Cum să zonați o cameră părinte-copil

Cum să zonați o cameră părinte-copil

Odată cu nașterea unui copil, devine necesar să-i creezi un spațiu confortabil. Chiar dacă casa are o creșă separată, la început bebelușul necesită atenția constantă a mamei. Mulți părinți tineri instalează un pat pentru copii în dormitorul lor, dar de la 2-3 ani, este mai bine ca un copil să aibă un colț separat. Pentru apartamentele și studiourile mici, zonarea este soluția optimă pentru această problemă..

Metode de zonare

O varietate de modele vor ajuta la împărțirea zonei camerei în zone pentru copii și adulți. Cu ingeniozitate și practicitate, fiecare centimetru de spațiu poate fi folosit la maximum..

Uși glisante

Ușile glisante vor face față perfect rolului unei partiții subțiri. Inserțiile translucide, oglinzile sau vitraliile din ele vor oferi acces la lumină naturală către partea părinte a camerei, precum și o vor face vizual mai mare. Este adevărat, având în vedere neglijența copiilor, este mai bine să alegeți fațade din plexiglas, plexiglas, plastic sau folie de PVC în loc de sticlă. Dacă nu este nevoie de transparență, pentru extinderea optică a zonei, ar trebui să acordați atenție ușilor glisante cu o suprafață lucioasă, metalizată, un model tridimensional interesant, care imită marmura lustruită, lemnul lăcuit. Amintiți-vă că tonurile întunecate, mate și bogate creează o senzație mohorâtă și voluminoasă, deci cel mai bine sunt lăsate pentru camere mai mari..

Zonarea unei camere cu uși glisante Uși glisante - zonarea camerei pentru părinți și copii

Dulapuri

Instalând un dulap înalt în locul unui ecran, puteți economisi mult spațiu și în același timp rezolvați problema zonării. Este suficient doar să lăsați pasajul în mijloc sau lateral pentru a obține un perete funcțional de garderobă de la podea până la tavan și pentru a scăpa pentru totdeauna de gândurile despre locul în care așezați lucrurile într-un apartament mic. Dacă spațiul permite, este recomandabil să aranjați rafturi – atât din partea adultului, cât și din creșă. Dacă este necesar, un pat pliant sau chiar un set întreg de mobilier poate fi ascuns vertical în dulap.

Zonarea unei camere cu dulap Zonarea unei camere cu dulap

Ecrane

Unul dintre cele mai ieftine moduri de zonare a unei camere este cu ecrane. Este foarte ușor să le faceți cu propriile mâini din materiale reziduale: șine din lemn, bucăți de țesătură, pandantive diverse, carton, rămășițe de tapet, panouri din fibre. Datorită greutății lor reduse, astfel de structuri sunt ideale pentru apartamente închiriate temporar, precum și pentru familiile care trebuie să se mute frecvent. Partițiile mobile pot fi pliate, ascunse sau rearanjate în orice moment. Sunt convenabile și în ceea ce privește decorul. Deci, pe de o parte, ecranul poate servi drept bază pentru desenele copiilor, pe de altă parte, ca fundal pentru fotografii..

Zonarea livingului și a camerei copiilor folosind un ecran pliabil Ecran - zonarea unei camere pentru părinți și un copil

Rack sau rafturi

Dacă doriți să aveți acces la diverse lucruri mici, cărți, dar, în același timp, să nu separați strâns dormitorul de grădiniță, atunci un raft ar fi o opțiune bună pentru o partiție. Lemn, plastic, gips-carton, metal, PAL sau placaj, va completa frumos interiorul și va permite luminii naturale să pătrundă liber în fiecare colț al camerei. Combinând rafturi deschise și închise cu sertare, puteți pune biblioteca de acasă, manuale, jucării, suveniruri, colecții preferate de figurine, premii, fotografii, aparate, plante de interior pe raft și chiar puteți aranja un acvariu (din nou, nu din sticlă, dar plastic, astfel încât o minge aruncată accidental de un copil să nu provoace inundații în apartament).

Rafturi - zonarea camerei pentru părinți și un copil Rafturi - zonarea unei camere pentru părinți și un copil Rafturi - zonarea unei camere pentru părinți și un copil Rafturi - zonarea camerei pentru părinți și un copil

Partiție din gips-carton

Fiind un material destul de flexibil, gips-carton vă permite să întruchipați orice idee de design. Arcuri în relief, deschideri complicate, ferestre ovale – toate acestea pot fi utilizate ca rafturi suplimentare, decorate cu vitralii, oglinzi, picturi și becuri cu LED-uri pot fi montate în ele. O nișă de gips-carton pe partea laterală a dormitorului sau a livingului părintelui va fi o bază ideală pentru un șemineu fals și TV cu plasmă, iar în creșă va servi ca înlocuire parțială a mobilierului.

Partiția din gips-carton - zonarea unei camere pentru părinți și un copil Partiția din gips-carton - zonarea unei camere pentru părinți și un copil Partiție din gips-carton - zonarea camerei de zi și a camerei copiilor Partiție din gips-carton - zonarea camerei de zi și a camerei copiilor

Perdele

Dacă, atunci când zonează o cameră pentru părinți și un copil, fereastra rămâne într-o singură zonă, atunci iluminarea naturală a întregului spațiu în timpul zilei va fi asigurată de perdele transparente. În întuneric, este suficient să mutați (coborâți) perdelele groase și veți obține un loc confortabil pentru intimitate. În loc de perdele textile, puteți alege jaluzele moderne din plastic sau bambus. Este recomandabil să fixați cornișa de tavan – acest lucru va face vizual camera mai înaltă.

Perdele - zonarea sufrageriei și a camerei copiilor Perdele - zonarea sufrageriei și a camerei copiilor Perdele - zonarea camerei pentru părinți și un copil

Podium

O soluție interesantă în proiectarea apartamentelor mici este amenajarea unui trotuar cu 80-100 cm deasupra podelei. Spațiul liber sub o astfel de „scenă” este convenabil pentru depozitarea hainelor de iarnă, lenjeriei de pat, încălțăminte, jucării și cărucioare. De asemenea, sub podium, puteți instala un pat extensibil sau puteți ascunde orice alt mobilier transformant acolo..

Podium - zonarea camerei pentru părinți și un copil Podium - zonarea camerei pentru părinți și un copil Podium - zonarea camerei pentru părinți și un copil Podium - zonarea camerei pentru părinți și un copil

Sfaturi utile pentru zonare

Mai multa lumina

După împărțirea camerei în mai multe părți, poate exista o problemă cu lumina soarelui naturală. Este mai bine să lăsați fereastra în zona copiilor, astfel încât copilul să fie convenabil să se joace, să învețe lecții. Pentru timpul întunecat al zilei, copilul poate cumpăra o lampă interesantă sub forma unei flori, a unei bărci, a unui animal și poate monta încă câteva becuri plate în tavan. În dormitorul adulților, va fi suficient să aveți un candelabru superior superior, diode spot pe suprafețele laterale, câteva aplice de perete sau una sau două lămpi de noapte.

Iluminare adecvată în camera părinte-copil

Culori vii

Pentru ca camera să arate mai spațioasă, este recomandabil să folosiți o paletă ușoară de nuanțe în design. Pentru adulți, tonurile albe, pastelate, naturale ale pereților, mobilierului, textilelor sunt potrivite, iar în colțul unui copil sunt pur și simplu necesare culori bogate în curcubeu: galben portocaliu, verde deschis, albastru, violet. Precauția trebuie exercitată numai cu roșu și albastru închis: primul excită și sistemul nervos, iar al doilea acționează covârșitor, ca tonurile de negru și gri. Extinderea vizuală a spațiului este facilitată de suprafețe lucioase: film reflectorizant pe tavan, mobilier lăcuit, oglinzi, modele argintiu-auriu pe uși, tapet, perdele, precum și orice linii verticale.

Soluții de culoare pentru camera părinte-copil Soluții de culoare pentru camera părinte-copil

Un basm pentru copii

În zona copiilor, fantezie, elemente colorate vor fi potrivite. Fetelor le vor plăcea mobilierul stilizat sub formă de palat, teatru de păpuși, pădure, tot felul de leagăne, hamace, case; băieții vor fi încântați de mașini, nave spațiale și pirați, scări sportive, bare orizontale, inele suspendate. Dacă sunt mai mulți copii, ar trebui să încercați să echipați un colț personal pentru toată lumea. În condiții de economisire a spațiului, se vor potrivi structuri cu două niveluri, pliabile, retractabile și transformatoare..

Camera de zi și zona de joacă pentru copil Proiectarea unei zone pentru copii într-o nișă

Cameră pentru părinți și copil – fotografie

Ideile originale despre cum să zonei o cameră pentru părinți și un copil pot fi vizualizate în galeria noastră foto. Aceste proiecte vă vor ajuta să vizualizați dorințele de renovare și să vă inspirați – vă puteți transforma viața și puteți transforma un apartament aparent înghesuit într-un cuib confortabil de familie.

Proiectul nr. 1

Living și grădiniță într-un apartament cu două camere de pe bulevardul Beskudnikovsky, Moscova.

Autor: Studio 3.14.

Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil

Proiectul nr. 2

Camera de zi combinată cu o cameră pentru copii pentru o fată într-un apartament cu o cameră, Khabarovsk.

Autor: Yulia Turova.

Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil

Proiectul nr. 3

O oază verde într-o junglă de piatră – un dormitor-living de 19 metri pentru părinți + o zonă pentru copii. Camera a fost împărțită de doi pereți mici și au fost instalate pereți despărțitori. Zonarea este evidențiată și de decorul tavanului: una dintre părțile sale este confruntată cu panouri din material compozit cu textură din lemn. Modificarea transferului „Școala de reparații”.

Autor: Diana Hannanova.

Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil Zonarea unei camere pentru părinți și un copil

Proiectul nr. 4

Dormitoare pentru părinți și copii într-o singură cameră, 17 m2. Camera este zonată în jumătate cu o partiție glisantă. Ușile, care se îndepărtează, se ascund în structuri speciale construite pe ambele părți ale pereților.

Autor: Studio Tony House.

Zonarea unui dormitor pentru părinți și un copil Zonarea unui dormitor pentru părinți și un copil Zonarea unui dormitor pentru părinți și un copil Zonarea unui dormitor pentru părinți și un copil Zonarea unui dormitor pentru părinți și un copil Zonarea unui dormitor pentru părinți și un copil Zonarea unui dormitor pentru părinți și un copil

Published
Categorized as Idei