Design dormitor 15 mp (80 imagini)

Design dormitor 15 mp (80 imagini)

Dormitorul este exact colțul pe care cel mai mult ar trebui să-l mulțumească prin confortul, confortul, capacitatea de a se înveseli dimineața devreme și de a calma stresul după o zi grea. Local de 15 mp – acesta este un pătrat destul de acceptabil, pe care poți întruchipa diverse idei de design, așeza zonele necesare și să creezi un mediu potrivit pentru relaxare. În articolul nostru, vom lua în considerare ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când proiectați un dormitor cu o suprafață de 15 metri pătrați, cum să alegeți o culoare, un stil, precum și posibilitatea amplasării competente a mobilierului necesar.

Ce trebuie luat în considerare atunci când planificați renovarea unui dormitor?

Dormitor 15 mp are o formă dreptunghiulară, care deseori provoacă complicații cu amplasarea pieselor de mobilier. Dar camera vă permite să amenajați mai multe zone funcționale. În acest caz, este mai bine să evitați aranjarea mobilierului de-a lungul pereților lungi – acest lucru va face camera mult mai îngustă..

Patul este instalat perpendicular pe un perete scurt sau lung. Puteți instala patul în centrul camerei, astfel încât tăblia să fie perpendiculară pe planul lung. Apoi, în partea îndepărtată, lângă fereastră, puteți instala o masă de toaletă, câteva fotolii sau un mini-dulap funcțional și puteți așeza un dulap lângă ușa din față. Un astfel de mediu va oferi o abordare confortabilă a cutiei din ambele părți și va lăsa suficient spațiu pentru mișcare..

O soluție bună este să așezați patul cu o tăblie pe un perete scurt îndepărtat. Pe ambele părți, puteți pune noptiere sau puteți folosi peretele complet, amplasând un sistem de depozitare extins – mobilier de dulap cu diverse rafturi, sertare sau o structură din gips-carton cu nișe încorporate.

Puteți corecta alungirea camerei cu ajutorul materialelor de finisare: modelele și dungile de pe tapet așezate în direcție orizontală vor extinde vizual pereții, designul unuia dintre avioane într-o paletă întunecată îl va îndepărta, oferind suplimentar adâncime până la cameră. Pentru zonare, structurile de tavan din gips-carton, construcția treptelor podiumului este utilizată cu succes.

Design dormitor 15 mp - Ce trebuie luat în considerare atunci când planificați renovarea unui dormitor Design dormitor 15 mp - Ce trebuie să luați în considerare atunci când planificați renovarea unui dormitor

Soluții de culoare pentru dormitorul de 15 mp.

Pentru un dormitor cu o suprafață de 15 mp nu există restricții clare asupra culorii – dacă doriți ca camera să pară și mai spațioasă – utilizați mai multe culori deschise. De asemenea, trebuie să țineți cont de conceptul stilului în care este proiectată camera de dormit. Tonurile de alb și gri deschis sunt destul de populare în designul interioarelor moderne, permițându-vă să creați o atmosferă neutră, minimalistă, în care orice alt spectru de culori se va potrivi armonios..

O confortabilitate deosebită este creată de clasica paletă bej, umplând interiorul cu confortul și căldura unei case. În interior, puteți utiliza mai multe semitone în același timp, de la maroniu la nisip deschis, creând accentele necesare.

În funcție de percepția personală, puteți folosi orice vopsea în dormitor. În felul său, dormitorul unui bărbat în tonuri de albastru și maro va arăta frumos și elegant. Femeile și fetele preferă deseori modele mai sofisticate – un interior este ideal, de exemplu, în culori albe și roz. Roșu pasional și temperamental ar trebui să fie aplicat în doze, utilizați tonuri întunecate, iar eco-paleta verde poate fi prezentă în orice cantitate (cu excepția nuanțelor acide), deoarece este asociat cu natura și face posibilă relaxarea la fel de mult ca posibil.

Design dormitor 15 mp - Soluții de culoare Design dormitor 15 mp - Soluții de culoare Design dormitor 15 mp - Soluții de culoare

Finisaje și materiale

Finisajul dormitorului este de 15 mp. puteți utiliza orice materiale, deoarece nu există condiții microclimatice speciale. Cu ajutorul diferitelor tipuri și combinații, puteți regla spațiul, evidenția zonele funcționale.

Podea

Într-o cameră concepută pentru a crea o atmosferă călduroasă, familiară, pentru un sejur plăcut, este mai bine să așezați parchet laminat sau parchet și să completați zona patului cu un covor moale, moale. Stivuirea diagonală a materialului ajută la creșterea vizuală a suprafeței.

Design dormitor 15 mp - Finisarea podelei Design dormitor 15 mp - Finisarea podelei

Pereți

Pentru decorarea pereților într-un dormitor dreptunghiular de 15 mp. este mai bine să folosiți combinații de materiale care vor ajuta la echilibrarea geometriei camerei. De exemplu, decorați pereții lungi în culori deschise, iar pereții scurți în culori mai închise..

După cum am spus deja, dungile verticale și orizontale dau camerei respectiv înălțimea și lățimea. Modelele de tapet trebuie realizate în culori moi, astfel încât să nu se creeze o dinamică excesivă.

O atenție deosebită este acordată peretelui din capul patului: aici puteți construi deschideri arcuite din gips-carton, puteți utiliza tapet foto, pânze volumetrice sau din țesătură. Pictura și utilizarea tencuielii decorative sunt acum foarte populare..

Design dormitor 15 mp - Decor perete Design dormitor 15 mp - Decor perete

Tavan

Există mai multe opțiuni de bază pentru tavan în dormitor: pictură, văruire, tapetare, decorare cu pânze întinse. Structurile din gips-carton, care sunt situate în jurul perimetrului camerei sau cu insule separate, cel mai adesea, evidențiind teritoriul locului de dormit, ajută la crearea unui mediu frumos și zonează camera..

În funcție de stil, pot exista și alte caracteristici decorative: imitația grinzilor de tavan (Provence, mansardă), cornișe din gips, rozete, muluri (direcții clasice), plăci din MDF (mansardă) etc..

Design dormitor 15 mp - Decor de tavan Design dormitor 15 mp - Decor de tavan

Mobila pentru un dormitor de 15 mp.

Elementul principal al oricărui dormitor este patul, care ar trebui să fie suficient de confortabil și spațios. Chiar înainte de cumpărare, ar trebui să vă întindeți pe pat pentru a simți pe deplin modul în care acest model se potrivește caracteristicilor anatomice.

Având în vedere că vorbim despre un dormitor relativ mic, este mai bine să achiziționați un pat cu un sistem de depozitare suplimentar sub forma unei cutii încorporate, unde puteți pune accesoriile pastel necesare.

Există, de asemenea, modele cu o tăblie multifuncțională, în care sunt amplasate diverse rafturi și nișe. Cea mai „avansată” opțiune sunt paturile plutitoare cu suporturi ascunse, precum și paturile rotunde care se potrivesc perfect în interiorul unui dormitor dreptunghiular de 15 mp. În apartamentele mici, un dressing este adesea plasat în camera de dormit. În acest caz, cea mai bună soluție poate fi un dulap glisant cu uși în oglindă care extinde spațiul..

Pe una sau două laturi ale patului, puteți instala noptiere, unde puteți pune o carte, ochelari, produse de îngrijire a pielii. La discreția personală, plasați un panou TV sau home theater.

Design dormitor 15 mp - Mobila Design dormitor 15 mp - Mobila Design dormitor 15 mp - Mobila

Iluminat și decor

Pentru iluminarea unui dormitor cu o suprafață de 15 mp cea mai bună opțiune ar fi iluminarea ușoară pe mai multe niveluri. Spoturile și un candelabru vor deveni sursele principale de lumină, iar diverse aplice, veioze, veselă nu vor ignora zonele funcționale individuale. Pentru a crea un mediu original, misterios, puteți decora perimetrul tavanului din gips-carton cu bandă LED și puteți instala lumina de fundal în zona inferioară a patului..

Dormitorul nu are nevoie de un decor luxuriant – există destul de multe combinații frumoase de materiale de finisare și textile. De asemenea, puteți utiliza câteva bibelouri elegante, puteți completa pereții cu picturi sau fotografii de familie, instalați ghivece de flori vii, care vor purifica și aerul..

Design dormitor 15 mp - Iluminat și decor Design dormitor 15 mp - Iluminat și decor

Stiluri de interior

Pentru ca o cameră de dormit să fie cu adevărat frumoasă și confortabilă, trebuie să alegeți un stil de design. Dormitor cu o suprafață de 15 mp vă permite să utilizați destul de multe soluții moderne de design.

Dormitor 15 mp în stilul minimalismului

Tendința minimalistă este poate cea mai populară astăzi. Stilul este deosebit de relevant pentru camerele mici, deoarece presupune un design ușor, prezența unui număr mic de articole interioare extrem de funcționale și absența aproape completă a decorațiunilor. Decorul combină perfect materiale naturale și artificiale, acoperiri lucioase și din lemn.

Dormitor 15 mp în stilul minimalismului - Design interior Dormitor 15 mp în stilul minimalismului - Design interior

Dormitor 15 mp în stil japonez

Conceptul de decorare a locuințelor în rândul popoarelor din Țara Soarelui Răsare implică, de asemenea, minimalism în decor. Mai multe culori naturale și texturi naturale sunt utilizate în design, care subliniază apropierea vieții umane de frumusețea și practicitatea naturală..

Caracteristicile includ articole precum mobilier ghemuit, finisaje specifice și decor. Aici puteți găsi elemente de partiții shoji japoneze, plafoane cu grinzi care împart tavanul în pătrate, felinare, pânze cu imagini de hieroglife, gheișe, samurai, imprimeuri florale.

Dormitor 15 mp Stil japonez - Design interior Dormitor 15 mp Stil japonez - Design interior

Dormitor 15 mp în stil clasic

Deși minimalismul în design vine în prim plan în timpul nostru, clasicele neschimbătoare sunt încă relevante. Culorile lăptoase calde, bej, măslinii, imprimeurile elegante, mobilierul bogat și decorul luxos pot transforma un dormitor obișnuit în adevărate camere regale, unde va domni spiritul maiestos al aristocrației..

Un pat luxos din lemn cu elemente sculptate și aurire, stuc pe tavan și pereți, un candelabru de cristal, textile naturale bogate – toate acestea te vor face să te simți ca un august special.

Dormitor 15 mp în stil clasic - Design interior Dormitor 15 mp în stil clasic - Design interior

Dormitor 15 mp în stil provence

Un dormitor în stil Provence este o combinație de viață provincială simplă cu grația decorului francez. Decorul conține acoperiri naturale cu o floare ușor decolorată, subliniind capacitatea materialelor de a păle sub soarele fierbinte din sud.

Mobilierul poartă și amprentele antichității, demonstrând prin aspectul său solid că se află de mult timp în casă și cunoaște multe secrete de familie. Textile de înaltă calitate, cu multe detalii decorative, conferă un farmec și un confort deosebit atmosferei..

Dormitor 15 mp Stilul Provence - Design interior Dormitor 15 mp Stilul Provence - Design interior

Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp – Fotografie

Rezumând toate cele de mai sus, putem spune cu siguranță că alegând corect direcția stilului, culoarea și folosind caracteristicile de finisare, puteți transforma chiar și o cameră mică într-un colț confortabil plin de o atmosferă de romantism și liniște. Și acum vă invităm să vă uitați la galeria foto, care prezintă multe exemple de succes ale designului dormitoarelor cu o suprafață de 15 mp. Vizualizare fericită!

Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie Amenajare interioară a unui dormitor de 15 mp - Fotografie