Soffbord i glas (75 bilder)

Soffbord i glas (75 bilder)

Även ett litet soffbord kan vara en bra funktionell möbel. Utrustad med höga dekorativa kvaliteter kommer den också att fungera som en original accent som på ett tillfredsställande sätt kompletterar det övergripande konceptet i rumsstilen. Så här kan du beskriva ett soffbord i glas som aldrig kommer att gå obemärkt förbi. Den har en mängd olika modeller, som vi kommer att prata om i den här artikeln. Vi kommer också att ge råd om vad du ska tänka på när du köper..

Fördelar och nackdelar

Först och främst vill jag kort beskriva de främsta fördelarna med ett soffbord i glas. Dessa inkluderar:

– Hög hållfasthet och säkerhet för produkten. Moderna transparenta möbler är gjorda av speciellt härdat glas, vilket är svårt att bryta. Även om det gör det kommer skärvorna att ha säkra kanter;

– Motstånd mot förhållanden med hög luftfuktighet, extrema temperaturer, vilket säkerställer produktens hållbarhet;

– Enkel vård;

– Möjlighet att utföra ett antal funktioner i inredningen – ett soffbord i glas kan fungera som minibar, nattduksbord, serveringsbord, förvaringsutrymme för tidskrifter, tidningar och olika bagateller;

– Hög dekorativ prestanda, uppnådd inte bara genom formernas originalitet, utan också genom olika metoder för målning, teckning, etc.

– Utmärkt kompatibilitet med andra material (trä, metall, sten), som basen och ramen ofta är gjorda av. Produkter som är färdiga eller gjorda av trä ser solida och massiva ut. Smidda underlägg under bänkskivorna kan lägga till lätthet och nåd till atmosfären. Stöd av rotting eller vävda tjocka grenar ser vackra och originella ut, som är tydligt synliga under den transparenta bordsskivan;

– Bordet rör inte visuellt upp utrymmet på grund av dess genomskinlighet, lätthet i konstruktionen;

– Glasmöbler är lämpliga för interiörer av vilken stil som helst.

Förutom många fördelar har glasbord också nackdelar. Smuts är ganska tydligt synligt på glaset – fingeravtryck, fläckar, så bänkskivan måste tvättas ofta med specialprodukter. Glasmöbler, särskilt exklusiva designartiklar, är ganska dyra. Om ekonomiska möjligheter är begränsade kan du uppmärksamma billigare alternativ för inhemsk eller kinesisk produktion. Det är värt att överväga att det inte rekommenderas att installera tunga föremål på en bordsskiva av glas och dessutom att flytta dem över ytan – detta kan leda till bildning av repor och flis.

Glas soffbord - fördelar och nackdelar Glas soffbord - fördelar och nackdelar Glas soffbord - fördelar och nackdelar

Typer av glas soffbord

Idag finns det ett stort utbud av modeller av eleganta glasbord. Därefter kommer vi att granska de viktigaste sorterna, dela upp dem villkorligt i grupper beroende på vissa funktioner..

Beroende på design

Soffbord i glas kan utföra många funktioner tack vare ytterligare mekanismer. Det finns modeller som:

1. Monolitisk – det enklaste alternativet när det gäller design, vilket innebär närvaron av en solid ram med en bordsskiva. Han kan inte förändras, men han har utmärkta dekorativa data;

2. Glidning – en förbättrad design som innehåller en synkron mekanism som sträcker sig över bordsskivans yta. Detta är en mycket bekväm modell, eftersom den, när den är hopfälld, tar lite plats i rummet, men när gästerna möts blir det ett rymligt bord för ett trevligt teselskap;

3. Fällning – liknande den tidigare, transformerande modellen. Dess skillnad ligger i det faktum att ytan ökar på grund av utseendet på ytterligare element. Denna typ av bord har ett stort utbud, där du kan välja både standard symmetriska alternativ och unika snygga designlösningar med asymmetri..

Typer av glas soffbord - Beroende på design Typer av glas soffbord - Beroende på design

Beroende på antal och typ av ben

Till skillnad från konventionella bord kan nuvarande bord ha ett annat antal ben. Samtidigt kan utseendet på stöden vara ganska originellt. Bordsskivor på ett ben eller ett runt stöd av trä eller metall är mycket efterfrågade..

Ett snyggt alternativ är kaffebordskivor på glas sidokanter, som verkar nästan osynliga i interiören. Bord på hjul är också ganska praktiska, som lätt kan flyttas om det behövs..

När du väljer den eller den modellen måste du fokusera på interiörens allmänna stil. Korsade metall- eller glasstöd är idealiska för moderna trender, träben för etniska, rustika stilar. Tabeller på fyra ben är ett klassiskt alternativ som passar i alla interiörer.

Typer av glas soffbord - Beroende på antal och typ av ben Typer av glas soffbord - Beroende på antal och typ av ben

Beroende på storlek och form

Idag är det inte svårt att köpa eller skräddarsy ett soffbord i glas av valfri storlek. Valet beror på rummets storlek och ägarnas personliga önskemål. Ett transformerande bord skulle vara ett bra alternativ för ett litet vardagsrum. Om han hade ödet att spela rollen som ett sängbord, kan du stanna på en liten modell som inte kommer att ta mycket plats i sovrummet..

Formerna är också helt varierade: från de vanliga runda, fyrkantiga, rektangulära till de mest böjda. För små och trånga rum är en rund bordsskiva att föredra, vars strömlinjeformade form är säkrare (särskilt om det finns barn i huset). I ett rymligt vardagsrum är ett fyrkantigt eller rektangulärt bord relevant..

Och om du verkligen vill överraska dina gäster, fortsätt och leta efter enskilda produkter som görs på beställning. Dessa kan vara lockiga alternativ eller abstraktionstabeller, som ofta inte bär en speciell funktionell belastning. Den ursprungliga designen har tabeller i form av en kub eller ovala en-, tvålagersmodeller.

Typer av glas soffbord - Beroende på storlekar och former Typer av glas soffbord - Beroende på storlekar och former Typer av glas soffbord - Beroende på storlekar och former

Glas soffbord design

Den största fördelen med glasmöbler är det oändliga antalet dekorationsalternativ. Frostade bänkskivor är mycket efterfrågade och kompletterar perfekt den moderna minimalismen i interiörer. Detta alternativ är också ganska praktiskt, eftersom fingeravtryck och damm är mindre märkbara på det frostade glaset, och själva ytan kan försiktigt sprida ljus..

Vid tillverkning av bord används ofta färgat glas (lacobel), som har en enhetlig färg. Dessa kan vara vanliga bänkskivor eller med ett tryck i form av blommönster, geometriska skisser, snidade ornament eller helt enkelt strikta linjer..

Genomskinligt brunt och svart anses vara trendiga nyanser av soffbord i glas. Dessa bänkskivor kan utrustas med krom- eller träramar. I alla fall kan de skapa en speciell atmosfär av presentabilitet och chic..

Färgade tabeller – blå, grå, grön – kan matchas med interiörens färg, eller omvänt kan de användas för att skapa en accentzon. Glasstrukturer med organiseringen av det inre utrymmet för ett akvarium eller florarium ser mycket ovanligt ut.

Glas soffbord design Glas soffbord design

Saker att tänka på vid köp

Vi har redan sagt att möbler av tungt glas kännetecknas av sina höga kostnader, därför måste valet av en modell närma sig ganska noggrant. Först och främst måste du bestämma vilka funktionella ansvar som kommer att tilldelas soffbordet. En liten familj kan begränsas till en kompakt design med en extra hylla eller nisch. Detta kommer att räcka för att rymma ett par koppar te och din favorittidning..

Om det är vanligt i familjen att träffa gäster eller ordna familjesammankomster kan du välja omvandlingsalternativ. Du måste också tänka på om det kommer att vara nödvändigt att flytta bordet – kanske är det bästa alternativet en modell på hjul. För en stor familj skulle ett bord med flera hyllor som du kan placera många saker på vara ett bra alternativ..

En av de viktiga punkterna som förtjänar särskild uppmärksamhet är valet av en modell som matchar interiörens stil. Klassiska mönster har enkla konfigurationer. Bänkskivor är vanligtvis ovala eller rektangulära i formen. Stödet består av fyra ben, som kan vara trä, snidade eller smidda.

Toppen på ett soffbord i jugendstil är ofta gjord av färgat glas och dyra material används för basen – sällsynt trä, sten och smidda delar. Denna stil är ganska nära naturen, därför kan blommiga ornament, utsmyckade blommönster spåras i möbelinredningen..

Den ultramoderna högteknologiska stilen erbjuder enkla geometriska eller strömlinjeformade former. Raka och sneda linjer råder vid design av möbler. Ett soffbord med en ram i rostfritt stål kommer att se lämpligt ut, och trä i strukturer är extremt sällsynt.

Modern minimalism, som främjar enkelhet och funktionalitet, kommer att komplettera ett transformerande bord eller en design på hjul utan onödiga mönster, prydnader och andra pretentiösa element.

En egenskap på landsbygden, som land, Provence, är komfort och mysighet. Här används naturmaterial, främst ljusa nyanser, och glas på bästa sätt betonar inredningens ljushet och öppenhet. Bordet kan ha en massiv bas av naturligt trä med inslag av snidning eller nötning. Hemma är sådana bord dekorerade med decoupage -teknik. Strukturer med smidda element eller utrustade med hjul ser inte mindre attraktiva ut..

Glas soffbord - saker att tänka på när man köper Glas soffbord - saker att tänka på när man köper Glas soffbord - saker att tänka på när man köper Glas soffbord - saker att tänka på när man köper

Glas soffbord – foto

Ett soffbord i glas kan lägga till originalitet i alla rum och förvandlas till en elegant inredning. Glasmöbler är alltid vackra och snygga. I vårt fotogalleri har vi samlat de bästa bilderna som visar förmågan hos ett soffbord att göra en rumsdesign snygg och funktionell. Glad titt!

Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto Glas soffbord - foto

Published
Categorized as Idéer