Frukostbord i sängen (90 bilder): typer och modeller

Frukostbord i sängen (90 bilder): typer och modeller

Att dricka en kopp kaffe på morgonen utan att gå upp ur sängen, ser du, är ganska trevligt. Men hur besvärligt och obekvämt en sådan servering kan se ut, till exempel på en pall eller en vanlig bricka, som kan vända när som helst. Det kan vara mycket bekvämare om frukosten serveras på ett bekvämt bord med stöd och sidor. Dessutom kan ett mellanmål kombineras med att läsa pressen eller tillbringas i ett företag med en surfplatta eller bärbar dator. Moderna mönster förser bord med ett brett spektrum av applikationer, och vi kommer att prata om detta i en ytterligare artikel..

Tabellfunktioner

Ett frukostbord i sängen kan inte bara tjäna det avsedda syftet, det är ett bricka för rätter, utan också tjäna ytterligare ändamål. Till exempel, för att bli ett bekvämt stativ för en bärbar dator eller fungera som ett skrivbord, bakom vilket, på en säng, är det fullt möjligt att skriva memoarer, kasta skisser eller göra handarbete.

Vissa modeller har små lådor där de nödvändiga småsakerna (servetter, pennor, trådar) finns, beroende på vad bordet ska användas till. I små korgar på sidorna av strukturerna kan du placera tidskrifter, tidningar som kan läsas medan du äter. En mängd olika modeller låter dig köpa det mest praktiska alternativet, beroende på personliga preferenser och avsett syfte.

Frukostbord i sängen - Funktioner Frukostbord i sängen - Funktioner

Material för tillverkning

Miniatyrbord är gjorda av olika material. Strukturernas livslängd, liksom deras förmåga att “passa” in i en viss interiör, beror på deras kvalitet. Huvudmaterialen är trä och dess substitut (spånskiva, MDF), metall, plast och glas, det finns också olika kombinationer.

Trä

Det dyraste frukostbordet i sängen är tillverkat av naturligt trä, som använder arter som ek, bok, lind etc. Tallprodukter är sämre i pris, men deras livslängd är mycket kortare, eftersom tall är ett ganska mjukt material. Träbord har många designtolkningar, från strikt polerade och lackerade modeller till de mest originella dekorerade med snidade element. Det är värt att notera att dukar gjorda av en enda bit naturligt trä ser ganska vackra ut i sig själva, med ett individuellt texturmönster. De passar perfekt in i alla designkoncept..

Jag skulle särskilt vilja notera skönheten i korgbord av vinstockar eller rotting. De är lätta och luftiga, men tillräckligt starka och, om de hanteras korrekt, kommer de att hålla ganska länge. Sådana inredningsartiklar är bra för etno-interiörer och betonar den handgjorda estetiken. Du kan också välja en variant av ett bambubord, vars ram i regel är gjord av matt..

Material för att göra ett frukostbord i sängen - Trä Material för att göra ett frukostbord i sängen - Trä

Plywood

Användningen vid tillverkning av plywood bestämmer en ganska demokratisk kostnad för produkter. Du kan ofta hitta alternativ bestående av träramar och bänkskivor i plywood, som inte på något sätt är sämre än träprodukter i sina estetiska egenskaper. Plywoodprodukter kan tillverkas på egen hand..

Material för att göra frukostbord i sängen - Plywood Material för att göra frukostbord i sängen - Plywood

Metall

På grund av deras styrka och återhållsamhet i utseende är metallbord ganska efterfrågade. Krombeläggningen eller pulverlackeringen dekorerar inte bara produkten utan skyddar den också mot repor och nötningar. Metallbord har en låg kostnad på grund av materialets relativt billiga och enkla design, men de kompletterar perfekt moderna tekniska trender.

Material för att göra frukostbord i sängen - Metall Material för att göra frukostbord i sängen - Metall

Glas

Fantastiskt vackra produkter är gjorda av glas. Dessa bord kommer att komplettera alla moderna trender inom inredning. Var inte rädd för materialets skörhet – idag har glasmöbler hög hållfasthetsegenskaper och är, om de används korrekt, helt säkra..

Dessutom är dekorativa kvaliteter en stor fördel – ett glasbord kan vara helt genomskinligt (inte störa utrymmet), ha en matt yta, färgad eller täckt med eleganta mönster. Till skillnad från trä- och plastmodeller är frukostbordet i glas motståndskraftigt mot nötning, och i kombination med en metall- eller träram blir det en oberoende dekor.

Material för att göra frukostbord i sängen - Glas

Plast

Det enklaste och billigaste alternativet är plastbord. Deras fördelar inkluderar konstruktionens låga vikt och enkel underhåll. Materialet är värmebeständigt – inte utsatt för överhettning och smältning. Ofta är benen på sådana produkter gjorda av målad metall, eftersom ett bord helt i plast inte är särskilt stabilt. Sådana modeller är praktiska för dem som gillar att resa. Vikbar design gör det enkelt att sätta in bordet i bagaget, och en mängd inbyggda porslinsdynor ger extra bekvämlighet.

Till salu kan du också hitta eleganta bord i läder som passar många moderna typer av interiörer. Deras lakoniska och samtidigt rika utseende betonar ägarens raffinerade smak på ett adekvat sätt..

Material för att göra ett frukostbord i sängen - Plast Material för att göra ett frukostbord i sängen - Plast

Typer av frukostbord i sängen

Eftersom vi redan har räknat ut materialen och deras meriter är det värt att överväga vilka bord till frukost i sängen kan vara. En viktig punkt här är designfunktionerna, tack vare vilka produkterna kan utföra olika funktioner. Ett bekvämt tillägg är sidan av borden, som förhindrar att behållarna välter, liksom vikbara ben, vilket gör det enkelt att montera strukturen vid onödig transport eller transport. Bord kan vara utan ben, med stationära eller fällbara stöd, på hjul – valet beror på ägarnas personliga preferenser.

Sidobord på hjul

Denna modell är bekväm för sin manövrerbarhet och stabilitet. Ofta används sådana mönster för vård av sängliggande patienter. De är ganska rymliga och ofta utrustade med stötfångare för att hålla maten ur sängen. På grund av den stora ytan på vissa bordsskivor kan du välja ett bord som är perfekt för ett par.

Frukostbordstyper i säng - Sidobord på hjul Frukostbordstyper i säng - Sidobord på hjul

Frukostbricka

Den mest förenklade modellen, vilket inte innebär implementering av andra funktioner. Den kan ha vikningsstöd eller stationära, när produkten, tillsammans med bordsskivan, får en U-form. Storleken måste väljas baserat på höfternas bredd och lägga till ytterligare några centimeter till den resulterande figuren på filten. Det är värt att uppmärksamma modeller som har handtag som är praktiska att lyfta och bära..

Frukostbordstyper i säng - Frukostfack Frukostbordstyper i säng - Frukostfack

Sidobord

Det mest praktiska är bord med sidor, som skyddar sängen från mat som välter på den. Huvuduppgiften för denna möbel är att ge ytterligare bekvämlighet – det är trots allt omöjligt att sitta helt stilla länge och onödiga kroppsrörelser kan orsaka skakningar i strukturen. Även om drycken hälls kommer den inte att falla på sängen tack vare det extra skyddet. Det är också bekvämt när du transporterar ett bord från köket till sovrummet..

Typer av frukost i sängbord - kantade bord Typer av frukost i sängbord - kantade bord

Fällbara bord

Närvaron av mekanismer som gör att du kan fälla bordsskivan är ett stort plus. Sådana produkter tillåter inte bara att äta i sängen, utan också arbeta när du står eller ligger. Det finns modeller som kan justeras i höjd och bredd. Sådana transformatorer kan fungera som stativ för bärbara datorer eller skrivbord. Vissa brickor kan vikas på mitten och kan enkelt transporteras med handtagen. Det finns modeller med flera hyllor.

Typer av frukostbord i sängen - Fällbara bord Typer av frukostbord i sängen - Fällbara bord

Lyftbord

Dessa bord är praktiska för att arbeta med en bärbar dator eller titta på en film på en surfplatta. Du kan välja ett fack som är tillräckligt stort för att rymma din musmatta. Lyftbordsskivan ger den nödvändiga luftcirkulationen och skyddar utrustningen från överdriven överhettning, vilket har en skadlig effekt (vissa modeller är utrustade med en kylfläkt). Designen gör att du kan ta en bekväm hållning, ställa in rätt betraktningsvinkel, sitta länge.

Ett bord med lyftskiva kan med rätta kallas det mest funktionella. Den kan utrustas med LED -kretsar, mobil förvaringsbricka, utan att sluta förbli ett frukostbord.

Typer av frukost i sängbord - Lyftbord Typer av frukost i sängbord - Lyftbord

Mjukt bord

En annan bra modell som ger extra komfort under användning. Dess väsen ligger i närvaron av en mjuk kudde på baksidan, vilket inte tillåter strukturen att trycka på benen. Den tar lätt formen på vilken yta som helst och ser väldigt original ut.

Typer av frukostbord i sängen - Mjukt bord Typer av frukostbord i sängen - Mjukt bord

Fast bordsbord

Det finns modeller där bordsskivan är fastsatt på basen, som ligger på golvet. Denna design kan kallas stationär. Bordet har en enkel rörelsemekanism, där bordsskivan ligger direkt framför den liggande personen. Bekväm är också modeller där bordsskivor är en del av sängbordens design. Fördelen med bordet är dess tillförlitlighet, eftersom det är omöjligt att vända det.

Frukostbordstyper i säng - Fast basbord Frukostbordstyper i säng - Fast basbord

Hur man väljer rätt modell?

När du ska köpa ett frukostbord i sängen måste du ta hänsyn till några av nyanserna som direkt kan påverka valet av modell, nämligen:

Stabilitet är en viktig förutsättning för lagring av vätskor. Innan du köper måste du noggrant inspektera stöden för deras stabilitet, förmåga att motstå vikt, inte att deformeras;

Material – bord kan tillverkas, som vi redan har sagt, av trä, metall, plast, glas. Förutom kvalitetsegenskaper är det värt att överväga rummets stil och välja den mest lämpliga designen. Trädet, beroende på design, ser bra ut i alla interiörer – klassiska mönster kan ha inslag av carving, ett loftbord – en grov finish och en lakonisk design är lämplig för minimalism. Metall, plast och glas är i perfekt harmoni med alla moderna trender, särskilt tekniska, som högteknologi. Keramik kommer framgångsrikt passa in i den rustika stilen;

Funktionalitet – det är nödvändigt att bestämma exakt vad bordet ska användas till. Om du inte är en förespråkare för att belasta dig själv med onödigt arbete medan du kopplar av i sängen, men älskar att vakna med en kopp kaffe, kan du välja enklare mönster samtidigt som du sparar betydligt samtidigt. Omvänt kommer varje individuellt infall att kräva köp av en produkt med ytterligare funktioner..

Naturligtvis är kostnad en av de viktiga faktorerna. Det är inte alltid möjligt att köpa en sådan önskad vara till ett överkomligt pris, men i det här fallet är det nödvändigt att förstå att möbler köps som ett element för långsiktig användning, så billiga strukturer kanske inte håller länge..

Frukostbord i sängen - Hur man väljer rätt modell Frukostbord i sängen - Hur man väljer rätt modell

Frukostbord i sängen – foto

Sammanfattningsvis föreslår vi att du besöker fotogalleriet, som innehåller de bästa alternativen för en mängd olika frukostbord i sängen. Kanske kan du göra rätt val genom att titta på dem och förse dig själv med en så bekväm och funktionell möbel. Glad titt!

Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto Frukostbord i sängen - foto

Published
Categorized as Idéer