Fyller garderoben: 75 foton, alternativ, idéer

Fyller garderoben: 75 foton, alternativ, idéer

Skjutbara garderober är mångsidiga moderna förvaringssystem som inte bara kan bli det centrala elementet i interiören, utan också ett funktionellt komplement till den övergripande designen. Förutom det estetiska tilltalet spelar organisationen av det inre rummet en viktig roll, vilket kräver ett särskilt tillvägagångssätt, eftersom den kompetenta utformningen av facken är nyckeln till kompakt placering av ett stort antal saker och hushållsartiklar. I vår artikel kommer vi att överväga de viktigaste punkterna som du bör vara uppmärksam på när du väljer “fyllning” för garderoben, liksom designfunktioner för enskilda rum.

Planerar en garderob

Planeringen av garderobens inre utrymme måste börja med att bestämma dess dimensioner, plats och funktionella belastning. Först och främst måste du bestämma var lagringssystemet ska placeras. Om det antas att garderoben ska rymma alla familjemedlemmars tillhörigheter, är det bättre att installera det i korridoren eller vardagsrummet, alla har fri tillgång till möbler..

Det är viktigt att korrekt beräkna måtten på den framtida strukturen, som beror både på rummets storlek och på behoven hos en viss familj. De mest populära modellerna har ett djup på 55 till 65 cm och höjden projiceras från golv till tak. Samtidigt, i de svåråtkomliga övre sektionerna, lagras som regel saker som inte behövs i vardagen eller är klädda för säsongen (vintermössor, sportutrustning etc.).

Längden på den framtida produkten bestäms av hur många saker som ska lagras här. För en stor familj eller en ivrig shopaholic kan du organisera ett förvaringssystem längs rummets långa vägg. Dessa storlekar hjälper till att säkerställa ett noggrant bevarande av hela garderoben. I ett barnrum eller sovrum bör du begränsa dig till en liten struktur, som kommer att räcka för en eller två personer..

För en framgångsrik layout av det inre utrymmet måste du bestämma syftet med strukturen, tänka över behovet för varje sektion, eftersom en garderob kan vara en förvaring inte bara för kläder, utan också för böcker och hushållsapparater. Ibland finns ett speciellt fack för strykbräda eller till och med ett minikabinett här..

Att fylla garderoben - Planering Att fylla garderoben - Planering

Vilken form man ska välja

Beroende på rummets egenskaper, dess storlek, form, förekomsten av nischer, kan du välja den mest framgångsrika versionen av garderoben, som inte kommer att störa utrymmet. Ett populärt alternativ är inbyggda strukturer, som är placerade i väggarnas urtag, blindgångar eller hörn i rummen, liksom längs en av väggarna. Det säregna ligger i det faktum att ovansidan, baksidan och sidopanelerna saknas här – deras roll utförs framgångsrikt av taket och väggarna, och endast fasaden och de inre facken är monterade. Med inbyggda garderober kan du maximalt utnyttja tomma utrymmen i rum och bli en ganska rymlig förvaring. Hyllorna kan placeras här både längs väggen och i en L-formad eller U-formad layout, beroende på nischens djup..

Hörnstrukturer är inte sämre i rymden än inbyggda garderober och överträffar dem till och med, vilket gör att stora föremål kan placeras i deras centrala del. Radialstrukturer är särskilt bekväma, som kan förvandlas till riktiga omklädningsrum med en spegel och toalettbord. Ofta är det “blinda” hörnområdet upptaget av ett centralt stöd med stavar för att placera trempels, och sidofack är reserverade för hyllor och lådor.

Linjära, fristående garderober är mindre rymliga, men det är inte svårt att flytta dem om det behövs. De kan ha olika antal sektioner och följaktligen dörrar..

Fyller garderoben - Vilken form att välja Fyller garderoben - Vilken form att välja Fyller garderoben - Vilken form att välja

Fyllning av garderoben: obligatoriska zoner

För en lyckad layout av det inre utrymmet måste du bestämma syftet med strukturen, tänka över behovet för varje avsnitt. Ibland finns ett speciellt fack för strykbräda eller till och med ett minikabinett här. Tänk på de viktigaste områdena som är nödvändiga för att ordna saker. Dessa inkluderar:

-Hyllor för saker som inte skrynklas, där du kan förvara tröjor, knähöjder, T-shirts som inte tappar formen när de är vikta. Deras bredd kan vara olika: för vuxna kläder – 50-60 cm, för barn – 30-40 cm;

– Lådor för linne – separat förvaringssystem för damunderkläder, strumpbyxor, strumpor och separat för herrlinne, slipsar. Det räcker för så små dimser att sektionens djup är cirka 15 cm;

– Stavar och strömavtagare för kläder på galgar (trempels) – enheter som hjälper till att placera saker i flera nivåer. Det är viktigt att korrekt beräkna höjden på deras placering: det är nödvändigt att mäta längden på kläderna och lägga till cirka 20 cm till det, med hänsyn till installationen av tvärstången och höjden på hängaren med en krok. Det mest praktiska alternativet är att organisera separata stavar för korta och långa föremål. Till exempel kan du placera två sektioner med jackor, skjortor, tröjor under varandra och organisera ett fack med långa kläder (rockar, aftonklänningar, etc.) separat. I det här fallet är det värt att ta hand om närvaron av en speciell lång krok, med hjälp av vilken det är bekvämt att ta bort galgarna från den övre nivån;

– Lådor för tillbehör – en ganska viktig cell i garderoben, som gör att du kan lagra små garderobsprodukter ordentligt, till exempel klockor, glasögon, damsmycken. Facket kräver en liten höjd (10–12 cm), det är bättre att lådorna delas upp i separata celler;

– Skofack – den stora garderoben rymmer två fack. Den första kommer att placeras längst ner, där fritidsskor kommer att ligga på hyllor eller speciella fästen. Hyllor kan vara stationära eller infällbara, fasta eller meshade – valet beror bara på ägarnas personliga preferenser. Det andra facket är placerat högst upp – du kan lägga lådor med skor som väntar på säsongens slitage;

– Förvaring för resväskor och resväskor – det ordnas oftare under taket, och hyllornas storlek väljs utifrån bagageets mått.

Dessutom kan det finnas andra sektioner, till exempel byxor, hyllor för väskor, hattar eller sängkläder. Det är värt att notera att ju fler hyllor och lådor i garderoben, desto mer rymlig blir det. Ibland ersätts lådorna med korgar där vintertillbehör, kläder och skonstädare förvaras. Lådor placeras på en höjd som inte överstiger 120 cm från golvnivån för bekväm användning.

Fyllning av garderoben - Obligatoriska zoner Fyllning av garderoben - Obligatoriska zoner Fyllning av garderoben - Obligatoriska zoner Fyllning av garderoben - Obligatoriska zoner

Idéer för att fylla garderoben för olika rum

Varje rum i en lägenhet bär sin egen funktionella belastning, därför kan fyllningen av skåp variera i en eller annan position. Därefter kommer vi att överväga några av de nyanser som bör beaktas när du planerar den interna utrustningen i en garderob i ett visst rum..

Hall

En skjutgarderob i hallen kommer att vara den bästa lösningen för att organisera ett förvaringssystem som gör att du kan placera mycket kläder, och skjutdörrar ger fri passage. Om det finns en nisch i väggen kan du skapa ett riktigt omklädningsrum i den. Hörnkonstruktioner och skåp som ligger i återgångar i långa korridorer är också ett fördelaktigt alternativ..

När du tänker på “fyllningen” måste du först och främst ta hand om modulerna för förvaring av ytterkläder och skor. En stång med hängare är installerad på en tillgänglig höjd. Detta kan vara ett längsgående rör eller flera tvärgående stavar som kan förlängas. Ett bra alternativ för mer rymlighet i den yttre garderoben skulle vara installationen av en strömavtagare, som gör att du kan höja och sänka en rad kläder..

Den nedre delen av strukturen tas bort under skorna, och det är önskvärt att det är näthyllor eller lådor som inte hindrar ansamling av gatusmuts. De övre delarna är avsedda för hattar, resväskor, föremål som sällan används. Om det finns mycket utrymme, till exempel när garderoben har en kantig struktur, tilldelas här utrymme för utrustning som är svår att hitta en plats i lägenheten (dammsugare, elverktyg, etc.). Det är också värt att ta hand om närvaron av lådor och hyllor, där mindre saker kommer att förvaras på ett ordnat sätt: handskar, halsdukar, paraplyer.

Idéer för att fylla en garderob för olika rum - Hall Idéer för att fylla en garderob för olika rum - Hall Idéer för att fylla en garderob för olika rum - Hall Idéer för att fylla en garderob för olika rum - Hall

Vardagsrum

I vardagsrummet kan skjutbara garderober användas för olika ändamål: för förvaring av kläder, böcker, utrustning. För det mesta är de en dekorativ del av inredningen och dekorerar den med sina fasader. Ett vanligt förekommande alternativ är skjutbara garderober komplett med rutschkanor för vardagsrummet, när en garderob är gömd i garderobens tarmar och ytterligare moduler upptas av föremål av modern teknik och tillbehör..

Ett intressant alternativ är att installera en TV -panel direkt inuti skåpet, där en separat massiv hylla finns. Beroende på storleken på gästrummet kan garderoben ha olika dimensioner och följaktligen ett annat antal dörrar. Strukturer som fyller hela väggen ser vackra ut, dessutom är de de rymligaste och låter dig lagra maximal mängd garderob och andra tillbehör (sportutrustning, dammsugare, pulkor, strykbräda, böcker, etc.).

Garderobsfyllningsidéer för olika rum - Vardagsrum Garderobsfyllningsidéer för olika rum - Vardagsrum Garderobsfyllningsidéer för olika rum - Vardagsrum

Sovrum

En rymlig garderob för ett sovrum är en riktig upptäckt, eftersom det här rummet ofta innehåller tillbehör som inte är tillrådliga att visa offentligt. Korrekt planering av det inre utrymmet hjälper varje sak att hitta sin plats och frigör bostadsyta så mycket som möjligt, vilket sparar interiören från slumpmässigt placerade saker på stolar, en säng eller vid ett toalettbord.

Den skjutbara garderoben i sovrummet, förutom huvudkläderna, bör ha fack för sängkläder, frottérockar och handdukar, under vilka de övre stora hyllorna är tilldelade. För ytterkläder tilldelas som regel de högsta garderobsmodulerna. Förvara dina underkläder i separata (för män och kvinnor) lådor med fack. Använd dina fritidskläder i ögonhöjd. Precis som i vardagsrummet kan garderoben i sovrummet ha ett fack där TV: n kommer att finnas, om det inte finns något annat sätt att installera den. Här kommer närvaron av en strykbräda med ett järnställ att vara användbar..

Garderobsfyllningsidéer för olika rum - Sovrum Garderobsfyllningsidéer för olika rum - Sovrum

Barnrum

Egen garderob i barnets rum kan inte bara säkerställa ett snyggt underhåll av barnens garderob, utan också att hjälpa barnet att skaffa sig de nödvändiga färdigheterna för att skapa ordning i sin, fortfarande små, värld. För att lämna utrymmet i rummet så fritt som möjligt kan du installera en hörnstruktur eller organisera ett inbyggt lagringssystem..

Det är viktigt att tänka på fyllningen av garderoben för barnet på ett sådant sätt att det är mest bekvämt för honom att hantera sin garderob. Det är bättre att placera galgarna på en höjd med en viss marginal, med tanke på att barnen växer upp ganska snabbt och naturligtvis kommer längden på nya kläder att öka.

Garderobsprodukter som är nödvändiga för ett barn i vardagen bör placeras på samma nivå som hans höjd, och på de övre hyllorna kan du placera lågsäsongsartiklar, sportutrustning. Lådor, korgar, där du kan lägga små tillbehör, hjälper till att hålla ordningen. Om garderoben är tillräckligt stor kan den delas in i en sektion för leksaker eller hantverksmaterial..

Idéer för att fylla garderober för olika rum - Barnrum Idéer för att fylla garderober för olika rum - Barnrum

Fyller garderoben – foto

I det ytterligare galleriet föreslår vi att du bekantar dig med de olika sätten att fylla garderoben, där alternativ för korrekt arrangemang av modulerna presenteras. Vi hoppas att de foton vi har valt kommer att göra ditt headset rymligt och bekvämt. Glad titt!

Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto Fyller garderoben - foto

Published
Categorized as Idéer