Kombinera tapeter i interiören: 60 idéer (foto)

Kombinera tapeter i interiören: 60 idéer (foto)

Valet av väggbeklädnader har alltid varit en krävande uppgift. Bakgrund hjälper till att helt förkroppsliga önskad stil i designen eller bli en harmonisk bakgrund för en vacker komposition. Att kombinera tapeter i inredningen är en kombination av olika mönster, färger, texturer. Experter från hela världen använder ett sådant originellt tillvägagångssätt, inte bara på grund av dess estetiska utseende, utan också för att dölja mindre brister i rummet, visuellt expandera / begränsa utrymmet, korrigera geometri, dela rummet i två separata zoner med hjälp av kontrasterande zonindelning. I vår artikel kommer vi att överväga de mest relevanta och kreativa idéerna för att dekorera olika rum med kombinerad tapet..

Alternativ för tapetkombinationer

Trots att kärnan i denna ovanliga teknik är helt klar, måste du veta de rätta alternativen, hemligheterna och optimala kombinationer av tapeter som perfekt kan passa in i din inredning..

Vertikal kombination

Detta väggdesignalternativ är utmärkt för att korrigera lågt i tak och mörka hörn i rummet. Kombinationen av vertikala ränder i olika nyanser av samma färg (blå och mörkblå) eller texturer (glansiga och matta) hjälper till att göra rummet rymligare och ljusare. Stora och små ränder, mörka eller ljusa, kan också varvas. Idag låter vertikal kombination dig också gå bort från strikt ordning och använda vertikala fragment på en solid bakgrund. Vertikal kombination av tapeter kommer att komplettera rummets design i sådana stilar: klassisk, högteknologisk, grunge, loft.

Vertikal kombination av tapeter i interiören Vertikal kombination av tapeter i inredningen

Horisontell kombination

Denna typ av rumsdekoration innebär en kombination av två typer av spaljéer (med olika texturer) och skapandet av paneler. Horisontella ränder kan kombineras med plast- / träbjälkar eller andra typer av efterbehandlingsmaterial (t.ex. dekorativt gips). För att få designen att se elegant ut är det lämpligt att dekorera den nedre delen av väggen med trim eller tapeter som kan imitera den, och dekorera den högre delen med en fiberduk..

Horisontell kombination av tapeter i inredningen

Kombinera tapeter med olika prydnader

Användningen av stora och små prydnader kan vara en utmärkt praktisk lösning för att korrigera ojämna väggar. Med rätt kombination kan du enkelt välja en fokuspunkt i rummet (säng, gästhörna, arbetsområde i köket). För detta ändamål är följande alternativ väl lämpade: snygg damastprydnad, små sicksack, geometriska former, blommotryck, sammanflätade linjer. Glöm inte spelet med två färger – ljusare och mer neutralt. Detta designalternativ kommer att se bra ut i stilriktningarna för art deco, modern, eklekticism, popkonst.

Kombinera tapeter med olika prydnader Kombinera tapeter med olika prydnader

Kombination med fototapeter

En bra idé för dem som vill vackert och koncist placera de nödvändiga accenterna i rummet. En vägg med ett 3D -mönster av naturen kommer att se bra ut på en grön bakgrund, en fototapet med en slät konsistens kommer att vara en kompetent lösning för ett demokratiskt klassiskt rum, en loftstil kommer att dekoreras med en reliefyta med imitation av gips. När du väljer denna typ av väggbeklädnad måste du komma ihåg att kombinationen av två typer av tapeter ska harmonisera med varandra och inte sticka ut från den allmänna bakgrunden..

Kombination med fototapeter

Kombination med tapetinsatser

Lösningen för att förvandla alla rum på några sekunder. Specialinsatser kan ramas in med gjutna delar (gjutning) eller plastremsor. Det är bäst att kombinera dem med texturerad och tät tapet (fiberduk, akryl, silkescreent eller komplexa mönster). Denna typ av inredning kommer att se riktigt lyxig ut..

Kombination med tapetinsatser Kombination med tapetinsatser

Kombinationsidéer för olika rum – foto

Vackra kombinationer av tapeter kommer att se harmoniska ut i varje rum. De kommer att ge ett rum den nödvändiga atmosfären av hemkomfort, förvandla ett annat rum till en plats för kreativitet och arbete, de kommer att hjälpa köket att bli ett mer elegant hörn, badrummet – ett designskapande..

Kombinera tapeter i sovrummet

I vilrummet utesluts oftast skrymmande föremål, liksom överskott av tillbehör. Men om du har en önskan att dekorera sovrummet utan att störa lugnet och lugnet, är följande alternativ lämpliga: fokusera på ett ämne eller betona din kreativitet / hobby. Med en ljusare tapet kan du betona en snygg säng, öppen spis eller ovanliga hyllor och göra resten av bakgrunden mindre catchy. Accenten kan vara en vägg parallell med sovplatsen. Bakgrunden är tapeter med dina favoritmusikmotiv, nationella anteckningar eller mönster som kan betona rummets övergripande design (träimitation för loftstil, blommig prydnad för Provence, geometriska mönster för klassikerna, ljusa retromålningar för popkonst ).

Kombinera tapeter i sovrummet - foto Kombinera tapeter i sovrummet - foto Kombinera tapeter i sovrummet - foto Kombinera tapeter i sovrummet - foto Kombinera tapeter i sovrummet - foto Kombinera tapeter i sovrummet - foto Kombinera tapeter i sovrummet - foto Kombinera tapeter i sovrummet - foto

Kombinera tapeter i vardagsrummet

Ett rum för intima sammankomster med nära och kära kan glädja dina gäster med rätt kombination av tapeter. Utmärkt smak kan betonas av följande kombinationsalternativ: rand och monotoni, blommönster och små prickar, geometriska komplexa ornament och täta tapeter, tapeter, cellmotiv och grafik, fresker och monotoni, damast på vit bakgrund, vertikala och horisontella ränder. Sådana designtekniker kan göra ett vardagsrum till ett verkligt konstverk. Om du vill bevara utrymmet integritet, bör kombinationen variera i en eller två liknande nyanser, om ditt mål är kontrastzon, bör du vara uppmärksam på olika färgkombinationer (blå och persika, vitt och svart, kaffe och citron ).

Kombinera tapeter i vardagsrummet - foto Kombinera tapeter i vardagsrummet - foto Kombinera tapeter i vardagsrummet - foto Kombinera tapeter i vardagsrummet - foto Kombinera tapeter i vardagsrummet - foto Kombinera tapeter i vardagsrummet - foto Kombinera tapeter i vardagsrummet - foto Kombinera tapeter i vardagsrummet - foto Kombinera tapeter i vardagsrummet - foto

Kombinera tapeter i barnkammaren

Väggbeklädnaden i barnets rum ska motsvara barnets stämning och karaktär, hans smak och intressen. Baserat på detta kan du göra ett val till förmån för en vertikal, horisontell eller annan typ av kombination. Oftast används en lapptäcke design för en plantskola. Detta är en komplex teknik med rester av olika tapeter, som med sitt lite kaotiska och färgstarka utseende kan blidka alla barn. Olika texturer, teckningar och ornament kommer att ge rummet en speciell glad stämning, vilket är nödvändigt för barns psykiska hälsa..

Kombinera tapeter i barnrummet - foto Kombinera tapeter i barnrummet - foto Kombinera tapeter i barnrummet - foto Kombinera tapeter i barnrummet - foto Kombinera tapeter i barnrummet - foto Kombinera tapeter i barnrummet - foto Kombinera tapeter i barnrummet - foto Kombinera tapeter i barnrummet - foto Kombinera tapeter i barnrummet - foto Kombinera tapeter i barnrummet - foto

Kombinera tapeter i badrummet

För en så avskild och intim plats är det mest optimala att använda två typer av ytbehandlingar: tapeter och trä, tapeter och sten, tapeter och dekorativt gips. Om det inte är möjligt att genomföra denna plan kan du istället för verkligt efterbehandlingsmaterial använda en väggbakgrund med en imitation av nödvändiga detaljer. Hård vinyl passar bäst för dessa ändamål. Det har inte bara ett vackert utseende, utan uppfyller också huvudkriterierna för tapeter i badrummet: hållbarhet, lufttäthet, lätt tolerans mot olika temperaturer..

Kombinera tapeter i badrummet - foto Kombinera tapeter i badrummet - foto Kombinera tapeter i badrummet - foto Kombinera tapeter i badrummet - foto Kombinera tapeter i badrummet - foto

Kombinera tapeter i korridoren

Även den mest oansenliga och lilla korridoren kan se snygg och mysig ut. För att göra detta är det tillräckligt att observera den önskade balansen mellan färger eller texturer. Till exempel kan en lång och smal korridor bli rymligare om sidoväggarna är täckta med ljus tapet och ändväggarna är mörka. Eventuella oegentligheter kan också döljas med en mångfärgad lapptäckekombination med vanlig vanlig tapet eller varvas med stora prydnader med lockar (om korridoren är tillräckligt rymlig).

Kombinera tapeter i korridoren - foto Kombinera tapeter i korridoren - foto Kombinera tapeter i korridoren - foto Kombinera tapeter i korridoren - foto Kombinera tapeter i korridoren - foto Kombinera tapeter i korridoren - foto Kombinera tapeter i korridoren - foto Kombinera tapeter i korridoren - foto

Published
Categorized as Idéer