Starea de ciocolată: cum să decorați elegant un dormitor în tonuri de maro?

Nuanțele de ciocolată pentru decorarea unui dormitor sunt una dintre cele mai comune soluții de design.

Nuanțele de ciocolată pentru decorarea unui dormitor sunt una dintre cele mai comune soluții de design.

Maro se referă la nuanțe calde. Acest ton este cel mai des folosit în soluțiile de interior pentru dormitor. Îi place atât generația tânără, cât și persoanele în vârstă. Experții spun că acest ton ajută la relaxare și abstracție de negativitatea lumii înconjurătoare. Utilizând combinații de culori în interior, puteți crea un mediu plăcut pentru odihnă și relaxare după o zi de muncă. Cum să faceți acest lucru acasă – vom afla mai detaliat mai târziu.!

Arborele merge bine cu

Lemnul merge bine cu roz murdar

15

Mobilierul de culoare ciocolată se potrivește bine cu decorarea camerei în aceleași nuanțe. Principalul lucru este să le combinați corect. Este important să nu supraîncărcați camera, astfel încât să rămână ușoară și confortabilă. Merită să luați în considerare câteva dintre nuanțele: ce și cu ce este mai bine să combinați și ce nuanțe nu trebuie să le folosiți împreună.

Cameră mică, confortabilă, cu o combinație bună de nuanțe

Cameră mică, confortabilă, cu o combinație bună de nuanțe

Apartamente Elite cu mobilier în diferite nuanțe de lemn

Apartamente Elite cu mobilier în diferite nuanțe de lemn

Ce efect are o nuanță maro asupra unei persoane?

Este important să faci din dormitor o cameră în care vrei să te relaxezi și să te relaxezi. Schema de culori maro este perfectă pentru acest lucru. Datorită faptului că această nuanță este asociată cu pământul și natura, este bine să o folosiți pentru decorarea apartamentelor orașelor din orașele mari..

Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un ton pentru camera dvs.:

  1. este recomandabil să folosiți o nuanță bej sau nisip dacă suferiți de insomnie, adormiți prost sau sunteți excesiv;
  2. tonul bej cu accente strălucitoare este bun pentru insomnie;
  3. ciocolata vă va ajuta să vă încălziți și să vă simțiți cald;
  4. galbenul stimulează activitatea creierului, deci trebuie utilizat cu precauție, dozat.

15

Utilizarea maro în decorarea dormitorului

Această culoare poate fi atât de bază, cât și combinată cu altele. Puteți găsi o combinație de pereți ușori și mobilier maro închis în culoare wenge. Cu toate acestea, uneori se folosește o decizie îndrăzneață și se fac pereți întunecați, cu condiția să fie instalat mobilier de culoare deschisă..

Sfat! Ultima opțiune este mai potrivită pentru o cameră mare, cu iluminare bună. Pentru o cameră mică, este mai bine să decorați pereții cu cafea, bej sau ocru. Puteți alege o combinație de tonuri.

O serie de culori și nuanțe arată bine cu maro. Ciocolata merge bine cu galben, alb, gri-albastru. Maro-gri este cel mai bine combinat cu verde sau coral.

Mobilierul închis arată luxos pe fundalul pereților albi și este combinat în mod ideal cu elemente contrastante bogate

Mobilierul închis arată luxos pe fundalul pereților albi și este combinat în mod ideal cu elemente contrastante suculente

Mobilier ocru pe pereți de ciocolată într-un interior în stil mansardă

Mobilier ocru pe pereți de ciocolată într-un interior în stil mansardă

Dormitor galben-maroniu

Pe lângă galben, precum și în locul acestuia, puteți lua portocaliu sau auriu. Această soluție va ajuta la confortul camerei. Împreună cu tonuri bogate, puteți lua aceleași nuanțe ale unei palete mai deschise, folosindu-le pentru elemente decorative, perdele sau podele.

Frumoasă imagine romantică a unei camere care este potrivită pentru o domnișoară

Interior romantic potrivit pentru o domnișoară

Combinând roz și ciocolată

Această combinație face posibilă înăbușirea saturației rozului, care va adăuga eleganță și stil interiorului. Îl puteți dilua adăugând nuanțe albastre, de exemplu, decor, perdele, elemente de mobilier. Arată bine cu astfel de combinații de nuanțe de alb, care vă vor permite întotdeauna să evidențiați unele elemente și să adăugați lumină.

13

În culori bej și maro

Aceasta este cea mai populară și mai simplă opțiune pentru finisajele de designer. Acest design vă permite să măriți ușor camera vizual. Puteți adăuga câteva elemente de nuanțe verzi: plante de casă, flori artificiale, care vor însufleți interiorul.

Sfat! Dacă adăugați un ton roșu, atunci această combinație va face camera mai veselă și mai caldă..

O combinație câștigătoare de culori diferite

O combinație câștigătoare de culori diferite

Combinând albul cu maro

Această opțiune pentru finisarea dormitorului vorbește despre gustul proprietarului. Bine potrivit pentru stilul modern, conferă austeritate și respectabilitate camerei. Mobilierul ușor arată bine pe un fundal întunecat. Pentru a împiedica camera să fie plictisitoare, puteți adăuga culori crem, smarald, gri, măslin. O iluminare bună este importantă.

Mobilierul din lemn de culoare închisă iese în evidență elegant în pereții albi ca zăpada din camera copiilor

Mobilierul din lemn de culoare închisă iese în evidență elegant în pereții albi ca zăpada din camera copiilor

Culoare Tiffany cu ciocolată

Culorile cerului și ale pământului sunt foarte bine percepute de oameni. Vă rugăm să rețineți că turcoazul întregii game de albastru se potrivește bine cu maro, deoarece alte tonuri sunt mai strălucitoare și creează contrast, ceea ce este inacceptabil într-o cameră de relaxare..

Elementele de mobilier turcoaz vor reîmprospăta interiorul

Elementele de mobilier turcoaz vor reîmprospăta interiorul

O combinație frumoasă de nuanțe pentru a ajuta la ameliorarea oboselii psihice și fizice

O combinație frumoasă de nuanțe pentru a ajuta la ameliorarea oboselii psihice și fizice

Diferite nuanțe de maro în finisaj

Pentru a obține o astfel de combinație, merită să luați mai multe tonuri: întunecat, mediu și deschis. Dacă alegeți doar tonuri întunecate, camera se va dovedi prea mohorâtă..

Sfat! Este mai bine să combinați mai multe nuanțe, colorând diferite elemente ale camerei cu ele. De exemplu, faceți pereții ciocolată, tavanul maro și culorile mobilierului cacao. Elementele decorative interioare pot avea culoarea morcovului.

Cameră confortabilă în stil rusesc, cu un perete dedicat în cap

Cameră confortabilă în stil rusesc, cu un perete dedicat la cap

Execuția originală a decorului camerei în stil art deco

Decor original într-o cameră în stil Art Deco

Nuanțe cu care maro nu funcționează bine

Atunci când decorați o cameră, este mai bine să nu aplicați în același timp astfel de culori cu o nuanță maro: violet, visiniu, liliac, galben, roșu, indigo. Este posibil să nu se potrivească din anumite motive. De exemplu, creați o atmosferă plictisitoare și deprimantă sau, dimpotrivă, o atmosferă enervantă pentru o persoană. Unele culori nu ar trebui să fie utilizate deloc în interior sau să adauge elemente decorative minore..

13

Selecția mobilierului

Dacă preferați o umbră deschisă pentru pereții camerei, atunci puteți alege culori închise saturate pentru mobilier. Dacă tonul general al camerei este suficient de întunecat, atunci mobilierul trebuie ales în culori deschise. Poate fi galben-maroniu, gri-maroniu sau roșu..

Important! Nu uitați de detalii – perdelele. Ar trebui să fie în armonie cu paleta de culori a pereților și a mobilierului..

Un decor clasic în care culoarea simbolizează conservatorismul

Un decor clasic în care culoarea simbolizează conservatorismul

Opțiuni pentru utilizarea diferitelor nuanțe în interior

  • Pentru decorarea pereților, tonul maro este ales destul de des. Este de remarcat faptul că culoarea perdelelor și a cuverturilor de pat cu această opțiune poate fi, de asemenea, maro. Mobilierul trebuie ales mare și înalt. Va merge bine cu tapițeria verde deschis.
  • Nuanțele maro pot fi folosite atât ca fundal pentru o cameră, cât și ca culoare pentru mobilier și accesorii. Decizia finală atunci când alegeți o combinație de culori diferite rămâne a fi proprietarii casei. O persoană ar trebui să se simtă confortabil în timp ce se odihnește și se relaxează.

15

Pe o notă! Un punct important este iluminarea bună, acest lucru este valabil mai ales dacă se alege o paletă întunecată. Deoarece într-o astfel de cameră va lipsi lumina naturală, merită să o saturați cât mai mult cu surse de lumină artificială..