Gables: ce sunt acestea și rolul lor în construcția caselor moderne
Fronton – parte a fațadei clădirii, mărginită pe laturi de versanții acoperișului și de cornișa sa
Frontonul este partea superioară a fațadei clădirii, care acționează ca un suport pentru acoperiș. Microclimatul mansardei, stabilitatea acoperișului și aspectul exteriorului clădirii depind direct de corectitudinea construcției acestui element arhitectural..
Fronton de sticlă în proiectarea unei case de cadru
Coloanele albe ca zăpada pe fundalul pereților maronii arată foarte frumos
Casă Art Nouveau cu două etaje
Fronton de piatră de la țară
Gables: ce este?
O combinație interesantă de culori în designul fațadei unei case private într-un stil clasic
Această parte fundamentală a acoperișului îndeplinește o funcție importantă: protejează mansarda de efectele negative ale fenomenelor atmosferice – vânt, ploaie, zăpadă. Pentru a minimiza probabilitatea de pătrundere a umezelii în pod cât mai mult posibil, este necesar să acoperiți frontonul cu izolație și să-l echipați cu un film de barieră împotriva vaporilor. Dacă doriți să faceți deschideri ale ferestrelor în acest element de acoperiș, trebuie să îl consolidați cu grinzi de pervaz. Pentru a păstra căldura într-o mansardă rezidențială, merită geamurile cu geamuri termopan cu mai multe camere.
Frontonul cu jumătate de lemn va da clădirii o atmosferă de antichitate
Casă privată în stil mansardă, cu pod
Frontonul servește nu numai ca un decor frumos. El trebuie să îndeplinească toate funcțiile care îi sunt atribuite.
Sistemul de căprior de acoperiș trebuie să fie construit împreună cu construcția acestui element arhitectural, care trebuie să se potrivească perfect parametrilor acoperișului cu două fronturi. Materialul de construcție trebuie să aibă proprietăți excelente de performanță: să aibă un grad ridicat de rezistență și rezistență la umiditate. Frontoanele caselor pot fi ridicate din materialele utilizate pentru construirea pereților clădirii și din alte materiale:
- blocuri de beton gazat;
- cherestea laminată lipită;
- blocuri de spumă;
- cărămizi;
- carton ondulat.
O fațadă alb-negru este o opțiune excelentă pentru o casă în stil clasic
O casă cu rame cu pereți de sticlă arată foarte elegant
Alegerea materialului pentru construcția frontonului de acoperiș ar trebui să se bazeze pe calcule precise de compatibilitate cu baza și sarcina acoperișului, deoarece grinzile podelei și pantele acoperișului vor sta pe ea.
Modificări ale elementelor arhitecturale
Fronton Fachwerk cu design modern
Frontonul cu ferestre semicirculare va adăuga unicitate fațadei
Un fronton frontonat este un tip comun de element de acoperiș, a cărui formă seamănă vizual cu un triunghi isoscel. Configurația simplificată simplifică procesul de calculare a parametrilor și minimizează timpul petrecut pentru construirea unei părți integrante a clădirii. Dacă doriți să ieșiți în evidență pe fundalul structurilor arhitecturale înconjurătoare, frontonul cu propriile mâini poate fi construit sub formă de arc, trapez, trepte sau cu contururi cretate.
Frontonul mansardei ar trebui să aibă o înălțime de cel puțin 2-2,5 metri, deoarece părțile sale sunt pereții mansardei. Dacă este planificată amenajarea mansardei în casă, atunci este imperativ să organizați instalarea ferestrelor de format mare, să izolați pereții din interior și din exterior.
Clasice moderne în proiectarea fațadei unui conac de țară
Frumoasă casă cu două etaje, cu mansardă și garaj pentru două mașini
Fațada casei în mov arată foarte interesant
Decorarea frontonului trebuie să fie în armonie cu fațada clădirii. Dacă casa este construită în conformitate cu canoanele tendințelor istorice din arta arhitecturală, atunci este important să o decorați cu basoreliefuri, girofluă, ceasuri turn sau figuri sculpturale. Frontonul modern al acoperișului cu două fronturi arată discret, fiind o continuare decorată a peretelui clădirii.
Sfat! Pentru ca frontonul să devină principalul „punct culminant” al fațadei clădirii, merită să alegeți materiale de finisare neobișnuite. Partea superioară a clădirii, căptușită cu țiglă sau șindrilă, așezată perpendicular cu o grindă în raport cu buștenii așezați orizontal în zona pereților, sidingul cret al subsolului sau piatră naturală va arăta original. Pentru a crea elemente decorative combinate organic pentru finisarea clădirii, trebuie să combinați fațada frontonului cu fațetarea deschiderilor ferestrelor și ușilor.
Casă mică, cu un etaj, cu un fronton acoperit cu țiglă
Cum se face un fronton
Conac rustic frumos în stil modern
Înainte de a începe construcția frontoanelor caselor, fotografiile proiectelor finite vă vor ajuta să determinați forma și opțiunea finisajelor decorative. Programele de proiectare a acoperișului vă vor ajuta să proiectați corect sistemul de căpriori și să selectați dimensiunea optimă a frontonului. Programele multifuncționale sunt indispensabile în construcții, deoarece simplifică sarcina de a selecta și calcula cantitatea optimă de material de construcție. Atunci când formați o estimare a costurilor, trebuie să țineți cont de necesitatea izolării frontonului în cazul amenajării unei mansarde în casă. Vata minerală sau polistirenul pot acționa ca o izolație excelentă..
Procesul de încălzire a frontonului prevede următoarele lucrări de construcție:
- căptușeală interioară cu materiale de barieră împotriva vaporilor;
- instalarea izolației cu o grosime de cel puțin 150 mm;
- finisarea frontonului cu panouri cu indicatori excelenți de protecție hidro și vânt;
- placare exterioară.
Înălțarea frontonului
Înainte de construirea frontonului, este necesar să finalizați desenul și să faceți toate calculele necesare
Izolarea frontonului din interior
Schema de izolație frontală
Arhitecții experimentați recomandă constructorilor fără experiență să utilizeze programe ușor de gestionat pentru a calcula dimensiunea și aria frontonului:
- ArCon;
- PRO100;
- Sweet Home 3D;
- Casă – 3D;
- AutoCAD.
Frontoane înalte în alb evidențiază eleganța clădirii
Grilajele din lemn nu sunt doar frumoase de privit. Vor servi ca jaluzele excelente pentru ferestre.
Finisarea în culoarea cafelei va adăuga austeritate fațadei
Sfat! Puteți construi un fronton înainte și după instalarea sistemului de bare de acoperiș. Dar constructorii sunt sfătuiți să construiască mai întâi un suport pentru acesta, care vă permite să stabiliți cu ușurință baza generală pentru așezarea pantelor. Înainte de a începe proiectarea, trebuie să decideți cu privire la alegerea materialului, fiecare tip care asigură o tehnologie specială de construcție.
Construirea de frontoane de cărămidă
Gabluri din cărămidă decorate cu elemente decorative în relief
Construcția suportului acoperișului trebuie începută cu marcare, plasând o scândură în poziție verticală în mijlocul peretelui final al clădirii, a cărui lungime este egală cu înălțimea frontonului. De la colțurile pereților clădirii până la partea superioară a plăcii, trebuie să trageți fire sau frânghii de nailon, care formează conturul acestui element al acoperișului. Frontoanele caselor din lemn sunt mai ușor de instalat, deoarece partea buștenilor care iese dincolo de margine poate fi tăiată ușor sub un unghi cu ajutorul unui ferăstrău cu lanț. Când se utilizează cărămizi sau blocuri de spumă, elementele extreme trebuie tăiate de-a lungul liniei de tăiere a colțului folosind o râșniță, un tăietor de gaz sau o mașină proiectată pentru prelucrarea pietrei.
Decorarea fațadelor cu piatră decorativă arată foarte frumos
Vilă rustică de lux în stil venețian
Casă modernă cu un etaj, de culoare albă
Pentru a ridica un fronton de cărămidă, este necesar să se efectueze zidăria în limitele desemnate. După finalizarea construcției mai multor rânduri, este imperativ să instalați o plasă de armare care crește rezistența structurii. În etapa finală, partea extremă a clădirii teșite trebuie nivelată cu mortar de ciment. Înainte sau după instalarea sistemului de fermă pentru acoperiș, puteți construi un fronton. Videoclipurile cu meșteri experimentați care demonstrează procesul de construcție de la A la Z vor ajuta cu siguranță la implementarea unui proiect pentru construirea unui suport de acoperiș fiabil.
Construirea de frontoane din lemn
Casă de lux din bușteni profilați
Gablurile din lemn ar trebui să fie construite din bușteni pre-tratați, cherestea din furnir laminat sau scânduri. Din buștenii tăiați, tăiați în funcție de configurația suportului acoperișului, trebuie să formați un perete triunghiular folosind dibluri. După așezarea buștenilor, acestea sunt trase împreună cu melci pentru a repara clădirea. Între bușteni, este imperativ să se așeze un etanșant mezhventsov, nivelând scurgerile de căldură datorate formării fisurilor. Diverse materiale pot acționa ca un sigiliu:
- iută;
- remorcare;
- fibra de in.
Ferestrele cu rame negre vor face fațada mai contrastantă
Combinație frumoasă de sticlă și finisaje din lemn negru în designul unei case de țară mici
Conac spațios minunat pe malul rezervorului
Datorită necesității de a tăia manual marginile fiecărui bușten, instalarea unui fronton dintr-un bușten tăiat este de câteva ori mai mare decât costul ridicării unui analog folosind tehnologia cadrului, unde se folosește o construcție gata făcută de scânduri sau cherestea. După instalarea cadrului de cherestea, acesta poate fi învelit cu plăci sau panouri de perete care imită lemnul natural cu o textură naturală.
Iluminarea frontonului este în principal funcție estetică.
Gablurile din lemn pot fi utilizate nu numai pentru construcția caselor dintr-un bar, ci și pentru alte materiale. Principalul lucru este să alegeți materiale tipice de finisare pentru placarea fațadelor. Construcția structurilor din lemn trebuie făcută în perioada rece de timp, deoarece contracția lemnului are loc mult mai repede decât în sezonul cald al anului, ceea ce va permite să nu pierdeți timpul așteptând pregătirea clădirii pentru următoarea etapă de construcție. În medie, este nevoie de aproximativ un an pentru a micșora pereții unei case dintr-un bar, după care puteți trece la etapa finală: construcția unui fronton și instalarea unui sistem de bare de acoperiș..
Elemente arhitecturale în design interior
Buffete cu frontoane în interiorul camerei de zi
Living frumos în stil venețian
Sofisticarea artei de design într-o pictură a unui interior executat în stil baroc, imperiu sau rococo poate fi apariția unui fronton. Fotografiile cu soluții de design remarcabile în decorarea interioară a casei pot inspira crearea de proiecte unice care pot crea o atmosferă renascentistă pentru proprietarii casei..
Contururile frontoanelor, decorate cu stuc ornamentat și în formă de săgeată, reliefuri înalte și inserții ajurate, sunt folosite de stilistii interiori pentru deschiderea ferestrelor, arcadelor care înlocuiesc complet ușile și partea superioară a fațadelor mobilierului. Aspectul acestui element arhitectural poate lua forma nu numai a unui triunghi sau a unui trapez, ci și a unei figuri cu o margine ruptă. Frontoanele segmentale pot fi decorate cu sculpturi sau incrustări sub formă de boluri.
Fronton frumos decorat cu elemente decorative aurite
Fronton – completare decorativă a compoziției în interior
Fronton elegant peste șemineu
Aceste elemente decorative pot fi utilizate pentru a proiecta punctele focale de accent într-o pictură interioară:
- decorarea tăbliei;
- decorul părții superioare a șemineului;
- portalul setului de bucătărie, realizat în stilul clasicilor.
Frontonul din interiorul casei va arăta organic în tandem cu coloane monumentale, bolți autentice, arcuri ascuțite sau ferestre de golf de format mare.
Frontonul din lemn cu elemente sculptate arată foarte bogat
Frontoanele, a căror formă poate corespunde oricărei idei de arhitect sau designer, vor permite să reînvie spiritul epocii trecute a artei arhitecturale sau să sublinieze estetica designului modern al exteriorului casei. Datorită decorului original al frontonului, puteți crea o fațadă spectaculoasă a casei, care poate deveni principala atracție a zonei..