Vilka färger passar blått: 95 idéer

Vilka färger passar blått: 95 idéer

Den blå paletten låter dig skapa de mest extraordinära, mysiga, snygga interiörerna och förlåta lokalerna med särskild elegans och sofistikering. Enligt kolorister kan nästan alla blå nyanser lugna, dämpa känslomässiga utbrott och effektivisera tankar. Baserat på detta kan vi lugnt säga att paletten är perfekt för att dekorera heminredning, där en atmosfär av värme, komfort och harmoni bör härska..

Funktioner av blått i interiören

Denna färg har en signifikant effekt på en persons sinnestillstånd: den lugnar, låter dig samla dina tankar och fokus. En sådan palett för inredning väljs oftare av kreativa människor. Ultramarine kan expandera rummet, men samtidigt ge en sval känsla. För rum i söder är till och med de kallaste tonerna av en blåblå palett tillämpliga, och i utformningen av norra rum är det bättre att använda varmare.

Den blåblå paletten innehåller cirka 180 toner (enligt Panton -skalan). Räckvidden flyter från nära honom midnattblå, ultramarin till mer grön – tonen i preussisk blå och turkos. Mörka nyanser passar, konstigt nog, i små rum. De verkar lösa hörn och väggar, vilket gör atmosfären bekvämare. I stora rum är det bättre att använda blå, himmelska, ljusa kornblåblå färger och använda mörka toner för att skapa accentdetaljer (gardiner, puffar, målningar).

När du planerar utformningen av ett rum måste du vara särskilt uppmärksam på belysning. En ljuskälla räcker inte här, särskilt om rummet är stort. Kan kompletteras med central ljuskrona med strålkastare, vägglampor och golvlampor.

Vilka färger matchar blått med - Funktioner Vilka färger matchar blått med - Funktioner

Vilka färger matchar det

För att skapa den önskade atmosfären av lugn, lugn i rummet och samtidigt diversifiera interiören är det viktigt att välja rätt medföljande palett. Därefter kommer vi att överväga vilka toner den azurblå skalan kombineras med och vad som kan erhållas från en sådan symbios.

Vitt med blått

Kombinationen av blå färger med en snövit palett ger en fantastisk effekt, vilket ger atmosfären friskhet och rymlighet. Vitt bidrar till visuell expansion av utrymmet, vilket blir ett bra alternativ i små rum. En sådan kombination kan ofta hittas i klassiska, moderna och medelhavsstilar, och Provence -kören kännetecknas av användningen av en ljusare blå ton. Finishen är oftast dekorerad med snövit färg, och blå betonar ljusstyrkan hos möbler och fönster, även om andra alternativ inte utesluts..

Romantiska naturer kommer säkert att tycka om kombinationen av de blå väggarna med takets vitaktiga yta, vilket skapar en speciell atmosfär av tandem av vatten och himmelska element. Men glöm inte att ljusblå toner kommer att skapa en kall atmosfär, för att göra inredningen varmare kan safir ersättas med en mjukare nyans, till exempel turkos..

Vitt med blått - Vilka färger matchar blått Vitt med blått - Vilka färger matchar blått

Grönt med blått

Den örtartade paletten liknar den azurblå färgen, så denna kombination kommer att vara den mest avslappnade. I gamla dagar fanns det en hel del motståndare till en sådan allians, som ansåg att det var en fullständig absurditet, men dagens interiörer är redo att välkomna en sådan tandem, som kan införa ett visst djup och harmoni i atmosfären. Hemligheten ligger i närheten av dessa färger till naturen, vilket har en positiv effekt på det mänskliga psyket. Dessutom är barnen väldigt förtjusta i gröna och blå färger – de kan användas för att dekorera en plantskola för både en flicka och en pojke. I sovrummet kan du välja mjukare nyanser för att skapa en lugn, varm atmosfär..

Grönt med blått - Vilka färger matchar blått Grönt med blått - Vilka färger matchar blått

Rött med blått

Det verkar svårt att föreställa sig en kombination av sådana motsatta paletter i inredningen som skarlaken och himmelsk, men det sker också. Rött ger ett visst självförtroende, en uppmaning till handling och blått, tvärtom, lugnar och lugnar. För att balansera detta motstånd införs ofta en snövit palett i den blåröda insidan, som fungerar som en slags katalysator.

Designers kan ett trick: stämningen i ett tvåfärgat rum beror till stor del på vilken färg som kommer att dominera. Det följer av detta att om det är mer blått i designen kommer rummet att se svalare ut, och dominans av skarlet kommer att ge anteckningar av värme och komfort..

Rött med blått - Vilka färger matchar blått Rött med blått - Vilka färger matchar blått

Svart med blått

Rumsdekoration i svarta och blå färger är sällsynt. Den blåaktiga kan avsevärt betona blåhetens kyla, därför är denna förening kontraindicerad i små rum. Men i rymliga rum är det fullt möjligt att experimentera, särskilt när det gäller att inreda ett rum i en ultramodern riktning. Här är huvudbakgrunden blå och dess olika nyanser, till exempel ser azurblå och gråtoner vackra och varma ut. Svart kan också representeras av inhemska, men ljusare undertoner (grå, ask). Att späda dysterheten i situationen kommer att hjälpa utformningen av golvytan under ett träd, liksom lätta textilier..

Svart med blått - Vilka färger matchar blått Svart med blått - Vilka färger matchar blått

Gult med blått

Inte alla kommer att våga dekorera den blågula inredningen i rummet – detta är inneboende i anhängare av tolerans och spänning, eftersom kombinationen är ganska genomborrande och rik. Designers rekommenderar att du använder fler azurblå motiv i inredningen, och med hjälp av soliga, skapar varma accenter. Även om ett annat alternativ inte är uteslutet, när gult kommer att vara grunden för dekorationen av rummet. Dessutom är det bättre att stanna kvar på sina månskuggor, mot vilka midnattsblå stoppade möbler kommer att se bra ut.

Gult med blått - Vilka färger matchar blått Gult med blått - Vilka färger matchar blått

Orange med blått

Det är en riktigt vacker blandning av färger, vilket ger interiören en vänlig, lugn atmosfär. Man tror att den orangefärgade tonen kan stimulera barnets utveckling och fantasi, därför är paletten ofta närvarande i barnens design. I stora interiörer, fantastiska Medelhavet, beachy interiörer skapas med olika nyanser (sand, blå-blå). För ett rum i nautisk stil kan du välja ljusa naturliga färger. Egenskaper av svårighetsgrad och soliditet kommer att dyka upp med dominansen av designen av mörkblå toner och eldiga accenter..

Orange med blått - Vilka färger matchar blått med? Orange med blått - Vilka färger matchar blått med?

Brun med blått

Färgen på träet ser bra ut mot en safirbakgrund. Huvuduppmärksamheten här bör ägnas åt nyanser: mörkbruna färger kan förvärra svalheten i den blå färgen, så i små rum är det värt att välja dämpade toner av båda paletterna. I rymliga rum kommer en kombination av vilken blåaktig nyans som helst med mörkt trä att se vacker ut.

Brun med blått - Vilka färger matchar blått med? Brun med blått - Vilka färger matchar blått med?

Blått i olika interiörer

När du ordnar ett visst rum måste du ta hänsyn till de funktionella detaljerna i rummet, dess storlek och funktioner. Därefter kommer vi att titta på hur blått kan vara involverat i designen av olika interiörer..

Vardagsrum

För att skapa en välkomnande atmosfär i ett vardagsrum i azurblå färg är det bättre att använda flera nyanser av det. Dekorationen kan dekoreras i ljusare färger, mot vilka mörka möbler kommer att se uttrycksfulla ut. Eftersom rummet ska vara mysigt och ljust kan du lägga till en vit palett i interiören..

Blå väggar är den perfekta bakgrunden för färgglada målningar och affischer. Trämöbler och en massiv öppen spis kommer att se bra ut här. Du kan skapa en mysig, bekväm miljö i ett litet vardagsrum med hjälp av mörka subtila ytor. Varvade trämöbler och färgglada dekorativa kuddar skapar en speciell anda av hemvärme, vilket bidrar till vänliga samtal.

Vilka färger matchar blått med - Vardagsrumsdesign Vilka färger matchar blått med - Vardagsrumsdesign

Sovrum

Ljusblå dekorationer hjälper till att visuellt förstora sovrummet, lägga till anteckningar om morgon svalhet och lugn. Total blå väggdekoration är förknippad med oändlig känslighet, och mer kontrasterande toner ger en viss variation till interiören. Sovrumets mörka design väljs av människor som leder en aktiv livsstil – safir, ultramarina färger ger energi. Mot bakgrund av en trevlig blå, levande växter ser bra ut, som fyller atmosfären med friskhet och lätthet, och vita textilier ger en viss viktlöshet till utrymmet.

Vilka färger matchar blått med - Sovrumsdesign Vilka färger matchar blått med - Sovrumsdesign

Barnrum

På grundval av kobolt och vitt kan du skapa en fantastisk design i nautisk stil i barnrummet, där de snövit segel från ett fartyg som seglar iväg på avlägsna vandringar fladdrar mot bakgrunden av azurblå väggar. Golvets sandbruna yta kommer att förstärka havslandskapet, vilket ger ett naturligt utseende till helhetsbilden. Ett sådant rum kommer att vara en riktig glädje för alla pojkar..

Om rummet förbereds för en tjej kan du lägga till rosa, gröna, vita färger till designen, som kommer att finnas i textilier och möbler. Det blå ser bra ut på takets yta, imiterar himlen med moln. För att göra rummet varmt och glatt kan du späda ut atmosfären med en grön, gul palett..

Kornblomstoner kan finnas i rummet som ett tillägg, till exempel i form av leksaker, textilier, mattor, etc. Det bör beaktas att ljusblått är lämpligt för tonåringsrum, och för små barn är det att föredra att ordna en bostad i en blåaktig palett.

Vilka färger matchar blått med - Barnrumsdesign Vilka färger matchar blått med - Barnrumsdesign

Kök

När du dekorerar köket måste du ta hänsyn till att blått hjälper till att minska aptiten. Därför, om du inte kommer att gå ner i vikt inom en snar framtid, är det bättre att undvika att använda det i matområdet. Mörka nyanser kan förekomma i textilier (gardiner, dukar), på en av väggarna eller delvis dekorera en köksuppsättning.

I allmänhet rekommenderas ljusa färger för den övergripande finishen. Mättade toner av safir eller ultramarin färg är karakteristiska för väggarna i rymliga kök. I det här fallet kommer de att spädas perfekt med en vit eller grädde i kombination med ett trägolv..

Det är värt att notera att trä är ett ganska varmt och iögonfallande material som passar bra med blått, så trämöbler för ett kök kan vara en lönsam lösning för att späda palettens svalhet..

Vilka färger matchar blått med - Köksdesign Vilka färger matchar blått med - Köksdesign Vilka färger matchar blått med - Köksdesign

Hall

I en liten hall är det lämpligt att inte använda en stor mängd blått och se till att späda ut det med ljusa färger. En stor allierad är den krämiga vita paletten, som finns i de flesta möbler och möbler. Färgade accenter, som kommer att lägga till variation, göra designen lätt och diskret, skadar inte heller. En av de viktiga punkterna i utformningen av en blå hall är välplanerad belysning, eftersom det i de flesta fall inte finns naturligt ljus här och rummet kan få en kall dyster look.

Vilka färger matchar blått med - Hall design Vilka färger matchar blått med - Hall design

Badrum

I badrummet bestäms mängden blått av rummets storlek. Eftersom badrummet vanligtvis är litet kan den ultramarina paletten finnas i textilier, ljusa väggmönster, möbler och till och med VVS -armaturer. Den största fördelen ges till vita toner, som visuellt expanderar rummet, vilket gör det lättare.

Mosaiken på väggarna ser ljus och elegant ut, där flerfärgade fläckar av både en blå palett och vit, beige, grön kombineras. En bra lösning skulle vara att använda flera toner i väggdekoration, till exempel en mörkblå botten, en turkos topp tillsammans med ett vitt tak hjälper till att höja väggarnas höjd visuellt och utöka utrymmet..

Vilka färger matchar blått med - Badrumsdesign Vilka färger matchar blått med - Badrumsdesign

Kombinationer med blått – foto

Sammanfattningsvis allt ovanstående kan det noteras att blå färg kan förändra interiören i alla rum betydligt. Många av dess nyanser gör att du mentalt kommer närmare naturen, känner skönheten i himlen och havsbredder, vilket har en positiv effekt på det känslomässiga tillståndet. Du kan se fler lösningar för att använda den blå paletten i interiören på fotot i vårt galleri. Glad titt!

Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto Vilka färger matchar blått med - foto

Published
Categorized as Idéer