Design dormitor în Hrușciov: 60 de idei de fotografii

Design dormitor în Hrușciov: 60 de idei de fotografii

Dormitorul din Hrușciov este de obicei una dintre cele mai mici camere – suprafața sa poate fi de până la 6-10 mp. Cu toate acestea, chiar și o astfel de cameră compactă poate fi ușor transformată într-un colț confortabil și frumos pentru dormit, trebuie doar să te uiți la idei de design proaspete și să pui în practică cele mai bune dintre ele..

Zona de dormit într-o cameră Hrușciov

Cazurile în care o întreagă familie locuiește într-o cameră Hrușciov nu sunt deloc neobișnuite. S-ar părea că în astfel de condiții se poate visa doar la spațiul personal. De fapt, nu este deloc dificil să separi zona de dormit în singura cameră comună, iar multe dintre opțiunile prezentate pot fi puse în aplicare pe cont propriu..

Zonare

Una dintre cele mai rapide și mai convenabile modalități de a ascunde un pat este să-l atârnați cu perdele groase. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie doar de o cornișă, care este cel mai bine atașată de tavan și, de fapt, de perdele.

O opțiune mai practică pentru zonare este pereții despărțitori subțiri sau placaj. Aceeași funcție poate fi îndeplinită de un dulap, raft sau raft înalt..

Design interior dormitor în Hrușciov - Zonare

Pat pliabil

Un pat care poate fi sprijinit vertical de perete în timpul zilei și ascuns în spatele frontului dulapului este un know-how de mobilier care va fi o soluție excelentă pentru un apartament cu o cameră înghesuit. Spre deosebire de o canapea convertibilă, acesta este un loc de dormit confortabil, cu o saltea plată.

Design interior dormitor în Hrușciov - Pat pliant Design interior dormitor în Hrușciov - Pat pliant

Podium

Cota redusă deasupra podelei permite utilizarea eficientă a spațiului vertical.

Prin instalarea patului deasupra, cutiile de depozitare pot fi plasate în interiorul podiumului și chiar o masă extensibilă în structuri superioare.

Este ușor să ascundeți un pat extensibil sub podium, iar la etaj puteți amenaja o zonă de lucru, puteți pune o canapea sau puteți echipa un alt loc de dormit.

Design interior dormitor în Hrușciov - Podium Design interior dormitor în Hrușciov - Podium

Cum se mărește spațiul unui dormitor mic

O înregistrare mică nu este o problemă atât de mare pentru un dormitor, dar dacă doriți să adăugați spațiu suplimentar camerei, o puteți face cu următoarele metode:

Oglinzi

Dacă decorați unul dintre pereți sau partea din față a dulapului cu o oglindă mare, întreaga situație se va reflecta în ea. Astfel, suprafața dormitorului dvs. din Hrușciov va crește vizual de aproape două ori..

Design interior dormitor în Hrușciov - Oglindă mare la capul patului

Tapet

Picturile murale selectate corect sau picturile uriașe cu o perspectivă realistă sunt un alt mod de a extinde vizual o cameră. Peisajul și imaginile panoramice sunt cele mai potrivite în acest scop..

Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - Tapet Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - Tapet

Se combină cu un balcon

Dormitorul din Hrușciov are adesea o ieșire la balcon, care poate fi extins prin îndepărtarea ferestrei și a partiției inferioare. Aceasta va adăuga câțiva metri pătrați pentru amenajarea unei zone de lucru sau a unui colț moale..

Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - Combinarea cu un balcon Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - Combinarea cu un balcon

Perete deasupra tăbliei

Un perete modular cu dulapuri cu tavan înalt și un mezanin spațios vă va ajuta să profitați la maximum de spațiul vertical. În mod ideal, ar trebui să fie ușor și fără mânere..

Design interior dormitor în Hrușciov - Perete modular deasupra tăbliei

Stil interior pentru un dormitor în Hrușciov

Alegerea stilului pentru un dormitor este o chestiune pur individuală, deoarece atmosfera acestei camere ar trebui să atragă locuitorii săi, reflectând preferințele lor personale. Dar totuși, ar trebui să se țină seama de dimensiunile Hrușciov și să nu supraîncărcați spațiul cu detalii luminoase, precum și cu elemente voluminoase..

Dormitor în stilul minimalismului

Mobilierul compact, liniile drepte și fără bibelouri sunt principalele caracteristici ale unui interior minimalist, ideal pentru dormitoarele înghesuite din Hrușciov. Acest design lasă maxim spațiu liber și arată foarte laconic..

Design dormitor în Hrușciov - stil minimalist

Dormitor în stil modern

Natura grafică a stilului modern îl apropie de minimalism, dar există finisaje mai interesante, desene neobișnuite și mobilier texturat..

Design dormitor în Hrușciov - stil modern Design dormitor în Hrușciov - stil modern

Dormitor în stil mansardă

Stilul industrial la modă poate atrage personalități creative și iubitoare de libertate. Pereții din beton sau cărămidă goală, rafturile metalice, precum și dulapurile din lemn prelucrat aproximativ vor ajuta la crearea unei astfel de atmosfere într-un dormitor mic..

Design dormitor în Hrușciov - stil Loft

Dormitor în stil clasic

Designul interior clasic implică simetria liniilor, luxul discret și rafinamentul mediului în general. Trăsăturile caracteristice acestei tendințe sunt mobilierul emailat cu picioare sculptate curbate, o tăblie înaltă, țesături scumpe și un candelabru frumos..

Design dormitor în Hrușciov - stil clasic Design dormitor în Hrușciov - stil clasic

Dormitor în stil rustic

Stilul rustic este o nostalgie pentru zilele de vară și permisivitate în țară. În Hrușciov, un astfel de dormitor va arăta deosebit de confortabil, trebuie doar să lăsați modelul din lemn natural pe podea, să alegeți mobilier simplu, decorul dragi inimii dvs. și textile discrete din bumbac.

Design dormitor în Hrușciov - stil rustic

Dormitor în stil Provence

Provence delicată la prima vedere calmează și calmează cu ușurința sa discretă. Pasteluri, flori, dantele, romantism francez – toate acestea pot atrage tinerele fete care iubesc totul aerisit și frumos.

Design dormitor în Hrușciov - stil Provence

Culoare în interiorul unui dormitor mic

Având în vedere designul unui dormitor în Hrușciov, nu se poate ignora schema de culori a acestei camere. Starea de spirit înainte de culcare și imediat după trezire va depinde în mare măsură de el, astfel încât alegerea trebuie abordată foarte responsabil. Deoarece camera este mică, este recomandabil să nu folosiți mai mult de 2-3 culori în nuanțe deschise sau dezactivate..

Dormitor alb în Hrușciov

Un dormitor alb ca zăpada este întotdeauna foarte frumos. Pentru a-l face mai familiar, puteți pune un covor pufos pe podea și puteți decora pereții cu picturi de natură sau fotografii de familie..

Dormitor alb în Hrușciov - design interior Dormitor alb în Hrușciov - design interior

Dormitor negru în Hrușciov

S-ar putea să existe un loc pentru negru în camera de dormit. Arată deosebit de elegant în tandem cu alb. Suprafețele negre lucioase (cum ar fi ușile dulapului) pot acționa chiar ca un spațiu de expansiune prin reflectarea luminii ca o oglindă mare..

Dormitor negru în Hrușciov - design interior

Dormitor gri în Hrușciov

Din întreaga paletă de culori, gri este cel mai calm. Nu evocă emoții și promovează o bună odihnă. În funcție de textură, griul se va potrivi perfect în orice stil: pentru clasici, puteți alege nuanțe argintii, pentru high-tech – metalic, pentru un mansard sau Provence – tonuri de cenușă mată.

Dormitor gri în Hrușciov - design interior

Dormitor bej în Hrușciov

De fapt, bejul este alb cu o ușoară culoare maro. Este o culoare foarte la modă, care creează o atmosferă liniștită și familiară în dormitor. Se împerechează bine cu maro, albastru, visiniu și auriu.

Dormitor bej în Hrușciov - design interior Dormitor bej în Hrușciov - design interior

Dormitor maro în Hrușciov

Potrivit psihologilor, maro este cel mai mult plăcut de persoanele dedicate valorilor și tradițiilor familiei. Este culoarea stabilității, fiabilității și încrederii. Albul, bejul și, de asemenea, cremul vor ajuta la înmuierea interiorului în tonuri de ciocolată..

Dormitor maro în Hrușciov - design interior

Dormitor verde în Hrușciov

Deși verdele este o culoare calmă, nu este foarte frecvent în dormitoare. Cu toate acestea, arată foarte interesant alături de alb, gri sau roz și, de asemenea, merge bine cu lemnul..

Dormitor verde în Hrușciov - design interior Dormitor verde în Hrușciov - design interior

Dormitor albastru în Hrușciov

Calitățile calmante ale albastrului îl fac una dintre cele mai bune soluții pentru zona de dormit. Această culoare ameliorează atât oboseala mentală, cât și cea fizică, ameliorează presiunea și favorizează un somn bun..

Dormitor albastru în Hrușciov - design interior

Dormitor roz în Hrușciov

Un dormitor pentru o fată tânără va deveni și mai frumos dacă adăugați elemente roz aici. Poate fi fie pictarea pereților, fie doar flori pe tapet, mobilier sau decor – în orice caz, camera va dobândi un farmec romantic deosebit..

Dormitor roz în Hrușciov - design interior

Iluminatul dormitorului în Hrușciov

Oamenii de știință au arătat că iluminatul de seară are un efect mare asupra producției hormonului melatonină, care afectează în mod direct durata și calitatea somnului. Deci radiațiile din spectrul rece alb și albastru, lămpile neon și fluorescente, precum și ecranele gadgeturilor moderne pot provoca insomnie. În același timp, cea mai bună opțiune pentru dormitor este o lumină albă caldă, dezactivată de un abajur..

Iluminarea adecvată a unui dormitor modern poate include spoturi pe tavan, un candelabru central, iluminarea nișelor, adâncituri și rafturi decorative, precum și lămpi de noptieră (lămpi de podea, aplice, lumini suspendate).

Pentru un cadru mai romantic, puteți folosi ghirlande cu diode. Sunt considerați de Anul Nou, dar completează frumos interiorul în orice altă perioadă a anului. Luminozitatea diodelor poate fi estompată acoperindu-le cu o țesătură translucidă – tul sau tul. Există, de asemenea, ghirlande cu figuri luminoase – bile miniaturale, trandafiri, stele.

Un design cu adevărat cosmic va ajuta la crearea iluminării colorate și a unui tavan „cer înstelat” cu constelații realiste sclipitoare.

Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - Iluminat Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - Iluminat

Textile și decor pentru dormitor

În dormitorul „Hrușciov”, decorul este necesar într-o cantitate minimă. Singura sa funcție este de a oferi interiorului un aspect confortabil, locuibil și o notă de individualitate. Câteva fotografii sau picturi preferate pe pereți, câteva cărți de citit înainte de culcare, un ceas cu alarmă – acesta este un set aproximativ de lucruri care vor fi potrivite într-o zonă de recreere.

Pernele decorative pot fi folosite ca decor pentru un pat, un fotoliu sau un pervaz larg. Culorile lor strălucitoare sau modelele neobișnuite vor deveni punctul culminant al dormitorului..

Designul într-un stil apropiat de natură (țară, Provence, scandinav) va completa armonios diferite lucruri etnice: covoare țesute, pături tricotate, coșuri de răchită, broderii.

Pereții vopsiți într-o culoare solidă plictisitoare pot fi făcute mai interesante cu ajutorul desenelor – manual sau printr-un șablon. Este de dorit ca acestea să nu fie prea pestrițe și combinate cu restul designului..

În ceea ce privește textilele, cu ajutorul său este ușor să schimbăm interiorul dormitorului pentru a se potrivi dispoziției: lenjerie de pat de altă culoare, perdele diferite – iar camera se transformă în fața ochilor noștri. Pentru un somn confortabil, este mai bine să acordați preferință țesăturilor naturale (bumbac, lenjerie).

Design interior dormitor în Hrușciov - Textile și decor

Design dormitor în Hrușciov – fotografie

Doriți și mai multe exemple de decorare a dormitorului în Hrușciov? Vă invităm să le vedeți în galeria noastră foto! Aici veți găsi un număr mare de soluții de design de succes în ceea ce privește amplasarea, amenajarea și decorarea mobilierului. Selecția va fi utilă pentru toți cei care intenționează să-și actualizeze interiorul dormitorului, pentru a-l face mai frumos și confortabil..

Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie Amenajarea interioară a unui dormitor în Hrușciov - fotografie

Video: Proiectarea unui dormitor mic în Hrușciov