Tapet foto în dormitor: 60 de fotografii și idei

Tapet foto în dormitor: 60 de fotografii și idei

Astăzi, picturile murale au câștigat o mare popularitate în designul interior. Acestea deschid o mulțime de posibilități pentru crearea de mobilier original, pe care mulți designeri experimentați îl folosesc cu succes. În ceea ce privește dormitorul, este necesară o abordare specială aici, deoarece camera ar trebui să fie cât mai propice pentru odihnă și somn bun. În articolul nostru vom lua în considerare caracteristicile tapetului foto pentru dormitor, precum și soiurile lor moderne..

Avantajele și caracteristicile tapetului foto

Picturile murale, desigur, sunt un element decorativ excelent care poate decora în mod semnificativ interiorul, sublinia stilul și demnitatea dormitorului. Cu toate acestea, beneficiile acestui tip de finisaj nu se limitează la decorare. Picturile murale sunt capabile să îndeplinească o serie de funcții în interior, de exemplu:

– Jucați un rol esențial în zonarea spațiului. Diverse combinații de modele de hârtie fotowall cu alte tipuri de finisaje (vopsire, ipsos etc.) sunt capabile să evidențieze anumite zone într-o cameră spațioasă. Adesea sunt așezate la capul patului sau pe peretele opus. Pot pune accentul pe o zonă de recreere cu fotolii și o măsuță de cafea (dacă există), nișe și alte teritorii;

– Corectați percepția vizuală a spațiului. Plasarea unui tapet foto pe unul dintre pereți poate „muta-l deoparte” vizual, făcând camera mult mai spațioasă. De obicei, în acest caz, se folosesc imagini panoramice, scene care imită continuarea unei camere, obiecte în perspectivă;

– Ascundeți imperfecțiunile existente pe suprafețele pereților sau tavanelor. Tapetul pe o bază de vinil sau nețesută va face față mai bine acestei sarcini. Suprafața neuniformă va fi perfect mascată de imagini luminoase pline de vopsele, iar alternanța detaliilor mari și mici ale imaginii va face față defectelor din colțuri;

– Creați accente. Întrucât dormitoarele, cel mai adesea, sunt decorate în culori pastelate, picturile murale vor ajuta la reînvierea unui interior gol, adăugând varietate;

– Subliniați stilul designului general al camerei. Imaginile selectate corect vor completa perfect un interior elegant. Motivele florale, frescele, peisajele sunt tipice pentru zonele clasice și rurale, iar stilurile moderne (high-tech, mansardă, minimalism) vor susține imagini panoramice ale orașelor, diverse atracții;

– Fotomuralele de tavan vor înlocui cu succes pânzele stretch scumpe, având în același timp un aspect la fel de spectaculos.

După ce ați decis să decorați dormitorul cu imagini de fundal foto, trebuie să aveți grijă de amplasarea lor corectă pentru a obține un interior cu adevărat spectaculos. Dacă intenționați să tapetați un perete întreg, trebuie să aveți grijă în avans, astfel încât, în viitor, o parte a parcelei să nu fie acoperită de mobilier voluminos. Dacă tapetul este lipit pentru a crește vizual zona, este mai bine să abandonați complet mobilierul lângă perete. Imaginile sunt selectate în funcție de dimensiunea camerei, deoarece elementele mari dintr-un dormitor mic vor exercita presiune, iar prea mici într-un dormitor mare se vor pierde pur și simplu.

Tapet foto în dormitor - Avantaje și caracteristici Tapet foto în dormitor - Avantaje și caracteristici

Tipuri de tapet pentru dormitor

Piața de astăzi se poate lăuda cu o selecție uriașă de imagini de fundal foto, printre care puteți găsi atât modele cu role, cât și modele cu o varietate de texturi, efecte, imagini și alte caracteristici distinctive..

În funcție de materialele de fabricație

Atunci când alegeți un tapet, este important să acordați atenție materialului din care se face baza pentru imprimare, deoarece durata de viață a stratului de acoperire, respectarea mediului și ușurința lipirii depind de aceasta. Există mai multe tipuri principale care sunt potrivite pentru decorarea pereților dormitorului:

1. Tapet de hârtie. Acest tip este una dintre cele mai simple opțiuni bugetare, deoarece are caracteristici de calitate scăzută. Deși baza de hârtie este destul de densă, se teme de condițiile de umiditate ridicată, dar având în vedere că vorbim despre dormitor, acestea pot rezista destul de mult aici. Avantajul unor astfel de pânze este redarea în culori ridicate și o suprafață netedă, aproape lucioasă, care demonstrează bine realismul imaginilor..

2. Tapet de vinil. Hârtia Photowall se distinge printr-o mare varietate de texturi, rezistență ridicată și durabilitate. Nu sunt capricioase pentru mediu și sunt ușor de curățat..

3. Tapet netesut. Materialul este destul de durabil, are o suprafață mată caracteristică. Această specie este capabilă să „respire” și este recunoscută ca fiind cea mai ecologică, printre altele. Parcele ușoare aerisite și pictura în acuarelă arată minunat pe pânzele nețesute, în timp ce pânzele maschează în mod ideal imperfecțiunile existente ale pereților.

4. Tapet autoadeziv. Picturile murale, așa cum sugerează și numele, au o bază adezivă, dar sunt utilizate, în majoritatea cazurilor, ca tablouri mici, cu care sunt ușor de lucrat..

La alegerea tapetului pentru tavan, se folosesc și pânze pe bază de PVC, de o calitate excelentă, și velur, care au culori colorate, strălucitoare, o textură neobișnuită.

Tipuri de fotomurale pentru dormitor - În funcție de materialele de fabricație Tipuri de fotomurale pentru dormitor - În funcție de materialele de fabricație

Ce acoperire să alegeți

În plus față de materialul care servește ca bază pentru tapetul foto, merită să acordați atenție alegerii suprafeței pânzei, de care va depinde percepția imaginii. Pentru o cameră mică, este mai bine să optați pentru un tapet neted care creează reflexe. Astfel de pânze pot face interiorul mai ușor..

Fanilor picturii le vor plăcea cu siguranță picturile murale cu pereți cu textură de pânză sau o suprafață care seamănă cu tencuiala. Astfel de materiale sunt adesea folosite pentru a reproduce fresce sau picturi istorice..

Pentru a recrea colțurile vieții sălbatice, sunt deseori utilizate pânze cu o textură care imită cu adevărat inul.

Acoperirile aspre au o grație și o anostate deosebite. Sunt excelente pentru camere mici, iar tapetele cu nisip, care au fracțiuni mici în structura lor, pot ascunde în mod semnificativ imperfecțiunile și defectele suprafețelor peretelui..

Tipuri de fotomurale pentru dormitor - Cum să alegeți o acoperire Tipuri de fotomurale pentru dormitor - Cum să alegeți o acoperire

Desenarea fotomuralelor pentru dormitor

Imaginea de pe tapet joacă un rol important. În primul rând, trebuie să vă amintiți că culorile imaginii trebuie combinate cu restul articolelor interioare. Fiecare persoană, în funcție de temperamentul său, percepe aceste sau acele combinații în felul lor. Culorile strălucitoare ale tapetului funcționează bine cu nuanțe deschise ale setării și puteți alege culori bogate de accent ale imaginii pentru culorile pastelate ale finisajului din jur. Cele mai populare fotografii din interiorul dormitorului includ următoarele:

– Peisaje care prezintă păduri, cascade, plante, flori diverse etc. Aceste tapete sunt potrivite pentru orice stil de decorare a camerei, umplându-l cu prospețime;

– Tema marină, povestind despre frumusețea întinderilor nesfârșite de apă și a vieții frumoase. Pot exista imagini ale navelor vechi și ale navelor maritime moderne, iahturilor de lux, plajelor etc;

– Reproduceri de lucrări de artă adecvate în spații mari, cu mobilier elegant adecvat;

– Imaginile abstracte pot fi destul de interesante. Astfel de fotomurale necesită vederi adecvate ale proprietarului și mobilier modern;

– Imagini ale orașelor – imagini panoramice ale orașelor mari sau ale străzilor modeste. Alegerea va depinde de preferințele personale ale proprietarilor și de stilul interiorului. Prima opțiune este cea mai potrivită pentru zonele de înaltă tehnologie, la mansardă și a doua pentru dormitoarele din Provence, direcții mediteraneene.

Tipuri de tapet pentru dormitor - Desen de tapet pentru dormitor Tipuri de tapet pentru dormitor - Desen de tapet pentru dormitor Tipuri de tapet pentru dormitor - Desen de tapet pentru dormitor Tipuri de tapet pentru dormitor - Desen de tapet pentru dormitor

Tapet foto cu efecte

Ideile moderne de design implică multe soluții care vă permit să creați cele mai neașteptate interioare, iar primii asistenți în acest sens sunt imagini de fundal cu efecte speciale, și anume:

1. Imagine de fundal 3D volumetrică. La crearea acestui tip de tapet foto, se folosește o tehnică specială de desenare a unui model – mai multe straturi ale unui model sunt aplicate pe filmul interior cu o tranziție de la tonuri întunecate la luminoase. Drept urmare, ochiul uman percepe un desen plat ca fiind tridimensional. Trebuie remarcat faptul că imaginile de fundal 3D au volum vizual doar la distanță, astfel încât utilizarea lor este recomandabilă în dormitoarele spațioase..

2. Extinderea spațiului. Acest tip este capabil să „împingă” vizual pereții, făcând interiorul mult mai spațios. Pentru camere mici, un desen care imită continuarea acestuia ar fi o soluție bună, iar pentru camere mai spațioase, puteți alege orice imagine, ținând cont de stil.

3. Tapet luminos. Un design interior modern și original al dormitorului poate fi creat cu ajutorul tapetului luminos pentru pereți și tavan. Sunt luminoase și fluorescente. Primul tip este capabil să acumuleze fluxuri de lumină în timpul zilei, iar noaptea să le reproducă sub formă de iluminare de fundal moale, plăcută ochilor, care creează o atmosferă romantică plăcută. Picturile murale fluorescente creează noaptea (cu ajutorul lămpilor speciale) modele luminoase de designer magnifice datorită prezenței unei pulberi speciale în acoperire, iar în timpul zilei pânzele arată ca niște imagini tridimensionale. Astfel de tapet în interior vă permite să vă relaxați calm și să adormiți..

Tipuri de picturi murale pentru dormitor - Picturi murale cu efecte Tipuri de picturi murale pentru dormitor - Picturi murale cu efecte

Tapet foto în dormitor – fotografie

Vă sugerăm să continuați o prezentare generală a varietăților de tapet foto pentru dormitor în galeria noastră foto. Aici puteți alege o imagine care va face seara petrecută în cameră liniștită și liniștită, iar dimineața cu adevărat amabilă și veselă. Vizualizare fericită!

Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie Tapet foto în dormitor - fotografie