DIY soffbord (80+ foton)

DIY soffbord (80+ foton)

Soffbordet kan inte kallas nödvändiga möbler, men det tar inte den sista platsen i vardagsrummet eller sovrummet. Moderna bord är utrustade med många funktioner som representerar ett lagringssystem inte bara för pressen utan också för andra användbara gizmos. Många modeller är utrustade med rymliga lådor och fack, ett transformeringssystem som blir till ett stort matbord. Bland annat fungerar soffbordet som ett viktigt inslag i inredningen, vilket framgångsrikt kompletterar den snygga designen. Det är fullt möjligt att göra en sådan sak med egna händer, om du tillämpar en del fantasi och tålamod, och vår artikel kommer att ge intressanta idéer för hemdesign av ett soffbord.

Material för tillverkning

Många olika material används vid tillverkning av moderna soffbord. Till skillnad från tidigare tider, när vanliga rektangulära MDF -strukturer stämplades, överraskar dagens modeller med sin mångfald. Ett av de dyraste alternativen är träbord av naturligt massivt trä. En sådan liten sak kommer att dekorera alla interiörer, det kommer alltid att se elegant och respektabelt ut. Designerna är mycket olika – från strama grova bord i skandinavisk stil till klassiska, dekorerade med smide eller snidade dekorationer..

Eftersom trä är ganska dyrt hjälper spånskivor och MDF -skivor att byta ut det. Om vi ​​pratar om hållbarhet är de naturligtvis sämre än trä, men de ser inte sämre ut. Designtrick, till exempel omvandling av bordsskivor, inbyggda uttag etc. gör det möjligt att kompensera för materialets enkelhet..

Metal deltar också i utformningen av soffbord. Ramar bildas av metallrör och kompletterar dem sedan med bänkskivor från andra material. De graciösa lockarna av smidda element med bänkskivor i glas ser väldigt vackra ut. Ibland kan du hitta designutvecklingar där bordet helt är tillverkat av metall..

I modern möbelproduktion kan du allt oftare hitta glasinredningsprodukter som ger en viss lätthet, luftighet till atmosfären. Produkterna är tillverkade av kraftigt härdat glas, motståndskraftigt mot alla slags påverkan, så det finns ingen anledning att vara rädd för att en sådan möbel kommer att gå sönder eller deformeras under påverkan av höga temperaturer. I vissa modeller är endast bordsskivans yta dekorerad med glas.

Plast används mycket mindre ofta, eftersom det inte är mycket hållbart, men det har en stor färgpalett och låg kostnad. Oftast återfinns det som en komponent i en trä- eller metallkonstruktion..

I hemmaproduktionen av originella soffbord ökar materialvalet avsevärt, eftersom, förutom traditionella material, används olika improviserade medel.

DIY soffbord - Material för tillverkning DIY soffbord - Material för tillverkning DIY soffbord - Material för tillverkning

Hur man gör ett soffbord: vackra idéer

För tillverkning av gör-det-själv-soffbord används oftast plywood, vilket är relativt billigt och lätt att bearbeta. Du kan också använda olika material till hands och bygga de mest bisarra strukturerna. Mer komplexa delar, som lockiga handtag, ben, hjul, beslag och andra dekorativa föremål, kan köpas i en möbelbutik..

Soffbord i plywood i modern stil

Att göra ett sådant originalt soffbord tar inte mycket tid, men produkten kommer att ta sin rätta plats i alla interiörer med en touch av minimalism. För att arbeta måste du köpa ett plywoodskiva, tre ben med fästelement, en tjock tråd, en penna, en centimeter, en sticksåg och färg (helst vit eller svart).

Så det första steget är att klippa ut bänkskivan. På baksidan av arket väljer du en punkt som kommer att vara centrum, kör i en liten nejlika. Klipp av en bit med en längd av radien på det framtida bordet. Vi fäster ena änden av den på den hamrade spiken, och till den andra knyter vi en penna och drar strukturen, ritar en rund form på bordsskivan. Sedan kan du drömma upp och ge duken en mer original form. Det är anmärkningsvärt att ritningar och mått inte alls krävs för tillverkning av ett sådant bord. Klipp ut den ritade figuren på bordsskivan med en sticksåg, slipa och måla. När strukturen är helt torr fixar vi benen. Bordet är klart.

Gör-det-själv soffbord i plywood i modern stil Gör-det-själv soffbord i plywood i modern stil Gör-det-själv soffbord i plywood i modern stil Gör-det-själv soffbord i plywood i modern stil Gör-det-själv soffbord i plywood i modern stil Gör-det-själv soffbord i plywood i modern stil

Pall soffbord

Denna originaldesign passar perfekt in i många stilar. Mest framgångsrikt kommer det att komplettera ett vågat loft eller en naturlig ekostil. Det är inte svårt att designa ett så exklusivt bord: för arbete måste du skaffa en pall, metallben eller hjul (efter eget gottfinnande). Du kan inte heller göra utan självgängande skruvar och en skruvmejsel, en såg, färg eller lack med en pensel..

Steg för steg kommer allt arbete med bordets design att ske i följande ordning:

1. Vi anger bordets mått på pallen och sågar bort den överflödiga delen.

2. Från resterna tar vi plankorna och täcker luckorna i huvudstrukturen med dem för att få en fast yta, fixa dem med självgängande skruvar.

3. Vänd och ordna fem tvärgående lameller: två på sidorna (benen fästs vid dem) och en i mitten för stabilitet.

4. Vi monterar stöden och öppnar strukturen med lack eller färg.

Gör-det-själv soffbord av pallar, pallar Gör-det-själv soffbord av pallar, pallar

Däck soffbord

Ett gammalt, slitet däck kan vara en bra bas för att skapa det perfekta soffbordet hemma. Dessutom måste du förbereda plywood. Innan designen påbörjas måste du noggrant tvätta och torka däcket. Därefter måste du mäta däckets diameter och skära två cirklar ur plywood: en – bordsskivan – ska motsvara däckets diameter och den andra – basen – bör vara några centimeter mindre. Du kan omedelbart fästa ben, hjul på basen eller lämna utan stöd efter eget gottfinnande. Vi fäster runda plywoodskivor till bussen med självgängande skruvar eller lägger dem på bygglim – basen är klar.

Därefter väljer vi ett av två sätt: vi sveper med ett rep antingen hela strukturen helt eller bara sidorna. I det första alternativet måste du tänka på hur du ska bearbeta bänkskivan – kanske måla den eller täck den med en blank lack.

Du bör börja linda in från mitten: fixa änden av repet med en självgängande skruv eller en limpistol och börja röra med lindande cirklar, gradvis flytta åt sidorna. Det är ingen idé att linda in basen, såvida du inte bestämmer dig för att göra bordet halvfärgat. I slutet av lindningen bör hela strukturen täckas med en transparent lack för att förlänga livslängden.

Gör-det-själv soffbord från ett däck

Lådesoffa

Om det finns trälådor under grönsaker i ditt hushåll, skynda inte att kasta dem. Endast fyra sådana behållare kan förvandlas till en vacker och användbar del av vardagsrummet. Om du inte har lådorna är det svåraste att göra ett bord att få dem. Då är allt enkelt: lådorna måste slipas, målas och vikas, som visas på bilden. Vi använder en plåt av plywood, som måste skruvas på undersidan av strukturen så att den inte faller isär. Så vårt soffbord är klart. Fördelen med denna design kommer att vara att organisera rymliga förvaringsplatser för olika tidskrifter, böcker och andra gizmos..

DIY soffbord från lådor DIY soffbord från lådor DIY soffbord från lådor

Resa soffbord

Numera har resor till olika länder blivit tillgängliga för många. Men det finns en speciell kategori av människor som helt enkelt inte kan leva utan ständiga resor till avlägsna hörn. De kommer säkert att gilla soffbordet, som påminner om vissa trevliga resor. Alla gamla resväskor med hårda väggar som inte är lämpliga att användas för avsett ändamål är lämpliga för tillverkning. Du behöver också ett ark tjockt plywood, en skruvmejsel med skruvar, färger och, om så önskas, ben eller hjul.

Klipp ut två plywoodskivor med ett område som är lika med resväskans botten, fäst dem från insidan till basen och locket. Vi fäster benen eller hjulen. Därefter måste du dekorera bordet – olika metoder används för detta. Ett av de enklaste alternativen är att måla det vitt, och när strukturen är torr, använd sandpapper för att göra nötningar som indikerar föremålets gammalhet. En sådan produkt kommer att dekorera vardagsrummet i den shabby chic stilen. Den svarta färgen på ett sådant bord kommer harmoniskt att passa in i loftets vardagsrum, och dekoration med decoupage -teknik blir ett verkligt mästerverk av provensalsk design.

DIY soffbord för reseälskare DIY soffbord för reseälskare

Driftwood soffbord

Möblernas unika karaktär av stubbar och hakar ligger i dess unikhet – det som skapas av naturen själv har inte liknande mönster och texturer. Sådana produkter lockar alltid ögat med sina böjningar och vävningar. Dessutom är det inte så svårt att få källmaterialet – det kan hittas i skogen, vid stranden av reservoaren. Drivvedet måste tvättas, rengöras från bark och ruttna kurvor tas bort. Därefter måste du korrigera, justera formen under bordsskivan och basen och låt arbetsstycket torka ordentligt (om det finns stora hål i träet kan du spackla det).

Den torkade haken slipas noggrant, täcks med en fläck (du kan välja den nyans du gillar mest) och lack. Basen är klar. Bordsskivan kan fästas med konstruktionslim eller självgängande skruvar (beroende på vad den är gjord av). Bänkskivor i glas är mycket populära numera, genom vilka de slingrande trägrenarna är tydligt synliga..

Gör-det-själv soffbord med drivved Gör-det-själv soffbord med drivved Gör-det-själv soffbord med drivved Gör-det-själv soffbord med drivved Gör-det-själv soffbord med drivved

DIY soffbord – fotoidéer

Vi har bara övervägt några av alternativen för att göra soffbord med egna händer. Mycket mer information och foton på färdiga produkter kommer att tillhandahållas av vårt galleri, där du kan få många intressanta idéer. Glad titt!

DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer DIY soffbord - fotoidéer

Published
Categorized as Idéer