Vilka blommor kan inte hållas hemma: foton och namn

Vilka blommor kan inte hållas hemma: foton och namn

Att inreda en lägenhet med inomhusväxter och blommor är ett bra sätt att få in ljusa färger, friskhet och doft av vår-sommardekoration i atmosfären. Men när vi köper en annan blomkruka tror vi ofta inte att det också kan vara ganska osäkert. Familjer med barn, som är mest känsliga för negativ påverkan, måste vara särskilt försiktiga när de väljer representanter för inomhusfloror. I vår artikel kommer vi att överväga vilka blommor som är oönskade att ha inomhus från vetenskapens synvinkel, liksom växter som är ogynnsamma för familjens atmosfär enligt österländsk filosofi om Feng Shui och folkliga observationer..

10 farliga växter för hemmet

Faktum är att listan över växter som kan skada människor är mycket stor. Alla är indelade i fyra huvudfamiljer: aroid, euphorbia, kurt och nightshade. Den största faran utgörs av giftig växtsaft, därför måste du komma ihåg handskar när du arbetar med dem och glöm inte att tvätta händerna noggrant. Därefter tar vi en titt på de 10 mest skadliga inomhusblommorna.

1. Dieffenbachia

En populär krukväxt med namnet på den tyske botanikern I.F. Dieffenbach, har lyxiga frodiga löv, vars brokiga färg ser ganska imponerande ut. Hemodlarnas kärlek till växten orsakas inte bara av dess dekorativitet, utan också av dess attraktivitet, liksom fasta dimensioner, på grund av vilka de ofta är dekorerade med loggior, balkonger, isolerade verandor. Faran för dieffenbachia ligger i den giftiga saften, som lätt frigörs när den skadas. Om det kommer på slemhinnorna kan det lätt orsaka brännskador, så det rekommenderas inte att installera blomkrukan i rum där det finns barn.

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Dieffenbachia Vilka blommor kan inte hållas hemma - Dieffenbachia

2. Azalea

Utmärkta blomkrukor med enkla och dubbla blommor kan inte lämna likgiltiga någon finsmakare av floraens värld. Ofta blir azalea en riktig dekoration av växtsamlingar inomhus. Dessa söta blommor ges för semestern, placerade i kontorslokaler. Men bakom den ojämförliga skönheten i azalea finns det samtidigt en stor fara – juicen som fyller dess stjälkar innehåller giftiga element som kan orsaka stor skada på kroppen vid förtäring, därför drabbas barn och djur oftast. Vid förgiftning kan symtom som svaghet, illamående, kräkningar och hjärtsvikt uppstå. Dessutom är det värt att överväga att blommande azalea avger en stark doft, så du bör inte installera den i sovrummet eller i ett dåligt ventilerat rum..

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Azalea Vilka blommor kan inte hållas hemma - Azalea

3. Julstjärna

En ljus uttrycksfull blomma är en favorit inte bara hos många blomsterodlare, utan också hos dem som gillar att skapa en högtidlig inredning i huset. Anläggningens andra namn är Betlehemsstjärnan, som talar för sig själv och inte kräver speciella beröm. Blomman är verkligen väldigt vacker, men den har också sina nackdelar. Först och främst kan den giftiga mjölkiga saften som finns i “växtens” kropp skada en person: att komma in i matstrupen, det kan orsaka en ganska allvarlig brännskada. Du bör också vara försiktig med växten för personer som är allergiska mot latex..

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Julstjärna Vilka blommor kan inte hållas hemma - Julstjärna

4. Monstera

Monstera tillhör tropiska växter, vinstockar. Även om den blommar och bär frukt året om i sina inhemska varma tropiker, är det i vårt klimat nästan omöjligt att uppnå detta hemma. Men bladen är oändliga – de har stora tallrikar, först hela, och med åren mer och mer perforerade. Växten innehåller inte gift och utgör därför ingen stor fara, men det finns fortfarande ett hot att skada kroppen. Bladen innehåller mikroskopiska “nålar”, som kan komma att brinna när de kommer på slemhinnorna.

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Monstera Vilka blommor kan inte hållas hemma - Monstera

5. Persiska cyklamen

Det andra namnet på denna söta krukväxt är alpviolett. Det är omöjligt att inte uppmärksamma det – rika och spektakulära gröna blad med silverfärgade sammanflätningar av vener kombineras underbart med känsliga böjda kronblad av små blommor. Blomställningarnas färg har ett brett spektrum av färger från vita till lila nyanser. Men i naturen är skönhet ofta sammanflätat med fara – den persiska cyklamen kan skada hälsan hos en person eller ett djur. Dess gift, som finns i knölar, kan negativt påverka synen och till och med stimulera utvecklingen av grå starr. Växten ska inte vara i köket, och när du utför någon manipulation med den är det absolut nödvändigt att använda handskar..

Vilka blommor kan inte hållas hemma - persiska cyklamen

6. Trichocereus

Denna infödda på den sydamerikanska kontinenten har vunnit många kaktusälskares hjärtan. Han är inte nyckfull till villkoren för internering och tar inte mycket plats i inredningen. Trichocereus har många arter, men hemma kan du oftast hitta en kaktus som kallas Whitening, eftersom den under blomningsperioden släpper fantastiska snövitblommor med en liljedoft. Samtidigt är kulturen ganska farlig och kan till och med leda till döden. Den innehåller den skadliga substansen meskalisk alkaloid, som har en negativ effekt på centrala nervsystemet och framkallar visuella hallucinationer. Vid kontakt kan det vara en känsla av domningar i det drabbade området i huden och känslighetsförlust.

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Trichocereus Vilka blommor kan inte hållas hemma - Trichocereus

7. Clivia

Denna prydnadsväxt kännetecknas lätt av sina ljusa orange färger, vilket gör att den ofta används i fytodesign. Clivia är väldigt vacker, men giftig, så du ska inte placera henne i en lägenhet där det finns ett rastlöst barn eller husdjur. Som en sista utväg är det bättre att utrusta hängande hyllor för blomman, som kommer att vara utom räckhåll för barn och djur. Giftiga ämnen kan orsaka störningar i mag -tarmkanalen.

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Clivia Vilka blommor kan inte hållas hemma - Clivia

8. Brovallia

Kulturen är en liten buske med lila, blå eller vita små blommor. Den har graciösa känsliga stjälkar som inte är så ofarliga som det verkar vid första anblicken. Faran i sig är fylld av saften från växtstammen, som kan komma på berusning på huden.

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Brovallia Vilka blommor kan inte hållas hemma - Brovallia

9. Euphorbia

Euphorbia finns i trädgårdsinredning ganska ofta, eftersom det är mycket dekorativt och opretentiöst. Den har många underarter, men de förenas av närvaron av mjölkaktig juice, som kan ha både medicinska och destruktiva effekter på människokroppen, i synnerhet orsaka allvarlig förgiftning.

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Euphorbia Vilka blommor kan inte hållas hemma - Euphorbia

10. Pachypodium Lamer

Och vår hitparad av gröna husdjur skadas med en frodig växt, som kallas Madagaskar -palmen av folket. Som representant för den afrikanska floran har den en tjock, köttig stam med många taggar och en grön “mohawk” av löv på toppen. En lömsk fara ligger i den mycket giftiga saften i bagageutrymmet, som kan skada en person, särskilt en allergiker. Den innehåller många gifter och alkaloider som kan provocera blindhet om den kommer i ögonen eller till och med hjärtstopp om ämnena finns i blodet..

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Pachypodium Lamera Vilka blommor kan inte hållas hemma - Pachypodium Lamera

Folkvisningar om oönskade krukväxter

Varje person har sin egen uppfattning om huruvida det är möjligt att lita på folkliga tecken. Men glöm inte att deras ursprung oftast är baserat på många års erfarenhet, så det kan vara värt att lyssna på den visdom som samlats in av våra förfäder. Så, som folk tror, ​​är det oönskat att ha följande “gröna” hyresgäster i huset:

1. Kaktusar. Det finns många fans av dessa exotiska skönheter, men inte alla vet att deras närvaro i en lägenhet kan framkalla ogynnsamma familjerelationer, leda till alkoholism, misslyckat äktenskap eller till och med lämna en ung dam utan chans att gifta sig.

2. Fern. Denna frodiga växt, enligt folkliga observationer, tar bort livsenergi, så bli inte förvånad om du känner dig ständigt trött och inaktiv om du delar samma tak med det..

3. Ivy. Denna representant för floran är mycket populär i landskapsarkitektur, inte bara tomter utan även lägenheter, men det måste komma ihåg att det, precis som alla klätterväxter, skrämmer bort det manliga könet. Detta bör beaktas inte bara för unga tjejer, utan också för gifta damer, eftersom närvaro av murgröna kommer att få en man att lämna hemmet..

4. Dieffenbachia. Man tror att denna blomma kan ta bort hushållens styrka och hälsa..

5. Svärmors språk. Detta är en av de mest ogynnsamma färgerna för familjelivet, som uppmuntrar det manliga könet att skilja sig åt och tar bort inre energi från kvinnor, vilket leder till hälsoproblem..

6. Palm. Den gröna skönheten kommer att se bra ut i kontorslokaler och andra offentliga platser. När det gäller lägenheter, som folkvisdom säger, kan det medföra betydande problem, särskilt när de presenteras som en gåva..

7. Ficus är fortfarande en kontroversiell inhemsk växt. Vissa tror att den kan provocera infertilitet, medan andra tvärtom anser att ficus är garant för stora familjer och familjens välbefinnande..

Vilka blommor kan inte hållas hemma - Folkvisningar om oönskade krukväxter Vilka blommor kan inte hållas hemma - Folkvisningar om oönskade krukväxter Vilka blommor kan inte hållas hemma - Folkvisningar om oönskade krukväxter Vilka blommor kan inte hållas hemma - Folkvisningar om oönskade krukväxter

Flower feng shui: vilka blommor kan inte hållas i huset

I Kina finns det en uppfattning att en av de huvudsakliga konsterna som varje invånare måste behärska är blomsterodling, eftersom energin från växter kan både harmonisera bostadsutrymmet och ha en negativ inverkan. Samtidigt ägnas mycket uppmärksamhet inte så mycket åt de typer av gröna grödor som deras arrangemang, eftersom varje inomhusblomma är ansvarig för ett visst område av bostadsutrymmet..

När det gäller själva växterna är de mest oönskade hyresgästerna i lägenheter enligt gammal filosofi arter med vassa löv. Alla slags nålar och taggar provocerar fram många skandaler och gräl. En annan skadlig representant i huset är ett bonsai -träd. Det ser ganska snyggt ut, men de konstgjort dvärgdimensionerna kan hindra lägenhetens ägares personliga utveckling, vilket berövar honom chanserna till framgångsrik karriärutveckling och välbefinnande.

Med tanke på de grundläggande dogmerna är det värt att notera vad som kan bidra till tillväxten av en negativ miljö i ett vardagsrum: gamla, sjuka och uttorkande blomkrukor; krukväxt prydnadsväxter med fallande lövverk; ansamlingen av blommiga element i sovrummet.

Som filosofin om feng shui säger är alla gröna kulturer indelade i man och kvinna, och i huset för att uppnå harmoni i relationer är det nödvändigt att behålla kulturer som tillhör båda könen. Vi får inte glömma att installera växter i hörn, nischer, eftersom det är där som den största ackumuleringen av negativa energiproppar observeras.

Flower Feng Shui - Vilka blommor kan inte hållas i huset Flower Feng Shui - Vilka blommor kan inte hållas i huset

Published
Categorized as Idéer