Bucătării frumoase: 15 proiecte de inspirat
Conceptul de frumusețe în design este relativ, deoarece toată lumea are preferințe gustative diferite în amenajarea interioarelor. Cineva îi place stilul clasic cu mobilier masiv și lămpi rafinate, în timp ce cineva ar dori să decoreze apartamentul într-un stil modern, cu linii stricte și un luciu metalic. Dacă vorbim despre bucătărie, atunci, indiferent de direcție, este important să combinăm funcționalitatea, confortul și prezentabilitatea interiorului. Luați în considerare mai multe proiecte originale de bucătărie care vă vor servi drept sursă reală de inspirație.
1. Bucătărie-living cu textură din lemn
Acest proiect a fost dezvoltat de designerul din Moscova Yulia Atamanenko pentru clienții care au formulat următoarea condiție: fără exces de decor și fără stil clasic. Rezultatul este o bucătărie-cameră de zi laconică care arată scumpă și de înaltă calitate. Proprietarilor le place lemnul și abundența texturii aspre, care a fost luată în considerare la alegerea materialelor de finisare și a panourilor pentru dulapuri..
Spațiul unic al bucătăriei-sufragerie este împărțit în mai multe zone funcționale cu ajutorul unui ghișeu de bar și a caracteristicilor de decor. Tapetul din lemn a fost folosit pentru tavan și gresie porțelanată pentru pardoseli..
2. Bucătărie inspirată din arta modernă
Această bucătărie este situată într-o casă pe plajă pe o insulă din Massachusetts și are o suprafață de 17 metri pătrați. Designerul Carol Hunter a dezvoltat proiectul, concentrându-se pe fascinația clientului față de arta contemporană, în special opera Mondrian.
Bucătăria are culori îndrăznețe și originale. Pictura realizată de abstracționisti l-a inspirat pe designer să plaseze blocuri de culoare și accente pe fațadele mobilierului într-un mod special. Mobilierul neobișnuit se potrivește perfect stilului vintage al casei de pe plajă de la mijlocul secolului. Insula de bucătărie arată ca o unitate separată care înlocuiește zona de luat masa. Acest lucru se datorează faptului că proprietarilor casei nu le place să mănânce la o masă mare..
3. Bucătărie nouă cu detalii antice
Livingul clasic a prins viață cu finisaje de calitate, culori îndrăznețe și decor contemporan. Autorii proiectului sunt Tom Delaye și Renan Marca. Alegerea pieselor de mobilier a ajutat la transformarea interiorului în relevant, dar a păstrat detaliile care au venit de la sfârșitul secolului al XIX-lea..
Prin adăugarea unui albastru bogat în paleta de culori, designerii au reușit să umple bucătăria cu lumină. Această tehnică evidențiază stucul și cadrele, cornișele rafinate și mulurile. Pentru a separa bucătăria și zona de luat masa de sufragerie, pardoseala este din dale pe bază de ciment cu un model retro sofisticat. Cu ajutorul acestei soluții, a fost posibilă abandonarea instalării structurilor de partiție. Plăcile monocrome cu motive grafice arată excelent împotriva pereților albastru strălucitor și a mobilierului gri neutru.
4. Vintage pentru familia modernă norvegiană
Designerul Christine Fixone a petrecut mult timp dezvoltând aspectul, dar rezultatul este o cameră confortabilă, primitoare și laconică, cu linii surprinzător de curate. Pardoseala, din stejar, era vopsită într-o nuanță gri cenușie. Bucătăria a fost echipată cu lămpi de epocă care au fost cândva folosite masiv în fabricile europene. Se conectează la un întrerupător de perete și servesc drept lumină de lucru deasupra blatului. Designerul a reușit să facă din zona de luat masa un loc în care să vă relaxați și să vă relaxați în timp ce priviți restul spațiului..
5. „Galera” în casa veche
Acest proiect a fost dezvoltat de ebanierul și sculptorul profesionist Marian Neulant și arhitectul Axel Van Axel. Datorită numeroaselor linii teșite, a fost posibil să se utilizeze optim spațiul, menținând în același timp caracteristicile arhitecturale individuale ale bucătăriei. „Galera” a devenit un titlu de lucru datorită raționalității uimitoare a spațiului. În ciuda relevanței culorilor albe sau neutre, proprietarii au optat pentru o nuanță colorată de albastru. Panourile de bucătărie sunt fabricate din plastic și PAL, capetele sunt tăiate cu un material cu o textură similară cu stejarul. Suprafața de lucru se transformă treptat într-un blat solid, care arată destul de masiv datorită prezenței unei margini de stejar. Blatul se extinde dincolo de zona de bucătărie și devine o masă mică în hol, la care este convenabil să luați micul dejun.
6. Bucătărie frumoasă în Provence
Înainte de această refacere interioară, renovarea bucătăriei datează din anii ’80 și era de modă veche. Pentru a face spațiul elegant, s-a decis să se utilizeze mobilier personalizat. În plus, bucătăria se distinge prin scânduri antice și panouri originale de bucătărie..
Două ferestre mari au vedere la grădină, așa că este suficient soare în bucătărie. Lumina naturală este completată de perdele portocalii strălucitoare, care animă și interiorul.
Decorul camerei este prezentat cu accente industriale. Acesta este un ceas neobișnuit pe perete, o lampă deasupra chiuvetei etc..
7. Bucătărie modulantă în culori vii
Contrastul negru și roz aprins nu vă va lăsa să vă plictisiți în această cameră mică. Designerii din Barcelona, Carolina Luzon și Luis Ruiz, au proiectat acest proiect având în vedere un sistem de stocare organizat. Aceasta este o nevoie urgentă pentru un apartament cu o suprafață de numai 55 mp..
Camera se distinge prin aspectul funcțional și designul laconic. Mobilierul din bucătărie este instalat până în tavan, deci literalmente totul este folosit rațional aici. Pe ambele părți ale camerei, există dulapuri care conțin vase, aparate de uz casnic și alimente. Acest sistem de depozitare vă permite să mențineți ordinea în bucătărie, care este combinată cu camera de zi..
8. Bucătărie industrială monocromă
Designerul Felipe Araujo din Barcelona a folosit materiale cu o textură simplă în decor. Acestea sunt piese din metal negru, tencuială, plăci și plăci pe bază de ciment, lemn vechi. Apartamentul este situat pe teritoriul unui fost depozit.
Lumina soarelui pătrunde prin pereții transparenți ai dulapurilor, iar abundența ramurilor artificiale va servi ca un fel de ecran. Mobilierul, inclusiv masa, este realizat din lemn reciclat. Există un mic frigider încorporat în secțiunea podelei. Dulapul este așezat pe perete în spatele unei pereți despărțitori izbitoare din bambus. Închide congelatorul mare și frigiderul. Interiorul industrial este completat de baterii și chiuvete din oțel inoxidabil, blaturi din granit.
9. Bucătărie-sufragerie 9 mp.
Aceasta este o mică bucătărie din Moscova, care trebuia să fie mărită vizual și să nu fie aglomerată cu mobilier inutil. Designerii Natalia Vodopyanova și Elena Tambieva au plasat aparate de uz casnic și dulapuri de-a lungul peretelui unde se află ușa din față..
S-a decis să lăsăm ceilalți pereți fără obiecte inutile, astfel încât bucătăria mică arată ușoară și aerisită. Șorțul este decorat cu plăci strălucitoare cu modele culinare. Deasupra suprafeței de lucru nu există dulapuri de bucătărie.
Vizavi de zona de lucru, puteți vedea tapet frumos cu o suprafață texturată, o parte a camerei este pictată în nuanțe de fructe de pădure. Pentru geometrie mai mare, a fost adăugată umbrirea elementelor de relief proeminente. În acest proiect, atenția se concentrează asupra zonei de luat masa, deoarece o familie numeroasă locuiește în apartament, adunându-se adesea.
10. Bucătărie minimalistă cu nișe aurii
Apartamentul este situat în Moscova, zona de bucătărie are doar 10 m2. Designerii Anastasia Chernyshova și Sergey Kolchin au considerat camera nu numai din punct de vedere al funcționalității. Experții cred că bucătăria este un spațiu în care domnesc legile alchimiei. Frigiderul simbolizează iarna, focul poate fi aprins doar cu un buton, iar substanța poate schimba starea în funcție de temperatura setată.
Bucătăria minimalistă este amenajată în jurul unei mese rotunde. Are un detaliu interesant – o gaură rotunjită în centru. Acest lucru amintește proprietarilor apartamentului cu mobilier de plajă, ceea ce face spațiul mai liber și mai relaxat. O componentă eficientă a interiorului este fațadele care par să „crească” de pe podea.
11. Bucătărie din grafit pentru o studentă
În primul rând, o bucătărie cu ferestre panoramice a fost atașată. Designerul Anna Markova a fost însărcinat cu mărirea vizuală a camerei. Pentru aceasta, tavanul a fost vopsit în alb, iar podeaua a fost finisată cu gresie cu textură de beton. Prezența unei baze ușoare a făcut posibilă experimentarea cu alegerea fațadelor de mobilier.
Prezența unei căști masive nu face camera să fie greu de citit, iar interiorul este sumbru. Aproape toate fațadele sunt situate în fața deschiderilor ferestrelor, astfel încât lumină naturală cade pe ele. Mobilierul este caracterizat de linii stricte și simetrie, ceea ce face aspectul camerei mai ușor..
12. Bucătărie-sufragerie în Londra
Imediat după mutare, proprietarii casei au decis să refacă interiorul camerei. O varietate de texturi au fost folosite în proiectarea bucătăriei-sufragerie. Printre ele – elemente din cărămidă, pardoseală originală, tencuială pe pereți, panouri din lemn, plăci geometrice (parcă ar fi privit în metrou), elemente de marmură.
Toate materialele sunt perfect combinate cu o bază albă și accente negre, ceea ce face spațiul din bucătărie mai atractiv și dinamic..
13. Bucătărie cu mobilier de țară
Designerii Joanna și Mike Ashwin au proiectat un proiect de bucătărie confortabilă în Lincolnshire. Camera s-a dovedit a fi colorată și modernă, cu o atmosferă ușoară și aerisită. Aici puteți vedea blaturi confortabile din lemn, nuanțe de gri neutru în finisaj, rafturi moderne deschise. Ușa cu o fereastră drăguță în formă de inimă se potrivește perfect designului interior.
În centrul camerei există o insulă, care servește ca loc de mâncare. La sfârșit există un raft rotunjit, în spatele căruia este convenabil să luați o gustare. Prezența rafturilor deschise deasupra chiuvetei vă permite să vă lăudați cu accesorii luminoase, seturi elegante. Ghirlandele cu LED completează interiorul.
14. Bucătărie neagră mată
Designerii berlinezi Bernard Kurz și Johannes Krone au reproiectat spațiul și au demolat peretele care separă sufrageria și bucătăria. După aceea, zona de bucătărie a fost așezată pe un soclu, a cărui înălțime ajunge la 10 cm. În ea sunt ascunse comunicațiile de încălzire pentru podea și alte structuri inginerești..
Zona de bucătărie se învecinează cu sala de mese; spre deosebire de blocul cu suprafețe de lucru, există scaune colorate în diferite nuanțe, care arată destul de impresionant. Dulapurile simetrice și iluminatul de la chiuvetă fac ca camera să arate mai prezentabilă.
15. Bucătărie 5 mp în Paris
Autorii proiectului de design sunt Yannick și Julissa Servier. Ca rezultat al muncii depuse, în cameră există mai multă lumină și spațiu liber. De remarcat în mod deosebit este finisajul podelei, o insulă convenabilă cu plită și cuptor situat în partea centrală a camerei. În această bucătărie mică, este confortabil să gătești, întorcându-te cu fața spre zona de luat masa și vorbind cu membrii familiei și oaspeții, fără a fi distras de la proces..
Aparatele de uz casnic sunt încorporate, de exemplu, frigiderul este plasat lângă chiuveta instalată de fereastră, iar cuptorul și aragazul sunt încorporate în „insulă”.