide..

Cuști de iepure DIY - Caracteristici de fabricație Cuști de iepure DIY - Caracteristici de fabricație

Tipuri de cuști pentru iepuri

În mod condiționat, cuștile pentru iepuri pot fi clasificate în conformitate cu următoarele criterii:

– după tipul de animale de companie (pentru rase mari sau mici, comune sau singure, cuști de împerechere, celule regine, cuști pentru animale tinere);

– prin metoda de funcționare (staționară și portabilă, exterioară, interioară, universală);

– după numărul de niveluri;

– după tipul de material utilizat (lemn, PAL / PAL / placaj, metal, plasă, plastic, combinate).

Cuștile industriale pentru fermele de iepuri sunt semnificativ diferite de „casele” pictate pentru animalele de companie decorative. Acestea din urmă sunt de obicei păstrate în cutii formate dintr-un palet de plastic adânc și o plasă. Ușile pot fi din plastic sau plexiglas, în interior există un loc pentru așternut, un alimentator, uneori un compartiment închis suplimentar, astfel încât animalul să se poată ascunde.

Persoanele crescute în scopuri economice sunt adesea situate în structuri cu mai multe etaje, cu un număr mare de incinte separate. O astfel de cușcă poate fi achiziționată gata făcută sau construită independent folosind instrumentele disponibile..

Cuști de iepure DIY - Tipuri Cuști de iepure DIY - Tipuri Cuști de iepure DIY - Tipuri Cuști de iepure DIY - Tipuri

Etapele construirii unei cuști de iepure

Realizarea unei cuști pentru iepuri cu propriile mâini de la zero include mai mulți pași secvențiali. Fiecare dintre ele este destul de semnificativ, necesită atenție și acuratețe în muncă, dar dacă abordați problema cu deplină responsabilitate, produsul va servi mulți ani.

Măsurători și desene

Dimensiunile optime sunt selectate în funcție de rasa animalelor, vârsta și numărul acestora. În medie, pentru femelele cu descendenți, este prevăzută o cușcă cu o lungime de aproximativ 170 cm, o înălțime de 60-70 cm și o lățime de 100 cm. Animalele tinere dintr-un iepure sunt plantate la vârsta de 1,5 luni, în grupuri. de 3-5 buc. Adulții (peste 3 luni) sunt păstrați pentru îngrășare în cutii individuale de aproximativ 150x60x70 cm. Suprafața pentru un iepure trebuie să fie de cel puțin 0,3-0,5 m2, înălțimea pereților – de la 35 cm.

Cuști de iepure DIY - Măsurători și desene Cuști de iepure DIY - Măsurători și desene Cuști de iepure DIY - Măsurători și desene Cuști de iepure DIY - Măsurători și desene Cuști de iepure DIY - Măsurători și desene

Selecția materialelor și accesoriilor

Principalele criterii la alegerea materialelor sunt rezistența lor, rezistența la solicitări mecanice și caracteristicile de mediu. De asemenea, nu uitați că iepurii sunt rozătoare și deteriorează cu ușurință lemnul subțire. În general, orice plăci se recomandă să fie impregnate cu antiseptice înainte de utilizare și chiar mai bine – cu lac poliuretanic (plastic lichid). Deșeurile biologice ale acestor animale sunt foarte corozive, prin urmare, trebuie să aveți grijă separat de curățarea regulată a pardoselii..

Este important ca toate suprafețele din jur să nu evapore substanțe dăunătoare și să nu împiedice circulația naturală a aerului. Un microclimat sănătos contribuie la dezvoltarea corectă a animalelor de companie, protejându-le de tot felul de boli. Diverse elemente de conectare, cum ar fi elementele de fixare, perdelele ușilor, ghidajele pentru alimentatoare și tăvile extensibile trebuie să fie de înaltă calitate, cu o bună protecție împotriva coroziunii – acest lucru va face posibilă funcționarea carcaselor pentru cea mai lungă perioadă posibilă.

Cuști de iepure DIY - Alegerea materialelor și accesoriilor Cuști de iepure DIY - Alegerea materialelor și accesoriilor

Constructie

Pentru fabricarea cuștilor de iepuri, în primul rând, un cadru este construit dintr-un profil metalic și / sau grinzi. Apoi sunt atașate ochiuri sudate, grătare din lemn, plăci aglomerate sau placaj. Partea din spate și adesea pereții laterali sunt solidi, dar microporii din material ar trebui să permită cu ușurință trecerea aerului și a umezelii.

Unul dintre cele mai importante momente este amenajarea podelei. Modelele cu cremalieră și pinion înlocuibile care pot fi pliate și derulate, îndepărtate și spălate cu ușurință s-au dovedit a fi cele mai bune. Ca podea, pot fi folosite traverse din plastic, plăci impregnate cu lac poliuretanic, lamele de bambus, plasă. Dimensiunea celulelor trebuie să fie astfel încât labele animalelor să nu se blocheze, iar tijele să nu se lase sub greutatea lor. Plasa metalică este convenabilă din punct de vedere al curățării, dar provoacă dermatită la iepuri, ceea ce face ca acesta să fie dureros să meargă, deci este încă recomandabil să acordați preferință plasticului sau lemnului.

Husa de iepure este în același timp un baldachin care protejează animalele de companie de precipitații și soare strălucitor, precum și o ușă suplimentară pentru deschiderea și închiderea incintei. De obicei, este fixat cu o ușoară pantă, realizat dintr-o foaie strânsă de placaj sau alt material care nu este predispus la uscare sau deformare. Acoperișul nu poate fi din metal, altfel în căldură va încălzi prea mult aerul din celule. Pentru stradă, o astfel de opțiune precum plăcile moi, ardezie, ondulină este destul de potrivită.

Cuști de iepure DIY - Construcții Cuști de iepure DIY - Construcții Cuști de iepure DIY - Construcții Cuști de iepure DIY - Construcții

Instalare și funcționare

Se recomandă instalarea cuștilor gata preparate pentru iepuri la o înălțime de cel puțin 0,3-0,5 m de la podea, cu excepția structurilor portabile destinate mersului animalelor pe iarbă. În alte cazuri, poziția ridicată a bazei va proteja animalele de companie de umezeală. În aer liber, incintele sunt plasate cel mai bine în zonele umbrite, orientate spre est sau vest..

În sezonul rece, trebuie să aveți grijă de izolarea carcaselor. În acest scop, este adecvată tapițeria exterioară a pereților cu garnituri permeabile la aer (vată minerală, covoare de cusut, plăci de fibră, polistiren, tulpini de fân / paie / in etc.). Pentru ca celulele să dureze cât mai mult posibil, acestea trebuie curățate în mod regulat, protejate de umezeală și ar trebui efectuate reparații minore în timp util..

Cuști de iepure DIY - Instalare și funcționare Cuști de iepure DIY - Instalare și funcționare Cuști de iepure DIY - Instalare și funcționare Cuști de iepure DIY - Instalare și funcționare

Cuști de iepure DIY – fotografie

Un număr mare de idei interesante și exemple de construcție cuști pentru iepuri cu propriile mâini sunt colectate în galeria foto de pe această pagină. Oricare dintre opțiunile prezentate, dacă se dorește, poate fi repetată acasă, făcând independent o volieră confortabilă și durabilă pentru rozătoarele pufoase. Tipul de construcție, materialele și dimensiunile în fiecare caz sunt recomandate să fie selectate individual, concentrându-se pe numărul, tipul și rasa animalelor, precum și particularitățile întreținerii lor într-o anumită fermă..

Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - fotografie Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - foto Cuști de iepure DIY - foto

Published
Categorized as Idei