Glödtrådsgardiner (65 foton): typer och funktioner, idéer

Glödtrådsgardiner (65 foton): typer och funktioner, idéer

Trådgardiner i inredningen blir utföringsformen av ursprungliga designlösningar. Kompetent utvalda, de passar perfekt i alla stilriktningar och kan, förutom att dekorera en fönsteröppning, utföra olika ytterligare funktioner. Dessa dukar kom till oss från öst, där de fungerar som ett utmärkt skydd mot värmen, som samtidigt inte blockerar flödet av frisk luft in i huset. Och detta faktum spelade en betydande roll för en sådan ökad popularitet av gardiner i europeiska länder. I vår artikel kommer vi att prata om vad som är fördelarna med glödtrådsgardiner och hur många olika sortiment de har idag..

Funktioner av glödtrådsgardiner

Först och främst är trådgardiner utformade för att dekorera fönstren i rummet, och de är bra för både hem- och kontorsmiljöer. Detta är inte att säga att de kan skapa en högkvalitativ skärm från direkt solljus, men mörkningen de skapar är tillräckligt, medan den nödvändiga mängden dagsljus kommer att förbli i rummet. Dessutom släpper tråden regn perfekt genom luften, även om sådana konstruktioner lätt kan förväxlas i ett utkast..

Glödtrådsgardiner kan vara ett självständigt element eller vara en del av en duett med andra typer av gardiner, eftersom de passar bra med alla dukar. Kombinationer är mycket vanligare – trådar ersätter tyll, och tätare gardiner, gardiner fungerar som skydd mot överflödigt ljus och nyfikna ögon.

Idag är sortimentet av gardintrådar mycket stort – modellerna har en mängd olika färger (monokromatisk, flerfärgad), uppspänd dekor, densitet, placeringsmetod på gesimsen etc. Alla dessa indikatorer gör det möjligt att välja en modell som är mest lämplig för inredningsstilen och ägarnas preferenser … Det är inte alls svårt att göra dem med egna händer – då kan ljusgardiner också skryta med sin exklusivitet..

Glödtrådsgardiner utför ett antal funktioner i inredningen. Förutom att de är ett av sätten att dekorera fönsteröppningar, kan de ta del av zonindelningen av utrymme, och ofta för små rum blir detta det bästa alternativet. Dessutom är inredningen gjord av tråddukar, till exempel är väggar dekorerade. Sådana gardiner är idealiska för personer som lider av klaustrofobi (rädsla för trånga utrymmen) – medan de skapar en gardin lämnar de fortfarande miljön visuellt öppen..

Glödtrådsgardiner - Funktioner Glödtrådsgardiner - Funktioner

Typer av glödtrådsgardiner

Som vi redan har sagt presenteras trådgardiner på den moderna marknaden i ett brett utbud. De kan vara långa till golvet eller gå ner till fönsterbrädans nivå. Den goda nyheten är att de enkelt kan beskäras om dukarna är för långa..

Färgpaletten på gardinerna är mångfacetterad. De kan vara solida eller en kombination av alla regnbågens färger. Valet beror på husägarnas personliga preferenser, liksom stilen. För en inredning gjord i en svartvit palett kan du välja dukar som matchar eller tvärtom skarpt kontrasterande. Färgade gardiner kommer perfekt att markera accentområdet eller lyfta fram designens glamour. De kommer att vara ett underbart alternativ för en plantskola.

Typer av fästanordningsgardiner

Gardiner har flera baldakin metoder:

– På taklistens runda rör – i det här fallet är det nödvändigt att duken har en ficka som gör att du kan sätta den på en upphängning eller öglor. Du kan också använda ringar med klädnypor som fästelement;

– På profil gesimsen – en speciell tejp med öglor sys på den övre sömlösa sidan av gardintråden, för vilken duken är upphängd från gesimsen. Med det här alternativet kan du enkelt justera gardinens öppningsbredd;

– Kardborreband är det mest praktiska alternativet, som gör att du kan hänga duken ganska snyggt och graciöst. På grund av gardinen måste du sy ett kardborreband som sedan fästs på en speciell gesimsning med en självhäftande yta eller på ett tejp fäst på väggen med en motsida.

Typer av trådgardiner - Typer av fastsättning av trådgardiner Typer av trådgardiner - Typer av fastsättning av trådgardiner Typer av trådgardiner - Typer av fastsättning av trådgardiner

Material för tillverkning

Trots sitt namn kan gardiner monteras inte bara från starka trådar utan också från andra material och ha olika dekorativa element. Enligt dessa indikatorer utmärks flera huvudtyper:

1. Kisei. Detta är ett traditionellt utseende, som är ett genomskinligt tyg tillverkat av syntetiska trådar av olika tjocklek. Modeller är dekorerade på olika sätt: de kan varvas med inslag av lurex, pärlor.

2.Med pärlor. I det här fallet, som namnet antyder, strängs pärlor på trådarna, som kan vara av olika storlekar och ordnade i en tydlig eller kaotisk ordning. De skapar fantastiska reflektioner när lamporna är tända, och ger en touch av romantik. Det bör noteras att sådana dukar inte är det bästa alternativet för lakoniska interiörer; de används bättre i etno och glamorösa mönster. En annan försiktighetsåtgärd gäller placering i barnkammaren – det rekommenderas inte att installera sådana strukturer här så att ett nyfiket barn inte kan ta bort pärlan och skada sig själv.

3. Massiva trådgardiner. Sådana gardiner, även om de ser ut som tråd, består faktiskt av hårdare material: metalltråd, plast, trä, fiskesnör, etc. De kan lämnas osmyckade, placeras i en modern minimalistisk inredning eller kompletteras med något antingen av den typ av inredning , utrustad med glaspärlor, pärlor.

4. Tejp. De finns inte bara i bostadslägenheter, utan också i kreativa studior och barer. Sådana dukar är fallande strömmar av band på vilka stora pärlor av trä, plast eller glas är spända..

5. En annan typ – reptrådsgardiner – är ganska sällsynta idag. Sådana dukar är konstruerade genom att väva makrame, vilket är ett ganska noggrant manuellt arbete. Men en sådan modell kommer perfekt att komplettera någon rustik eller retrostil..

Typer av glödtrådsgardiner - Material för tillverkning Typer av glödtrådsgardiner - Material för tillverkning Typer av glödtrådsgardiner - Material för tillverkning

Idéer för inredning

Efter att ha övervägt alla dessa olika moderna filamentgardiner är det viktigt att välja rätt modell, med hänsyn till egenskaperna hos ett visst rum. För att inte bli förvirrad i den här frågan har vi gjort ett urval av tips från designexperter som kommer att berätta några av finesserna i att dekorera rum med tråddukar..

Glödtrådsgardiner i det inre av vardagsrummet

Med hjälp av glödgardiner i ett rymligt vardagsrum kan du skapa en mängd olika dekorationer på fönstren – häng dem på olika nivåer, använd vackra strumpeband, skapa ljusa graciösa vågor och kombinera färger. Ofta placeras de i vardagsrummet bara på rekreationsområdet, men andra funktionella områden och bomullsgardiner kommer att vara det bästa alternativet för zonindelning. Med deras hjälp kan du diskret beteckna loggias territorium med ett arbetsbord eller ett barnhörna, visuellt separera kökets arbetsområde, om vi pratar om en studiolägenhet.

Glödtrådsgardiner i det inre av vardagsrummet Glödtrådsgardiner i det inre av vardagsrummet

Glödtrådsgardiner i det inre av sovrummet

I sovrummet skapar bomullsgardiner en atmosfär av lätt romantik. Det är lämpligt att kombinera dem med tätare dukar, vilket skapar högkvalitativt skydd mot inträngande av överflödigt ljus på natten. I sovrum, där andra områden ligger, till exempel ett skrivbord eller ett vardagsrum, kan du enkelt ange en sovplats med bomullsgardiner. Luftridåer är det perfekta materialet för en baldakin ovanför sängen. De skapar en illusion av integritet och samtidigt släpper de in perfekt frisk luft, vilket bidrar till god sömn..

Glödtrådsgardiner i det inre av sovrummet Glödtrådsgardiner i det inre av sovrummet

Glödtrådsgardiner i det inre av köket

Filamentgardiner kompletterar perfekt inredningen i även ett litet kök. Deras fördel är att de är mindre märke än vanliga tyger, dessutom är de ganska lätta att tvätta. Du kan välja en modell gjord av pärlor eller andra dekorativa element som du bara behöver torka med en trasa. Att hänga gardiner rekommenderas inte bara om det finns en spishäll nära fönstret för att undvika risk för brand (i ett drag, fladdra ljusa trådar och kan av misstag komma in i brännarens låga). Gardiner som matchar headsetets färg eller kontrasterar med huvudfinishen kommer att se bra ut.

Glödtrådsgardiner i det inre av köket Glödtrådsgardiner i det inre av köket

Glödtrådsgardiner i det inre av barnkammaren

För en plantskola är det värt att överväga olika alternativ: om barnet är litet och rummet är inrett i ljusa färgglada färger kan du välja lämpliga gardiner i en regnbågspalett. I tonåringsrum är designen som regel baserad på någon stilriktning och har mer lugna anteckningar. I det här fallet kan du plocka upp gardiner med trådar för att matcha huvudfinishen. Eftersom barnkammaren samtidigt är barnets sovrum, kommer olika kombinationer av bomullsgardiner, till exempel med tjocka gardiner, romerska persienner, att vara ett bra alternativ..

Glödtrådsgardiner i det inre av ett barnrum Glödtrådsgardiner i det inre av ett barnrum

Glödtrådsgardiner – foto

För en bättre uppfattning av allt material som presenteras i artikeln rekommenderar vi att du besöker vårt fotogalleri. Här har vi försökt samla de bästa exemplen på olika modeller av bomullsgardiner i moderna interiörer. Kanske kan några av dem hjälpa dig att göra rätt val.!

Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto Glödtrådsgardiner - foto

Published
Categorized as Idéer