Dormitor Art Deco: 80 de idei frumoase

Dormitor Art Deco: 80 de idei frumoase

Interiorul Art Deco este întotdeauna unul dintre cele mai neobișnuite și originale. Ele combină tendințele și trăsăturile modernității și neoclasicismului. De asemenea, au fost influențați de direcții precum futurismul, cubismul și constructivismul. Un amestec capricios de lux și eleganță cu motive etnice, se potrivește perfect în decorul dormitorului. În urma dorinței generale de simplitate, hi-tech și minimalism, acest lucru este complet exotic. Deși camera va trebui elaborată cu atenție, va deveni o adevărată bijuterie a unei case sau a unui apartament..

Caracteristicile stilului art deco

Art Deco ca stil este întruchiparea spectaculosului și șicului. A început să prindă contur la începutul secolului al XX-lea în Franța și a atins apogeul până în anii 30. Ca definiție, au luat numele expoziției internaționale omonime de arte și meserii decorative, care a avut loc în 1925 în Franța. Termenul a luat în sfârșit rădăcini abia în 1966, când faimoasa expoziție de la Paris a fost reînviată.

Formarea principalelor tendințe, pe de o parte, a fost influențată de Art Nouveau și Bauhaus și, pe de altă parte, de tradițiile antice din Est, Africa, Egipt și chiar America. Eleganța este combinată cu flirtul și formele complexe – cu raționalizarea. Art Deco este elegant și monumental în același timp.

În interiorul dormitorului în stil art deco, se pot distinge următoarele caracteristici principale:

1) Geometrie și simetrie stricte. Sunt utilizate în mod activ linii și zigzaguri clare, forme în trepte, curbe curbate. Nu există ornamente romantice și naturale elegante, dar există numeroase obiecte sub formă de trapez, hexagon și octogon.

2) Suprafete lucioase. Materialele naturale sunt lustruite la o strălucire ridicată. Lemn – lăcuit, piatră – lustruit cu grijă. Metalul, sticla, oglinzile și alte suprafețe reflectorizante sunt utilizate în mod activ. Acest lucru creează un joc capricios al spațiului și luminii..

3) Materiale de lux. Un dormitor art deco este natural și scump. Lemnul, piatra, pielea sunt utilizate în mod activ și aproape niciodată imitațiile lor. Se utilizează ceramică și sticlă. Nici textilele simple grosiere, cum ar fi chintz sau lenjerie, nu sunt utilizate. Dar țesăturile luxoase precum catifeaua, mătasea, chiar blana naturală sunt binevenite. Culori – profunde și scumpe, culori – originale și exclusive.

4) Motive etnice. Art Deco se caracterizează prin materiale și texturi exotice: piele de reptilă, sidef, bijuterii orientale. Mai ales în stimă mare motivele egiptene.

Acest stil adoră conturarea și încadrarea, care subliniază doar curbura bizară. Este atât distorsiunea, cât și claritatea formelor geometrice. Dungi, culori alternante în spiritul tastelor de pian, raze sparte ale soarelui care se reflectă pe suprafețele oglinzite – toate acestea sunt art deco.

Design dormitor Art Deco - Caracteristici Design dormitor Art Deco - Caracteristici

Soluții de culoare

Schema principală de culori în stilul art deco este alb-negru. Aceasta este cea mai bună opțiune pentru dormitor: nu prea luminos, nu prea strălucitor, nu prea intruziv. În împrejurimi, vă puteți relaxa și relaxa. Pentru accente, se folosesc nuanțe bogate scumpe: auriu, smarald, vin, malachit, safir, ciocolată și tonuri crem. Mai puțin utilizate sunt argintul și metalicul. În general, nu există restricții stricte de culoare. Principalul lucru este că sunt complexe și profunde, arată scump..

Dormitor alb art deco

Culoarea alb pur și nuanțele sale reprezintă o bază bună pentru decorul activ. Este un fundal neutru cel mai des folosit pentru pereți și tavane. Vă permite să vă jucați cu o mulțime de decorațiuni, mobilier complex, linii curbe. În același timp, albul extinde vizual spațiul și îl umple de lumină. Acest lucru este deosebit de important pentru interioarele detaliate ale dormitorului art deco. Cele mai populare nuanțe sunt cremoase elegante, pudrate, lapte la cuptor, cremă de vanilie și fildeș.

Dormitor alb Art Deco - Design interior Dormitor alb Art Deco - Design interior

Dormitor maro Art Deco

Este imposibil să nu observăm abundența a tot felul de variații ale maro în stilul art deco. Acestea variază de la mesteacăn ușor până la castaniu auster sau mahon exotic. Acest lucru este direct legat de faptul că art deco gravitează spre materiale naturale. Parchetul, mobilierul din lemn, ramele și decorațiunile se potrivesc perfect în dormitor.

Dormitor Art Deco Brown - Design interior Dormitor Art Deco Brown - Design interior

Dormitor Art Deco auriu

Aurul nobil este o altă culoare principală a Art Deco. Alama, cuprul, argintul și bronzul sunt uneori folosite în schimb, dar aurul ocupă încă un prim rol onorabil. Nu este folosit ca culoare principală, dar se găsește aproape peste tot în decor..

Dormitor Art Deco Gold - Design interior

Dormitor bicolor Art Deco

Duetele contrastante sunt un pariu sigur pentru crearea de modele de dormitoare. Combinații precum alb-negru, vin cremos, lapte de ciocolată, gri-albastru arată luxos. Uneori se folosește o a treia culoare de accent pentru detalii. De exemplu, aurul. Nu este recomandat să folosiți mai mult de trei nuanțe, astfel încât interiorul în stil art deco să nu iasă prea stângaci..

Dormitor cu două tonuri Art Deco - Design interior Dormitor cu două tonuri Art Deco - Design interior

Dormitor luminos art deco

Culorile strălucitoare și simple nu sunt utilizate în art deco. Îl ieftinesc prea mult. Dar asta nu înseamnă că nu poți experimenta deloc cu culoarea. Trebuie doar să fie nuanțe complexe și multi-componente. Nu roșu foc, ci vin sau marsala, nu verde iarbă sau albastru azuriu, ci smarald și safir. Dintre culorile pure, albul și negrul sunt folosite în Art Deco.

În caz contrar, spațiul pentru experimentare este nelimitat. Cel mai adesea acestea sunt nuanțe întunecate: vinete sau struguri, culoarea cerului de noapte, turcoaz închis, măslin sau muștar și altele..

Dormitor luminos Art Deco - Design interior

Finisaje și materiale

Inițial, în stilul art deco erau folosite materiale scumpe, rare: fildeș, bronz, minerale și cristale reale, copaci exotici, piele de șarpe. Formele de bază sunt desene geometrice poligonale complexe, cercuri și ovale. Au fost utilizate în mod activ motive vegetale, împrumuturi din clasicism și ornamente etnice. Au apărut treptat mai multe direcții: exotice expresive, clasice restrânse și moderniste.

Podea

Podelele din camerele Art Deco sunt amenajate cu materiale naturale. Pentru un dormitor confortabil, parchetul cald din lemn căptușit cu zigzaguri sau alte modele geometrice este mai bun. Lângă pat puteți pune un covor luxos cu o grămadă groasă, piele sau blană. Sau poți să te joci pe contraste și să faci pardoseli autonivelante ca fundal neutru, impecabil de neted pentru mobilier..

Design dormitor Art Deco - finisaj podea Design dormitor Art Deco - finisaj podea

Pereți

Pereții din Art Deco sunt o adevărată operă de artă. Poate fi tapet cu ornamente fanteziste sau pictat manual. Dar ele sunt de obicei accentuate, deci nu sunt utilizate într-o matrice solidă. Dar acesta este un cadru bun pentru mobilier. Tot felul de nișe ovale poligonale sunt, de asemenea, populare. Puteți pune vase, ghivece sau alte obiecte decorative în ele. Uneori se folosesc poze, dar aici este important să nu exagerați cu decorațiuni..

Design dormitor Art Deco - Decorațiuni de perete Design dormitor Art Deco - Decorațiuni de perete

Tavan

Tavanele Art Deco sunt la fel de sofisticate ca și stilul în sine. Dacă înălțimea permite, structurile pe mai multe niveluri, cu iluminare complexă și decorațiuni din stuc, arată bine..

Design dormitor Art Deco - Finisaj de tavan Design dormitor Art Deco - Finisaj de tavan

Mobilier dormitor Art Deco

Principalul atribut al dormitorului este patul. Acesta este un pat larg, imens, cu un spate înalt, moale, de formă dreptunghiulară sau ovală. Tabelul este tapițat în catifea sau piele. Patul stă pe picioare înalte. Se folosesc adesea rame forjate cu elemente aurite sau din bronz..

Dulapurile masive înalte sunt utilizate mai rar. De obicei, acestea sunt comode și noptiere elegante. Suprafețe – netede și lucioase, lăcuite. Ca decor – pictură și accesorii elegante. Mobilierul nu trebuie să fie un set complet. Puteți combina diferite elemente cu aceeași textură. Un clasic art deco – o masă de toaletă elegantă cu o oglindă uriașă și un fotoliu în formă neobișnuită. O nuanță importantă: dacă pereții sunt întunecați, mobilierul este ușor și invers.

Design dormitor Art Deco - Mobilier Design dormitor Art Deco - Mobilier Design dormitor Art Deco - Mobilier

Iluminat

Iluminarea Art Deco joacă un rol special. În mod ideal, acestea sunt ferestre uriașe pe toată înălțimea. Dar în apartamentele moderne sunt rare, așa că trebuie să căutați o alternativă.

Un astfel de dormitor va avea o mulțime de lămpi fanteziste de diferite forme. Acestea sunt bile rotunjite și trapezoide stricte și structuri în trepte complexe. Aplicațiile și lămpile de podea sunt utilizate în mod activ. Este permis chiar și un candelabru imens de cristal clasic cu elemente forjate sau incrustate. Se utilizează oțel, cupru și sticlă. Nișe, oglinzi, picturi și o zonă de recreere sunt evidențiate separat. Astfel, se creează un sistem de iluminare zonat și multi-nivel..

Design dormitor Art Deco - Iluminat

Decor și textile

Decorul art deco nu este minimalist. Acestea sunt cristal, metale, multe accesorii. Decorațiunile masive de perete sunt utilizate în mod activ: ventilatoare de lux, bijuterii din aur, amfore, abajururi antice fanteziste cu franjuri. Dar abundența acestor detalii este potrivită doar pentru dormitoarele spațioase..

Principalele textile pentru dormitor sunt mătase, catifea, satin. Cuverturi de pat și perdele grele, perne decorative, draperii cu mai multe straturi, lenjerie de mătase de lux subliniază rafinamentul pretențios. Perdelele masive sunt bine completate de o cornișă aurită și ciucuri de aur. Huse grele sunt folosite pentru fotolii, pufuri și scaune.

O parte importantă a decorului Art Deco este oglinzile. Ele cresc simultan spațiul și creează efectul multiplicității. Ornamente, detalii și complexități ale deliciilor de design sunt reflectate în ele și arată și mai luxos. Pentru dormitor, asigurați-vă că acordați atenție oglinzilor înalte din podea până în tavan din rame masive, uși ale dulapului oglinzite și mese de toaletă..

Design dormitor Art Deco - Decor și textile

Dormitor mic Art Deco

Art Deco este un stil decorativ. Astfel de direcții necesită întotdeauna spațiu. Dar cu un nivel ridicat de abilități, îl puteți încadra chiar și într-un dormitor mic..

Pentru ca interiorul unei camere mici să nu pară supraîncărcat, pariul principal trebuie făcut pe suprafețe luminoase și reflectorizante. Organizarea competentă a iluminatului, sticlei, oglinzilor și luciului sunt principalele instrumente care vă permit să măriți vizual spațiul, să-l umpleți cu lumină și aer.

Pentru un dormitor mic, cel mai bine este să evitați abundența de culori închise. La bază – alb, bej și crem. Negrul este folosit doar pentru elemente contrastante mici, iar nuanțele saturate luminoase sunt folosite pentru pete de accent și decor. Experimentele cu geometria vă permit să bateți fiecare centimetru de spațiu. Bijuteriile voluminoase masive sunt cel mai bine evitate. Texturile ar trebui, de asemenea, să fie alese simple, dar scumpe. De exemplu, nu catifea, ci mătase. Nu granit greu masiv, ci lemn ușor. Apoi, un mic dormitor art deco va străluci cu culori noi..

Dormitor mic Art Deco - Design interior Dormitor mic Art Deco - Design interior

Design dormitor Art deco – fotografie

Vă aducem o selecție de fotografii cu dormitoare Art Deco pentru idei noi și inspirație. Explorează, compară și alege opțiunea care îți place. Vizualizare fericită!

Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie Design interior dormitor Art Deco - fotografie

Video: Dormitor Art Deco – Idei de interior