Tavan întins în dormitor (65 de fotografii)

Tavan întins în dormitor (65 fotografii)

La proiectarea interiorului astăzi, o atenție deosebită este acordată unui detaliu atât de aparent discret ca tavanul. În plus față de chitul standard, care nu ascunde puternic defectele, structurile suspendate au o mare varietate de opțiuni vizuale. Instalarea nu necesită mult timp, dar nu fiecare proprietar poate decide asupra aspectelor tehnice și de proiectare. Vom încerca să deschidem vălul secretului vorbind despre tavanele întinse din dormitor – o cameră în care fiecare detaliu contează.!

Tipuri de tavane întinse

Un tavan întins este un tip de structură suspendată care include profile speciale cu pânze atașate la ele. În ciuda simplității sale, caracteristicile sale externe și tehnice diferă prin următoarele caracteristici.

Soiuri după material

Principala caracteristică la care ar trebui să acordați atenție atunci când alegeți un tavan întins pentru un dormitor este materialul pânzei. Sunt fabricate din folie sau țesătură din clorură de polivinil (PVC).

Film pe bază de vinil sudate din benzi separate. Procesul de instalare necesită pregătire și un dispozitiv special – un pistol de căldură, cu care camera este încălzită la 60 de grade. În astfel de condiții, filmul este întins, după care este tras peste cadru..

De la sine, filmele din PVC au suprafețe diferite, dar cele mai comune opțiuni sunt lucioase, mate și satinate, care sunt potrivite pentru diferite soluții de proiectare..

Dezavantajele acestui tip sunt o linie de cusătură vizibilă, în special cu un finisaj lucios, precum și o rezistență scăzută la solicitări mecanice și la temperaturi ridicate..

Plafoane întinse din țesătură sunt mai stabile decât tipul anterior, nu formează cusături, dar în același timp se disting printr-un cost ridicat. Se justifică prin caracteristici bune: rezistență, prietenie cu mediul, textura frumoasă și o varietate de culori..

Se crede că astfel de plafoane „respiră”, ceea ce este important pentru un sejur confortabil în dormitor. Mai mult, pot fi vopsite, în timp ce filmele din PVC vor trebui actualizate la schimbarea desenelor. Dar în caz de inundații, nu va fi posibil să restituiți aspectul original cârpei din material..

Astfel, atunci când alegeți un material pentru un plafon întins, trebuie să începeți de la buget, efectul vizual dorit și condițiile din cameră..

Tavan întins în dormitor Tavan întins în dormitor

Soiuri după tipul de construcție

Toate tipurile de plafoane întinse sunt atașate folosind o baghetă – un profil care este instalat în jurul perimetrului camerei. Fiecare tip de construcție vă permite să creați plafoane de diferite forme și modele.

Plafonul cu un singur nivel. Cea mai simplă versiune a „primului nivel de dificultate”. Dar aceasta este frumusețea și practicitatea învelișului. Este mai puțin costisitor în termeni de bani sau efort, are o durată de viață mai lungă și este, de asemenea, ușor de întreținut. Potrivit pentru interioruri mici și minimaliste, unde nu este nevoie să vă concentrați asupra părții superioare a spațiului. Dar chiar și în cazul opus – puteți alege culori strălucitoare, imprimare foto sau materiale cu texturi diferite.

Tavan cu mai multe niveluri. Al doilea nivel și nivelurile ulterioare sunt realizate folosind structuri din gips-carton sau profile din țesături întinse. Nivelurile suplimentare sunt insule originale de forme drepte, geometrice, curbate, care creează compoziții complexe de bucle și culori.

Plafon izolat fonic. O adevărată mântuire din partea vecinilor zgomotoși de sus, care sar mereu și aruncă lucruri grele pe podea. Un strat de fibră de poliester este montat între partiție și banda de tensiune, ceea ce creează un obstacol pentru libera mișcare a vibrațiilor acustice, protejând împotriva zgomotului nedorit.

Nu este dificil să-ți alegi opțiunea. De exemplu, pentru un dormitor spațios într-un stil modern, sunt potrivite structurile pe mai multe niveluri, care îndeplinesc în plus funcția de zonare vizuală, împărțind camera într-o zonă de dormit și un loc de muncă. Într-o cameră cu tavane joase, este mai bine să refuzați izolația fonică, care va „fura” înălțimea pereților.

Tavan întins în dormitor Tavan întins în dormitor

Avantaje și dezavantaje

Fiecare tip de plafoane întinse are propriile laturi pozitive și negative, dar vom încerca să rezumăm informațiile și să avertizăm despre posibilele consecințe ale instalării necorespunzătoare.

Avantajele tavanelor întinse din dormitor includ:

– Durată lungă de viață, care variază de la 10 la 15 ani, dar în practică poate fi mai lungă, mai ales atunci când cumpărați materiale de înaltă calitate. Suprafața produselor nu se estompează în timp, iar țesătura poate fi chiar vopsită din nou cu vopsea. Singura afecțiune este îngrijirea regulată..

– Respectarea mediului. Și acest lucru se aplică nu numai soiurilor de țesături: filmele moderne din PVC, dacă sunt realizate în conformitate cu standardele mondiale, sunt sigure pentru sănătate, iar acest indicator joacă un rol important în camera în care persoana este cea mai vulnerabilă – în dormitor..

– Capacitatea de a ascunde imperfecțiunile de suprafață sau structurile tehnice. Acesta este avantajul și principalul avantaj al tuturor tavanelor suspendate față de alte tipuri de finisaje, cu care tavanele întinse se potrivesc perfect..

– Instalare rapidă, care nu va dura mai mult de 5-6 ore – doar un timp record! Va dura chiar mai puțin pentru structurile cu un singur nivel, fără a fi nevoie să curățați camera de resturile de construcție.

– O varietate de modele – tot felul de culori, texturi, modele care se vor potrivi în aproape orice interior al dormitorului. Suprafețele lucioase cu modele sau acoperiri monocromatice sunt utilizate în stiluri moderne, dar pentru clasici este potrivită o pânză mată netedă și poate chiar o imprimare foto cu tavanul Capelei Sixtine..

În plus, aș dori să menționez principalele „plusuri” ale filmelor din PVC – costuri reduse și capacitatea de a reține umezeala. Dezavantajele pe fondul avantajelor nu par atât de intimidante, mai mult, ele variază în funcție de material.

Poate cineva a auzit povești despre modul în care simpla mișcare a mobilierului înalt a dus la lacrimi în tavan sau despre cum un dop de șampanie a rupt accidental un material subțire. Aceste „filme de groază” se referă la filmul din PVC, care nu este foarte puternic. Pentru a evita situațiile neplăcute, alegeți opțiunile de țesătură..

Același lucru se aplică etanșeității complete, care, pe de o parte, salvează de inundații și, pe de altă parte, nu lasă aerul să intre în cameră. Cumpărarea materialului vă va lipsi de primul avantaj, rezolvând al doilea dezavantaj..

Dar cele mai multe dintre povești sunt asociate cu consecințele instalării necorespunzătoare: lăsarea, „prăbușirea” etc. Pentru a evita rezultatele neplăcute, este mai bine să apelați la profesioniști pentru ajutor, deoarece este important să luați în considerare fiecare nuanță în timpul instalării, care este dincolo de puterea începătorilor..

Tavan întins în dormitor - Avantaje și dezavantaje Tavan întins în dormitor - Avantaje și dezavantaje Tavan întins în dormitor - Avantaje și dezavantaje

Alegerea unui design de tavan

Având în vedere problemele tehnice, puteți trece la varietatea externă a tavanelor întinse pentru dormitor și la posibilitățile lor de proiectare.

Plafoane întinse simple

Un tavan simplu neted realizat într-o singură culoare nu se limitează la imaginație sau buget, ci o soluție elegantă pentru aproape orice interior, oferind curățenie vizuală și spațiu în cameră. Pentru schimbare, se aleg suprafețe lucioase care, ca o oglindă, reflectă camera. Matt va adăuga severitatea unui stil clasic sau scandinav.

Tavane întinse simple în dormitor Tavane întinse simple în dormitor

Tavanele întinse cu desene

Posibilitățile de imprimare a fotografiilor nu sunt limitate: pot fi flori realiste, ceruri înstelate sau în timpul zilei. Modelele abstracte vor arăta foarte potrivite în dormitor, cu care puteți imita stilurile moderne și orientale..

Tavanele întinse cu desene în dormitor Tavanele întinse cu desene în dormitor

Culoare întinsă a tavanului pentru dormitor

Trecând direct la dormitor, observăm că culoarea tavanului joacă unul dintre rolurile cheie în proiectarea spațiului. Pentru a face acest lucru, este recomandat să alegeți o opțiune de culoare dintre cele prezentate mai jos..

Scara neutră

Culorile „laconice” nu vor atrage prea multă atenție asupra părții superioare a camerei, așa că se completează armonios. Aceste nuanțe includ alb tradițional, gri elegant și bej delicat. Principalul lor avantaj este că pot fi ușor combinate cu aproape toate culorile interioare, fiind o soluție universală..

Tavan întins în dormitor - Scară neutră Tavan întins în dormitor - Scară neutră

Nuante pastelate

O mică varietate vă va ajuta să aduceți o paletă pastel calmă, care să se potrivească cu nuanța unui element din interior sau care să fie în ton cu acesta. Astfel, tavanul din dormitor va căpăta un caracter mai pronunțat în timp ce își menține „invizibilitatea”.

Tavan întins în dormitor - nuanțe pastelate Tavan întins în dormitor - nuanțe pastelate

Culori vii

Nu numai un produs pe mai multe niveluri va ajuta la concentrarea atenției asupra tavanului extensibil din dormitor, ci și la utilizarea culorilor luminoase saturate, care sunt echilibrate cu alb în interior..

Tavan întins în dormitor - Culori luminoase Tavan întins în dormitor - Culori luminoase Tavan întins în dormitor - Culori luminoase

Iluminarea extensibilă a tavanului: opțiuni

Iluminarea în dormitor trebuie planificată în prealabil, deoarece după instalarea tavanului întins va fi problematică. Pentru început, ar trebui să acordați atenție alegerii lămpilor, în special pentru filmele din PVC. Faptul este că acest material este destul de delicat și nu tolerează temperaturile ridicate, deci nu este de dorit să cumpărați lămpi cu incandescență și halogen. Tipurile cu LED sau cu economie de energie sunt mai preferabile.

Mai multe sisteme de iluminat pot fi utilizate pentru tavanele întinse. În primul rând, sursa de lumină tradițională este un candelabru, care oferă lumină difuză. Acest lucru este important în dormitor pentru a crea o atmosferă relaxantă, precum și pentru a sublinia desenul pânzei, dacă există..

În al doilea rând, un efect interesant este obținut prin iluminarea în jurul perimetrului tavanului. Singurul aspect negativ este că conturează în mod clar spațiul, ceea ce nu este de dorit pentru încăperile cu o suprafață mică..

În al treilea rând, spoturile de pe toată suprafața sunt potrivite ca iluminare alternativă. Dar pot fi instalate local sau sub formă de forme geometrice..

O altă soluție originală, ideală pentru un dormitor, este sistemul „cerul înstelat”. Dar instalarea sa necesită o pregătire suplimentară: multe surse de lumină sunt instalate în spatele pânzei perforate, iar imaginea în sine este proiectată pe film..

Tavanele întinse cu iluminare în dormitor Tavanele întinse cu iluminare în dormitor - Cerul înstelat Tavanele întinse cu iluminare în dormitor

Tavan întins pentru un dormitor mic

Tavanele întinse sunt instalate puțin în detrimentul înălțimii pereților și va trebui să suportați acest lucru. În plus, în dormitoarele mici, tavanul este partea care poate reduce vizual spațiul dacă ignorați următoarele recomandări.

Principala regulă este să alegeți culori neutre deschise, care să nu creeze limite în cameră. Este mai bine să vă așteptați la o formă simplă cu un singur nivel și să luați ca material film din PVC cu efect de luciu, care pare să continue înălțimea plafoanelor în reflexia sa. În loc de candelabre masive – un sistem de iluminare punctuală care formează o lumină difuză moale.

Desigur, puteți face fără tavanele întinse cu totul dacă vă este frică să „îndepărtați” metri pătrați suplimentari, dar în unele cazuri este pur și simplu necesar: cu o suprafață neuniformă, comunicații externe sau nevoi specifice de proiectare. Dar oprindu-vă la un aspect simplu, minimalist, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la zona camerei..

Tavan întins pentru un dormitor mic Tavan întins pentru un dormitor mic Tavan întins pentru un dormitor mic Tavan întins pentru un dormitor mic

Tavanele întinse în dormitor – fotografie

Sperăm că materialul nostru vă va ajuta să înțelegeți caracteristicile tavanelor întinse. Pentru a demonstra variabilitatea vizuală a soluțiilor și cum arată acestea în interiorul unui dormitor cu exemple reale, am pregătit o selecție colorată de fotografii. Vizualizare fericită!

Tavan întins maro în dormitor - fotografie Tavan întins tipărit în dormitor - fotografie Tavan întins lucios în dormitor - fotografie Tavane întinse albastre în dormitor - fotografie Tavane întinse verzi în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavan întins lucios bej în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavan întins alb lucios în dormitor - fotografie Tavane întinse mate în dormitor - fotografie Tavan alb întins mat în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavan întins lucios maro în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - foto Tavan negru întins în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - foto Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavan alb întins mat în dormitor - fotografie Tavan albastru întins în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - foto Tavanele întinse în dormitor - fotografie Tavanele întinse în dormitor - foto Tavan întins din țesătură în dormitor - fotografie Tavan alb întins într-un dormitor mic - fotografie

Video: tavan întins în dormitor – idei și design