Geometrik olarak özel bahçe tasarım fikirleri
Geometrik olarak belirlenmiş bahçe ve çevre düzenlemesi
Bize her zaman tek sayıları gruplar halinde dikmemiz öğretildi. Ayrıca, farklı alanları doğal olarak geri çekilecek ve birbiriyle birleşecek şekilde tasarlamalısınız. Ama ya farklı karar verirsek? Ya daha katı bir şekilde ilerlersek, bitkilerimizi çift sayılarda gruplandırırsak, keskin köşeler ve geometrik şekiller oluşturursak?.
Sınırlı bitki türlerinin şeritlerini ve bloklarını tasarıma entegre edebilirsiniz.?
Doğada bitkiler, birleşen ve karışan fırtınalar ve gruplar halinde büyür. Bu, tasarım dünyasına geçen yüzyıldan kalma Edward bahçesi olarak rehberlik eden iyi bilinen bir görünüm yaratır. Ama bu tarz çağdaş bahçe tasarımına uyuyor mu? Yeni İngiliz Stilinin şu anki büyümesinde rolünü görebilirsiniz. Bu, son yıllarda Chelsea Flower Show’da önde gelen tasarımcıların projelerinde kabul edilmiştir. Bu eğilim hala geçerli mi??
Bitkileri bloklar ve şeritler halinde kullanmak, basit ve minimalist bir bahçe tasarımı ile sonuçlanır. Kişi, sert peyzaj öğelerinden bildiği aynı çarpıcı etkiyi elde eder..
Bahçe tasarım fikirleri
Minimalist bahçe tasarımı son yıllarda popüler hale geldi. Geleneksel bahçe stilleri, modern insanın karşılayabileceğinden daha fazla bakım gerektirir. Manzara burada esaslara indirgenmiştir. Her şeyi basit tutuyorsunuz ama çekici bir tasarım yaratmayı başarıyorsunuz. Bu, bahçenizi tasarlarken de izlemeniz gereken bir doktrindir. Geleneksel olarak uygulanan bir ekim bu gereksinimleri karşılayabilir mi??
Bitkilerin blok ve şeritlerle sınırlandırılması, odanın geometrik tasarımı ile harika bir uyum içindedir. Bireysel, düşük büyüyen yaprak dökmeyen bitkiler birlikte bloklar oluşturur ve tüm yıl boyunca taze bir etki sağlar.
Karışık, resmi olmayan ekim, genel tasarım konseptini bozar
Buradaki bu çağdaş bahçe, şerit ve blok konseptini en uç haliyle göstermektedir. Bitki alanı orijinal karakterinden sapar ve bahçe tasarımında basitçe bir blok haline gelir..
Dikim sadece alan açısından değil, aynı zamanda çeşitliliği açısından da sınırlıydı.
Sert peyzaj malzemelerinin geometrik şekilleri ile birleştiğinde, bu basit modele tekabül etmektedir..
Yeşil veya yaşayan duvarlar
Yeşil veya canlı duvarlar olarak da adlandırılan buradaki bitkiler, aynı blok ve şerit tasarım ilkelerine karşılık gelen bir sadelik ve stil örneğini temsil eder. Harika renk ve doku desenleri oluştururlar. Ayrıca resmi çağdaş bahçeye mükemmel bir fon oluştururlar..
Üç boyutlu bitkiler, bu bahçe tasarımının en iyi karakterini ortaya çıkarır.
Birkaç geometrik çizgi, genel tasarım konseptini ideal bir şekilde tamamlar
Sade bitkilerin modern konseptler içerisinde sunulduğu modern minimalist bahçelerde bu tarz bitkilendirmenin örneklerini bulmanın kolay olduğunu düşünebilirsiniz..
Peki ya daha geleneksel bahçe tasarımı?
Muhtemelen bunun gibi yatakların karışık bitkilerle dolmasını beklersiniz. Ancak geometrik yataklar ve sınırlı bir bitki şeması ile net çizgiler görüyoruz. Ağaçların bile bir bloğa dikilmiş olmasını ilginç buluyorum. Ayrıca son derece ilginç genel görünüme katkıda bulunurlar..
Burada, örneğin mor çanlar (Heuchera) gibi yapraklı bitkilerin şeritlerinin tasarımı ne kadar güzel tamamladığını bir kez daha görebilirsiniz. Bunların arkasında ölçülü bir şekilde ekilmiş bir ot parçası var..
Yani bu çok geleneksel bahçe bile şerit ve blok bahçe konseptine direnemedi.
Harika renkli hosta şeridi, yeşil tavanın üzerinde son derece ilginç bir renkli görünüm yaratmakla kalmaz, aynı zamanda tasarımda ayırt edici bir özellik haline gelir..
Şimdi bu resmi bahçe tasarımına bakalım
Bitki şemalarının basit çizgileri görülebilir. Bitki blokları birbiriyle birleşmez, ancak çok lüks bir karakter gösterir..
Fescue gibi düşük büyüyen bitkiler en olgun boyutlarına ulaşmamış olsalar da, bitki blokları arasındaki rollerini zaten mükemmel bir şekilde yerine getiriyorlar..
Akdeniz tarzı su bahçesi
Kırsal kesimde sessiz oturma alanı
Ağaçlarla çevrili beton patika
Bakımlı çim