Kombinationen av tapeter i interiören: 80 fotoidéer

Kombinationen av tapeter i interiören: 80 fotoidéer

Numera är en populär teknik för att dekorera vardagsrum kombinationen av olika typer av tapeter, som kan skilja sig åt i färg, mönster, textur. Denna design låter dig skapa unika oändliga interiörer, dölja befintliga brister i inredningen och ändra de geometriska felaktigheterna i rum. I dagens artikel kommer vi att titta på hur man korrekt kombinerar tapeter i interiören och vad du måste tänka på när du väljer ett material..

Vad behöver beaktas?

Avsikt att dekorera rummet med en kombination av tapeter, bör du välja rätt grundton. Om rummet är litet är det bättre att föredra ljusa färger. Det är också värt att överväga placeringen av rummets fönster i förhållande till kardinalpunkterna: om rummet vetter mot södra sidan, där det finns tillräckligt med solljus, är det bättre att använda kalla färger och för norra rum – varmt.

Stora mönster och mörka dukar är privilegiet för stora rum; i ett litet rum kan de bara vara närvarande som accenter, vilket markerar ett visst område. Med deras hjälp kan du också justera utrymmet. Till exempel, genom att klistra in en av väggarna med mörk tapet eller dukar med stora tryck, kan du visuellt föra den närmare. Denna teknik används ofta i smala rum – en av kortsidorna är dekorerad med en kontrastfärg – då får rummet en mer regelbunden kvadratisk form.

När du väljer kombinationer, ta hänsyn till påverkan av mönstrenas placering på den visuella uppfattningen av rymden – horisontella linjer kan expandera väggarna, men samtidigt minska deras höjd, så det här är inte det bästa alternativet för rum med lågt i tak . Vertikala linjer, tvärtom, kan “höja” takytan.

När du kombinerar är det viktigt att göra en korrekt övergång från en duk (eller material) till en annan. Det finns flera alternativ:

– Ingen övergång- dukar limmas från ände till ände, utan ramar. För en sådan design måste du noggrant anpassa väggarna och, om möjligt, välja dukar av samma tjocklek;

– Dekoration med lister – denna metod gör det möjligt att dekorera väggarna med originalpaneler i en vacker ram. Denna teknik finns ofta i klassisk stil, även om det med rätt arrangemang av material är fullt möjligt att dekorera en modern inredning på detta sätt;

– Gränsdekoration – ett sätt att beteckna en horisontell kombination av tapeter, vilket ger en märklig twist till interiören.

På dagens marknad för efterbehandlingsmaterial finns ett stort sortiment, bland annat är det ofta inte lätt att välja rätt tapet för kombination. Om du är förlorad med valet, var uppmärksam på färdiga samlingar, där tillverkaren erbjuder redan monterade dukar..

Kombinationen av tapeter i interiören - Vad du behöver tänka på Kombinationen av tapeter i interiören - Vad du behöver tänka på

Sätt att kombinera tapeter

Moderna designers har utvecklat många sätt att kombinera tapeter i inredningen. Dessa kan vara kombinationer av dukar i färg, textur, mönster eller med andra efterbehandlingsmaterial. Olika kombinationer hjälper till att zonindela rummet, markera det dominerande territoriet, justera utrymmet och dölja bristerna i miljön: att avleda uppmärksamheten från föråldrade möbler eller väggfel.

Färgkombinationer

Valet av färgspektrum för dekoration av rummet är högsta prioritet. Du kan kombinera tapeter på flera sätt, vilket vi kommer att överväga att använda med färghjulet som visas på bilden. Det enklaste och säkraste alternativet är en monokrom kombination, när en dominerande färg väljs, som kompletteras med sina egna nyanser som skiljer sig åt i mättnad. Som regel betecknar de en av zonerna med kontrasterande färger eller korrigerar, delar utrymmet.

Nästa färgkombination är att använda angränsande tonaliteter i färghjulet. I det här fallet kommer nyanserna smidigt att flyta in i varandra och skapa en harmonisk atmosfär..

Det mest kontroversiella alternativet är den så kallade komplementära kombinationen, när allianser skapas från motsatta paletter, till exempel är rött intill grönt, gult till lila etc. Vid en första anblick kan en sådan design verka ganska oväntad, men med rätt val av nyanser för en viss interiör kan du skapa en ganska attraktiv miljö. Sovrummet eller vardagsrummet kan inredas i lugnande nyanser, och barnkammaren – ljusare.

För att förenkla din uppgift något noterar vi omedelbart att det finns flera färger som passar perfekt med alla andra – dessa är vita, svarta, gråa (låt oss kalla dem universella). Beige toner uppför sig bra när de omges av sitt eget spektrum, universella toner, och även i kombination med röda, blå paletter. För grönt blir de bästa allierade gula (orange), choklad, gyllene. För blå kan du plocka upp röda, gröna, universella toner. Den röda paletten anses vara den mest kontrasterande, så kombinationer med vitt, gult eller grönt hjälper till att späda ut ljusstyrkan..

Tapetkombination i interiören - Färgkombinationer Tapetkombination i interiören - Färgkombinationer

Kombinera olika texturer

Moderna tapeter skiljer sig inte bara i en mängd olika färger, utan också i texturer. Beroende på tillverkningsmaterial kan de vara papper, fiberduk, textil, glasfiber, metalliserat, flytande. De dyrare är tyg av läder, kork och bambu, som är de mest miljövänliga. Kombinationer av olika texturer skapar intressanta arkitektoniska drag i interiören. De används ofta för att dekorera dörrar, fönsterbågar, benämningar på hörn, nischer, pelare samt väggdekorativa fragment inramade av lister.

Flytande tapeter förtjänar särskild uppmärksamhet. Om du tittar på det liknar denna typ av finish mycket puts, när materialet appliceras med en spatel, vilket gör att du inte bara kan skapa monotona dukar. Mängden färgpaletter och möjligheten att använda olika dekorativa tillsatser i den första blandningen gör att du kan skapa unika mönster och hela målningar som kan bli en riktig inredning mot bakgrunden av enfärgad finish.

Fototapeter kan med rätta kallas det mest spektakulära efterbehandlingsmaterialet, som inte bara kan dekorera utan också radikalt förändra uppfattningen av rymden. I synnerhet gäller detta dukar med 3D -bilder, som skapar intrycket av rymdens oändlighet, känslan av att vara inne i ritningen. Bakgrunden är placerad på en av väggarna, omgiven av en vanlig bakgrund. Men det är värt att överväga att den verkliga effekten bara kan uppnås i ett rymligt rum..

Kombinationen av tapeter i interiören - Kombination av olika texturer Kombinationen av tapeter i interiören - Kombination av olika texturer

Kombination av vanlig tapet

Monokroma dukar är ganska populära i moderna interiörer – de ger en viss svårighetsgrad och ordning i inställningen, därför används de oftare i stilar som minimalism, hi -tech, modern, etc. Samtidigt hjälper kombinationer av olika nyanser att göra accenter och justera området.

När du väljer en tapet bör du vända dig till ett av de tre alternativen för att kombinera färger som vi har diskuterat ovan och bestämma den dominerande tonen. Med ljus tapet kan du ljusa upp mörka områden i rummet, där naturligt ljus minst mottas. Mörka dukar föra planen närmare, så deras placering kommer att vara lämplig på de korta väggarna i ett smalt rum. Så att interiören inte verkar tråkig kan du kombinera släta ytor med präglade.

Tapetkombination i interiören - Enfärgad tapetkombination Tapetkombination i interiören - Enfärgad tapetkombination

Kombinera tapeter med mönster

Tapeter med tryck är typiska för många stilar – de används ofta i klassiska, rustika, retroinredningar. I det här fallet finns det flera alternativ:

1. Kombination av vanliga och mönstrade tapeter. Ganska populär kombinationsteknik, där mönstrade dukar dekorerar en accentvägg och vanliga dukar fungerar som bakgrund. I det här fallet kan ritningen vara ljus och uttrycksfull..

2. Kombination av tapeter med olika mönster. Om du väljer dukar med olika mönster som dekoration måste du välja ett material från en färgpalett och helst med ett liknande kontrastfritt mönster. Så att interiören inte ser “klumpig” ut kan du välja huvudmönster för flera väggar, och en accent, dekorera med dukar med ett annat tryck.

3. I stil med lapptäcke. Detta är kanske den svåraste, men samtidigt en spektakulära kombinationen, när väggen är gjord av “rester” av tapeter med olika mönster. Det är viktigt att välja källmaterialet korrekt så att färgerna och tjockleken på dukarna kombineras. Samtidigt bör strukturen och strukturen vara annorlunda och ritningen ska vara av hög kvalitet..

Kombinationen av tapeter i interiören - Kombination av tapeter med mönster Kombinationen av tapeter i interiören - Kombination av tapeter med mönster

Kombinera tapeter med andra material

Tapeter kombineras underbart med andra efterbehandlingsmaterial. Denna teknik låter dig inte bara skapa en spektakulär design utan också att fungera som en praktisk tjänst. Till exempel i köket är matplatsen dekorerad med tapeter, vilket är mindre mottagligt för smuts, fuktighet och extrema temperaturer, och arbetsområdet är dekorerat med keramiska plattor. I korridoren kan de mest förorenade områdena trimmas med PVC -paneler och de avlägsna – med tapeter eller horisontell kombination.

En vacker kombination erhålls genom att kombinera tapeter med målning. Till exempel i sovrummet kommer plattmålade ytor perfekt att komplettera dukarna med ett utsmyckat tryck på sängens huvud. I vardagsrummet kan du kombinera tapeter med konststen, som används för att dekorera hörn, valv, nischer och accentväggar vid spisen eller hemmabio.

I modern design har tegelverk blivit mycket populärt, en trovärdig imitation som skapas med hjälp av PVC -paneler. För Provence kan du välja en design under en vit tegelsten, som kommer att kombineras med ett elegant tapettryck. För en brutal loftinredning väljs ofta mörkare tegel och vanliga tapeter..

Dekorativt gips är också ganska vanligt i moderna interiörer. Med dess hjälp kan du få en mängd olika släta och präglade beläggningar. Materialet är rummets huvudbakgrund, och tapeten är accentområdet. Beroende på designkonceptet kan du använda vanliga dukar, tapeter med ett diskret mönster eller fototapeter..

Kombinera tapeter i interiören - Kombinera tapeter med andra material Kombinera tapeter i interiören - Kombinera tapeter med andra material Kombinera tapeter i interiören - Kombinera tapeter med andra material

Kombinationen av tapeter i interiören – foto

Kombinationen av tapeter i interiören öppnar många möjligheter för att skapa en unik design med nödvändiga accenter och funktionella områden. Vårt fotogalleri, som innehåller många framgångsrika exempel, hjälper dig att verifiera detta. Titta och bli inspirerad!

Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto Kombinationen av tapeter i interiören - foto

Published
Categorized as Idéer