Gör-det-själv-visir över verandan (80 bilder)

Gör-det-själv-visir över verandan (80 bilder)

En baldakin över verandaen skyddar dig inte bara från dåligt väder, utan ger också en annan möjlighet att betona yttre stil. Hur man inte misstas med valet, att välja en högkvalitativ baldakin som är i harmoni med byggnadens yttre finish – vidare i vår artikel.

Varför behöver du en baldakin över verandan?

Visir över entréutrymmet kan anta olika former och bestäms av olika egenskaper, beroende på valda material och konstruktionstyp. Vi kommer att prata mer om detta senare. Och nu kommer vi att beskriva flera punkter varför det är viktigt att skaffa ett litet skydd ovanför verandan i ditt privata hus:

– Först och främst är det möjligheten att bekvämt komma in och ut ur hemmet. Till exempel, när du lämnar eller går in i ett hus, tar det tid att stänga ett paraply, hämta eller sätta nycklarna, stänga eller öppna dörren, och om vädret inte gynnar på gården, så är kapellet definitivt inte överflödigt;

– Förutom att du personligen och de personer som kommer in i ditt kloster inte kommer att utsättas för ytterligare att bli våta, kommer ett visir av hög kvalitet att skydda en trä- eller metalldörr från exponering för vätska;

– Och, naturligtvis, estetik. En harmonisk baldakin kommer att komplettera och framhäva utsidan av ditt hem och din plats, särskilt om du väljer ett material som ekar andra designdetaljer.

Visir över verandan - Varför behöver du Visir över verandan - Varför behöver du

Typer av baldakiner över verandan

Så du har bestämt dig för att bygga ett vackert visir, men är ännu inte säker på vilket. Låt oss titta på två grupper av möjliga alternativ och konstruktionstyper:

Monolitisk konstruktion fungerar som ett stycke med väggen, så denna art kan kallas solid och redo för en lång tjänst. Men samtidigt dikterar denna funktion också nackdelarna med en sådan produkt. Strukturen kan inte delvis repareras eller flyttas till en annan plats. Ett sådant visir är ganska svårt att installera, och därför måste du förmodligen söka hjälp från specialister..

Modulära produkter mycket populär på sistone. Deras struktur består av flera delar som fästs ihop. Strukturen är enkel att montera och lämpar sig också för delvis eller fullständig reparation, och alla dessa procedurer kan du själv utföra om så önskas. Bland fördelarna kan du peka ut ett brett utbud av färger på dessa produkter – det gör att du kan välja den mest optimala lösningen specifikt för utsidan av ditt hem..

Kapell skiljer sig också beroende på sättet att fästa. En så viktig designfunktion måste beaktas redan i planeringsstadiet..

Monterade tillval stark och pålitlig, men bara om de byggdes med stöd. Kapellarna är fästa på själva väggen, och stöden i detta fall ger motstånd som förlänger livslängden.

Upphängda strukturer är gjorda av lätta material på grund av infästning på speciella hängen. Till exempel ser baldakiner mycket attraktiva ut, särskilt när det gäller en byggnad i modern stil..

Veranda Visir - Utsikt Veranda Visir - Utsikt Veranda Visir - Utsikt Veranda Visir - Utsikt

Olika material

Förutom konstruktionstypen och sättet att fästa, skiljer sig visirer också beroende på materialet från vilket de är gjorda. För att inte göra ett misstag med valet och välja ett alternativ som verkligen kommer att hålla länge, låt oss överväga de vanligaste och bedöma deras fördelar och nackdelar..

Kapell i wellpapp

Det är ett av de mest använda materialen för verandor. Det är ofta att föredra på grund av dess låga kostnad, liksom enkel installation och underhåll. En sådan produkt är praktisk och har en lång livslängd. En varning – wellpapp är inte hållbart, och därför är det värt att plocka upp tjocka modifieringar och täcka dem med ett lager skydd.

Kapell över verandan gjord av wellpapp Kapell över verandan gjord av wellpapp

Kapslingar i polykarbonat

Tillverkare erbjuder ett brett utbud av färger, bland vilka du kan hitta transparenta, så att du säkert kan välja den som passar dig bäst. En trevlig funktion är att sådana modeller är flexibla, vilket gör att du kan ge dem den nödvändiga konfigurationen. Ett visir av detta material kommer att vara starkt, hållbart och brandsäkert. Det kan dock bli grumligt på grund av sol exponering, så se till att applicera en skyddande produkt på den..

Veranda i polykarbonat Veranda i polykarbonat Veranda i polykarbonat

Taktak i metall

Det bör anpassas till takets ton och beläggningen bör installeras redan i byggnadsstadiet. Designen kommer att glädja dig med en lång driftstid, opretentiöst underhåll, men det kommer att värma upp från solen och kommer inte att ge bra ljudisolering.

Taktak i metall över verandan Taktak i metall över verandan Taktak i metall över verandan

Visir i smidesjärn

Smidda föremål kommer aldrig att gå ur mode och kommer alltid att se otroligt attraktiva ut. Endast konstruktionens olämpliga stil eller den höga kostnaden för ett sådant visir kan driva bort från ett sådant val. Du behöver inte oroa dig för mycket för det senare, eftersom du kan minska kostnaden för strukturen om du beställer ett alternativ som kombinerar smide och polykarbonat, eller samma metallplatta.

Smidesjärnstakar över verandan Smidesjärnstakar över verandan Smidesjärnstakar över verandan

Träskydd

Ett av favoritmaterialen för dekoratörer. Och det här är ett riktigt vackert och harmoniskt alternativ för ett hus med träfinish. Det finns ett brett fält för experiment här – gör en pergola, ett snidat visir, måla det i vilken färg du vill eller lämna den naturliga färgen. Det viktigaste är att inte glömma speciella impregneringar för att skydda mot exponering för vätskor. När det gäller formen på strukturen, ge företräde åt okomplicerade kompositioner- två- eller enhöjd.

Träskydd över verandan Träskydd över verandan Träskydd över verandan

Glasskydd

En trippel eller härdat glasskydd ser väldigt lätt och luftigt ut och är perfekt för moderna byggnader. Varför välja dessa typer av glas? Faktum är att standardsorter inte kan garantera hög hållfasthet och hållbarhet. Men triplex, som är ett par glasögon kopplade till varandra eller starkt härdat glas, kan. Den enda negativa punkten är priset på högkvalitativt material, liksom komplexiteten i underhåll och reparation..

Glasskydd över verandan Glasskydd över verandan Glasskydd över verandan

Gör-det-själv-visir över verandan

Installation av ett visir över verandan är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. I de flesta fall behöver du inte speciella färdigheter och expertis..

Till att börja med måste du göra ett detaljerat diagram över visiret med dimensioner, samt en uppskattning med data om den mängd material som krävs. Tänk på de tekniska punkterna när du skapar ett sådant projekt:

– Bredden på strukturen är en och en halv gånger dörröppningens bredd;

– Beräkna längden så att den är minst en meter större än dörröppningens bredd;

– Sluttornas hörn måste vara minst 20 grader för att produkten ska klara belastningen från snödrifter;

– Avståndet från huvudbyggnadens fasad till kapellens ytterkanter bör göra att dörrarna kan öppnas fritt.

Mät först din verandas bredd och lägg sedan till 30 cm på varje sida för storleken på ditt visir. Bestäm avståndet för det önskade skyddet, höjden beräknas med hänsyn till husets layout och lutningsgraden. Denna skiss hjälper dig att förstå hur lång tid du behöver..

Forma sedan trä eller metall: en balk, ramper, spärrar och stag. Lutningar och spärrar måste vara lika långa. Anslut dessa element tillsammans med självgängande skruvar (vid trä) eller svetsning (om du arbetar med metall).

Fixera ramen. Säkra balken intill väggen med skruvar (helst rostfritt stål) och stöttorna med ankare. Lägg svarven på spärren (använd stänger eller kantade brädor). Om du vill arbeta med metallplåt eller skiffer, lämna sedan 20-40 cm mellan listerna på listerna.

Placera taket på spärren och säkra det sedan. Fäst takfoten (längst ner på lutningen) och den angränsande remsan på den övre lutningen eller väggen. Skapa ett rännsystem – det kan vara en ränna eller ett rör.

Om du bygger ett visir på en vägg med flera lager, fixar du strukturen med rostfria skor på det yttre lagret. Så att isoleringen i framtiden inte blir våt, var noga med att täta fogarna på balkarna och fjäderbenen.

Gör-det-själv-visir över verandan

Visir över verandan – fotoidéer

Vi diskuterade nyanser som du bör vara uppmärksam på när du väljer en baldakin design, material, samt hur man bygger det på egen hand. Därefter visar vi ännu fler foton med idéer för att dekorera denna attraktiva detalj av husets utsida. Vi önskar dig inspiration för kreativa sökningar, styrka för nya byggnadsarbeten och en trevlig titt.!

Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto Visir över verandan - foto

Published
Categorized as Idéer