70+ Idei de design pentru dormitor alb (fotografii)

Peste 70 de idei de design pentru dormitor alb (fotografii)

Un dormitor alb ca zăpada este, fără îndoială, o soluție elegantă și corectă, care vă va transforma camera dincolo de recunoaștere și îi va oferi farmec și armonie de neuitat. Versatilitatea albului îi permite să fie folosit pentru decorarea interioară în orice stil, de la clasic la mansardă. Cum să eliminați exact nuanțele de alb în dormitorul dvs. preferat – citiți mai departe.

Culoare albă și combinații cu acesta

Albul a ocupat întotdeauna un loc important în simbolistica diferitelor civilizații. Pentru multe popoare ale lumii, interpretarea ei a fost diferită, dar majoritatea au fost de acord că este culoarea principiului divin, a sfințeniei, a purității și a reînnoirii spirituale..

Este cel mai deschis dintre toate tonurile din spectrul de culori. Se poate părea că el însuși nu are nuanțe, dar nu este așa. Dacă priviți cu atenție, puteți vedea că, chiar și cu o mică pată de altă culoare, albul se va schimba vizibil. Deci, puteți obține un număr considerabil de subtonuri posibile – atât reci, cât și calde..

Sistemul Pantone face plăcere cu nuanțe nobile și frumoase cu nume minunate: nor dans, gheață de vanilie, mistică, marshmallow, duș de vară – găsiți-le pe gust!

Datorită dominanței albului în interior, este posibil să se realizeze creșterea sa vizuală. Acest lucru va fi util mai ales pentru dormitoarele mici. Un astfel de truc simplu, dar complicat, va ajuta să extindeți absolut orice cameră..

Tonul nobil este incredibil de armonios cu multe alte nuanțe, ceea ce, la rândul său, a oferit lumii designului sute de soluții diferite care îl folosesc. Pentru comoditate, variațiile pot fi grupate în trei grupe principale:

– Combinațiile calme și neutre sunt cele mai bune pentru dormitor. Pe fundalul combinațiilor delicate, materialele vor dobândi claritate și textură deosebite. Asigurați-vă că utilizați pentru decorare;

– Culorile văruite vor fi accentuate favorabil de metalele calde: roz și galben auriu, cupru;

– Folosiți texturi interesante: textile pufoase, tricotate, lemn deschis la culoare, detalii transparente. Acest lucru va adăuga confort și ușurință, aerisire;

– Nu uitați de plante – spații verzi decorative, trandafiri, lalele, crengi răsucite, cactuși. Nuanțele florale delicate și verdeața delicioasă vor face interiorul și mai proaspăt;

– O compoziție strălucitoare va fi obținută dintr-o combinație de gri + lămâie + alb, afine + gri-albastru + cremos, vin + albastru intens + verde.

Design dormitor alb - combinații de culori Design dormitor alb - combinații de culori

Stiluri de interior

Albul se potrivește cu adevărat tuturor stilurilor, dar pentru unii este o culoare de neînlocuit. Care? Cititi mai jos.

Dormitor alb în stil clasic

Stilul tradițional are propriile sale canoane și idei. În special, presupune plafoane înalte. Crearea unei astfel de iluzii va ajuta la o astfel de tehnică precum pictarea pereților și a tavanului într-o singură nuanță. Acest lucru va crea un fel de efect dom. Încercați să respectați proporția și simetria. Adăugați elemente florale grațioase la finisaje și mobilier.

În ceea ce privește nuanțele de alb în sine, opțiunile nobile vor arăta armonios: alb ca zăpada pură, perla rece, cremă caldă sau ton de fildeș moale, dar elegant.

Dormitor alb în stil clasic - Design interior Dormitor alb în stil clasic - Design interior Dormitor alb în stil clasic - Design interior

Dormitor alb în stil modern

Nu este greu de văzut că cele mai multe interioare moderne sunt de culoare deschisă. Această soluție vă permite să obțineți cu ușurință o senzație de prospețime și spațiu. Prin urmare, puteți utiliza în siguranță albul ca culoare principală și puteți adăuga mai multe accente de culoare. Tema contemporană nu tolerează dezordinea spațiului. Evitați excesul de decor și mobilier.

Dormitor alb în stil modern - Design interior Dormitor alb în stil modern - Design interior

Dormitor alb în stil scandinav

Visătorii și rebelii vor iubi cu siguranță designul democratic nord-european. Acesta a încorporat principalele caracteristici ale minimalismului, stilului ecologic, funcționalismului și chiar un loft și o țară.

Totuși, cu o astfel de combinație de fierbere, încercați să creați un design laconic și simplu. Mizați-vă pe mobilier original, practic, planificare competentă, materiale naturale și culori de bază. Astfel, puteți întruchipa cu ușurință un design conceptual și ergonomic..

Dormitor scandinav alb - Design interior Dormitor scandinav alb - Design interior Dormitor scandinav alb - Design interior

Dormitor alb în stil nautic

Decorarea unui dormitor într-o temă nautică liberă și spectaculoasă este o sarcină ușoară. Folosiți vopsea albă ca zăpada pentru decorarea pereților. Lenjeria de pat este cel mai bine aleasă într-o schemă de culori similară cu o bandă albastră sau neagră. Material de finisare optim pentru podea – parchet de ton mediu sau orice altul în alb.

În capul patului, puteți așeza o imagine tematică care descrie marea, o barcă cu pânze sau o navă și pe un banchet, noptieră, raft – decor sub formă de scoici mari. În general, depuneți eforturi pentru a alege nu cele mai colorate și mai atrăgătoare bijuterii, ci „sugestii” subtile pe tema călătoriei pe mare. Limitați-vă la un fundal alb și la două sau trei nuanțe suplimentare, printre care pot exista tonuri de azur.

Dormitor alb în stil nautic - Design interior Dormitor alb în stil nautic - Design interior

Finisaje și materiale

Decorul creează baza pentru jocul tuturor detaliilor interioare principale. Prin urmare, încercați să o faceți corect, folosind materiale adecvate..

Podea

Dacă doriți pardoseli moi, atunci pur și simplu nu vă puteți descurca fără covoare. Ele nu numai că oferă senzații tactile plăcute, dar cresc și izolația termică și fonică. Dezavantajul este că praful se poate acumula în grămadă. Dar această problemă poate fi ușor eliminată cu un aspirator de spălat de înaltă calitate..

Pentru proprietarii de animale de companie este adecvat un laminat rezistent la zgârieturi. Cu toate acestea, este un material destul de rece, deci este cel mai bine folosit în combinație cu un covor de noptieră..

În dormitorul alb, parchetul mediu și ușor arată frumos. În funcție de dorințele dvs., alegeți parchet solid, bloc sau plăci de parchet. Este un strat natural cu proprietăți hipoalergenice. Păstrează bine căldura și absoarbe sunetele. Arborele va dura cel puțin 25 de ani, dar se teme de un mediu umed..

Pentru camere într-un climat cald, umed sau combinate cu o baie, ridicați piatră, plăci ceramice sau beton.

Design dormitor alb - finisaj podea Design dormitor alb - finisaj podea

Pereți

În funcție de stilul dormitorului și de preferințele dvs. de gust, alegeți o metodă de placare:

1. Colorare în alb. Cea mai bună opțiune pentru cazul nostru. Produs pe o bază deja pregătită;

2. Tencuiala decorativă pentru beton contrastează frumos cu detaliile clasice și completează peretele de cărămidă;

3. Tapetul din cărămidă albă ca zăpada și cărămida decorativă se vor potrivi în majoritatea stilurilor moderne;

4. Designul tradițional este accentuat cu grație de panourile din MDF;

5. Soluție nestandardizată – pentru a decora peretele accent cu panouri din lemn texturat sau din gips volumetric.

Design dormitor alb - Decorațiuni de perete Design dormitor alb - Decorațiuni de perete Design dormitor alb - Decorațiuni de perete

Tavan

Dacă aveți un dormitor mic, încercați să nu copleșiți camera cu structuri complexe. În primul rând, acordați atenție plafonului întins lucios și vopselei albe mate – împreună cu pereții în același design de culoare, va ajuta la creșterea vizuală a spațiului.

Scara de gri rece va fi decorată „pe față” sub beton. Elementele din lemn din interior vor susține grinzi și un tavan suspendat laconic cu motive din lemn.

Design dormitor alb - Finisaj de tavan Design de dormitor alb - Finisaj de tavan Design dormitor alb - Finisaj de tavan

Iluminat în dormitor

Este necesar să abordăm problema iluminării chiar și în etapa de pregătire și finisare, deoarece cablarea electricității va depinde de locația sa. Gândiți-vă cu atenție la modele, astfel încât să nu trebuie să vă stricați peretele alb ca zăpada când finisajul este gata.

Lumina din cameră nu trebuie făcută prea puternică. Lămpile de mare putere și lumina rece vor afecta negativ atmosfera generală. Dormitorul este, în primul rând, un loc de odihnă și somn, așa că a fi în el ar trebui să contribuie la relaxare. Iluminatul trebuie să fie difuz, cald și moale. Folosiți abajururi speciale cu nuanțe diferite.

Iluminarea spot sau lămpile de sub tavanele întinse arată grozav. Acest lucru va mări vizual plafonul și va crea o lumină moale și plăcută..

Experimentarea cu modele ascunse poate adăuga o notă personalizată dormitorului tău. De exemplu, puteți ascunde lămpile în spatele pervazurilor de pe pereți sau le puteți ascunde sub tavan – astfel puteți obține efectul de a ridica tavanul de pe pereți. De asemenea, designerii sugerează adesea amplasarea lămpilor de lumină difuză direct sub pat sau montate pe podium..

Iluminatul local are multe funcții. Poate fi lămpi la cap sau pe lateralul patului, benzi LED în jurul perimetrului său, precum și lumină pentru zona de lucru..

Se crede că sursa de lumină din dormitor ar trebui să fie la o înălțime de 1,5 m de podea, motiv pentru care lămpile de podea sunt foarte populare. Dacă aveți nevoie de un corp de iluminat mai flexibil, atunci opțiunea pentru picioare flexibile este cea mai bună opțiune. Poate fi ușor mutat și direcționat pentru a ilumina o altă zonă funcțională, este foarte convenabil dacă dormitorul este destinat mai multor persoane.

Dacă nu aveți noptiere, atunci puteți folosi lămpi care sunt montate pe capul patului. Acestea vor oferi suficientă iluminare pentru citirea cărților și revistelor, iar o selecție uriașă de soluții de design vă va permite să alegeți ceva pe placul dumneavoastră..

Design dormitor alb - Iluminat Design dormitor alb - Iluminat Design dormitor alb - Iluminat

Design dormitor alb – fotografie

Interioarele albe nu încetează niciodată să uimească cu atractivitate pentru tot asceza lor. Vedeți și mai multe modele de dormitor proaspete, aerisite și elegante în selecția noastră de fotografii. Vizualizare fericită!

Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie Design interior al unui dormitor alb - fotografie

Video: Dormitor în alb – Idei de interior