Siding under en sten (65 bilder): vyer, vackra idéer

Siding under en sten (65 bilder): vyer, vackra idéer

Ett väl valt finishmaterial kan inte bara dekorera strukturen och landskapsdesignen avsevärt utan också skapa den mest bekväma, varma atmosfären i alla hem. Stenfinish ger privata byggnader en speciell charm, originalitet och respektabelt utseende. Men de höga kostnaderna och bulkigheten i natursten blir ofta orsaken till att detta dekorativa material avvisas. En värdig ersättning för det kommer att vara sidospår som imiterar natursten, som nyligen har blivit utbredd. Den har många positiva egenskaper, inklusive en mängd olika strukturer. I vår artikel kommer vi att ge en översikt över de främsta fördelarna med sidospår som imiterar sten, dess sorter och användningsområden..

Vad är sidospår, dess fördelar

Sidospår är ett material för väggdekoration, som inte bara kan kvalitativt skydda strukturen från väderlekar och skapa en trevlig atmosfär inuti huset, utan också att perfekt dekorera fasaden. Fördjupning i historien noterar vi att sidospår användes först i konstruktionen på 1800 -talet, då amerikanerna började använda träskivor som beklädnad. Dessutom lade de dem med en överlappning på ett sådant sätt att de horisontella dukarna hängde över varandra. Lite senare, i mitten av förra seklet, i Kanada och USA, lanserade de tillverkning av PVC -sidopaneler, som kännetecknades av sin hållbarhet. Med tiden dök andra typer av detta motstående material upp. Varför har sidospår blivit så populär runt om i världen? Svaret på denna fråga följer av materialförteckningen, nämligen:

– Enkel installation – materialet är lätt att lägga även för en nybörjare som inte har mycket erfarenhet av detta material;

– Inget behov av preliminär utjämning av ytan, eftersom den primära svarven döljer alla väggars brister;

– Opretentiöst underhåll – gatusmuts tvättas lätt av vattentrycket;

– Motståndskraft mot alla väderförhållanden, vilket säkerställer materialets hållbarhet (garantitiden är cirka 50 år);

– Prisvärd kostnad.

Det är också värt att notera att moderna typer av sidospår har en mängd olika mönster som enkelt kan imitera alla typer av natursten. Med hjälp av stensidor kan du skapa helt mästerverkfasader genom att kombinera texturer, samt använda den i inredning. Ett annat plus är den universella kompatibiliteten av stensidor med andra typer av fasadmaterial (trä, dekorativt gips, glas, etc.).

Siding under en sten - Vad är sidospår, dess fördelar Siding under en sten - Vad är sidospår, dess fördelar

Typer av stensidor

Idag har stensidor olika tolkningar. Det kan klassificeras enligt de material som fungerar som råvaror för tillverkningen. En viktig roll spelas också av spektrumet av ytor som imiterar detta eller det naturliga materialet..

Fasadmaterial

Efter att ha beslutat att dekorera fasaden på ett hus eller inredning med sidospår under en sten är det viktigt att välja rätt material från vilket det är gjort, för i framtiden kommer estetiken att bero på detta, liksom livslängden . Den moderna marknaden erbjuder sådana typer av sidospår som:

1. Vinylbeklädnad. Billiga paneler av PVC. Dess fördelar kan kallas en mängd olika typer av ytor – de kan vara släta eller ha en intressant konsistens. Låg vikt gör transport och installation enkel nog. Vinyl är inte mottagligt för naturkatastrofer, svampar och mögel och har låg värmeledningsförmåga. Under påverkan av eld brinner den inte, utan smälter bara utan att avge skadliga ämnen i atmosfären. Dess fördel återspeglas också i dess låga värmeledningsförmåga, vilket garanterar ett gynnsamt inomhusklimat. När det gäller bristerna är det värt att notera här det låga motståndet mot mekanisk påfrestning, starka effekter.

2. Akrylfasad. Ett dyrare material tillverkat av de senaste polymererna, tack vare vilket det sticker ut för sin ökade styrka och motståndskraft mot deformation. Det kännetecknas av en vacker glansig glans, en mängd olika texturer och nyanser. Materialet imiterar mest pålitligt murverk och har en lång livslängd – upp till ett halvt sekel. När du väljer akrylfasad för en sten är det viktigt att vara uppmärksam på färgens enhetlighet på panelernas yttre och inre sida – om de skiljer sig åt i färg betyder det att detta är ett material av låg kvalitet som har bearbetats för att maskera brister.

3. Metallbeklädnad. Materialet är tillverkat av aluminium och galvaniserat stål och har den högsta hållfastheten och hållbarheten, och en extra polymerbeläggning skyddar det mot korrosion. Metallbeklädnader har ett attraktivt utseende, som verkligen upprepar alla slags sten, oavsett om det är skal, stenlager eller tegel. Om du väljer det för fasader är det värt att överväga att arken är ganska tunga och kommer att skapa en extra belastning på väggen och grunden. Du behöver också ett extra lager isolering, eftersom materialet har dålig värmeisolering.

4. Fibercementfasad. En speciell typ som är tillverkad av cement, sand, vatten, cellulosafibrer och armeringspaneler. Materialet är inte sämre i styrka än betong, imiterar pålitligt avlastning av naturliga komponenter, är resistent mot klimatiska och mekaniska påverkan. Vid tillverkning av fibercementfasader under en sten tillsätts marmorflis, kvarts, glimmer till kompositionen, vilket ger mer likhet med naturmaterial. Det används ofta för att dekorera källare, lusthus, staket.

Förutom att välja huvudmaterialet – stensidor – är det viktigt att välja ytterligare element (start, finishremsor, hörn, detaljer för att dekorera fönster- och dörröppningar), vilket under installationen kommer att göra skarvarna på paneler och öppningar mer exakta.

Material för att göra sidospår under en sten Material för att göra sidospår under en sten

Olika stensidor

Tack vare förbättringen av produktionstekniken kan du idag hitta en mängd olika texturer och mönster på sidosidor. Dessutom kan sorten skryta med den ständiga framväxten av nya lösningar som kan troligtvis imitera naturliga stenar, steniga, granitblock, skalsten etc. Ser bra ut med sidosimiterande tegel – det är ganska relevant idag inte bara för exteriörer, men också för interiörer i bostadslokaler.

Baserat på den typ av sten som avbildas och mönstrets storlek presenteras sidospåret i ett brett spektrum av färger, vilket gör det möjligt att välja den mest acceptabla designen.

Olika stensidor Olika stensidor

Applicering av sidospår under en sten

Även om själva materialet ser ganska vackert ut, är det viktigt att välja rätt mönster för den estetiska designen av byggnadens yttre eller inre väggar..

Yttre sidospår

Byggnadens fasader ska slutföras med sidospår måste förutses även på byggstadiet. Om du bestämmer dig för att klä alla väggar med detta dekorativa material, är det bättre att ge vinylpaneler som är lätta i vikt och inte kommer att skapa ytterligare tryck på lådan. För kraftfulla betong- och tegelbyggnader kan materialvalet vara vad som helst. När du väljer ett materialmönster är det värt att överväga att stort murverk ser bra ut på stora byggnader, och för ett litet hus är det bättre att välja ett material som imiterar en liten sten.

I byggnader på flera våningar är de flesta arkitektoniska element i de flesta fall dekorerade med stensidor: delvis väggar, källare, burspråk etc. Den yttre ytan ser vacker ut med avgränsning av källarens och väggarnas ytor med olika texturer av sidospår och dess nyanser. Om det finns flera byggnader på platsen (ett lusthus, ett badhus, etc.), kan de dekoreras i samma stil som huset, med samma materialstruktur – det här alternativet kommer att se väldigt elegant ut, vilket betonar den utmärkta smaken av ägaren och skönheten i stenen omgiven av grönska.

Stenen passar bra med andra typer av ytbehandlingar, till exempel dekorativt gips, trä, blockhus. Bilden visar en magnifik tandem av stensidor, som markerar den centrala delen av byggnaden, med smidigt putsade väggar och entrépelare. Ett slående exempel kan vara moderna hus i chaletstil, där den nedre delen av byggnaden är dekorerad med källarsidor, och toppen är gjord av trä eller material som imiterar den..

Stenbeklädnadsprogram - Exteriörsidning Stenbeklädnadsprogram - Exteriörsidning Stenbeklädnadsprogram - Exteriörsidning

Siding under en sten i inredningen

I modern inredning av interiörer har sidospår, imiterande tegelverk nyligen blivit det mest relevanta. Det kan bli en värdig dekoration av ett mysigt vardagsrum, ibland används materialet för att dekorera köket, men det är bättre att undvika att placera det nära elden. I korridoren används imitation av natursten, som regel sporadiskt – hörnområden, nischer, dörröppningar är dekorerade med sidospår. Du kan också hitta denna typ av dekoration på balkonger, som kommer att se varma och mysiga ut även under den kalla vinterperioden..

Applicering av sidospår under en sten - Fasad under en sten i det inre Applicering av sidospår under en sten - Fasad under en sten i det inre Applicering av sidospår under en sten - Fasad under en sten i det inre Applicering av sidospår under en sten - Fasad under en sten i det inre

Stensidor – foto

Sammanfattningsvis föreslår vi att du besöker fotogalleriet, där du kan se de många sätten att använda stensidor. Du kommer att se hur bra detta material kan dekorera byggnadsfasader, små byggnader, staket och tomter. Bilden visar också alternativen för att använda stensidor i snygga interiörer. Glad titt!

Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto Stensidor - foto

Published
Categorized as Idéer